Klub putnika je dosad izdao četiri knjige: Neutabanim stazama (2010), Bantustan (2015), Divlji gradovi (2019), i Bantustan na engleskom (2021). Izdavačka delatnost, kao i sve naše aktivnosti, finansira se prihodima od ovog sajta i privatnim donacijama naših pratilaca. Klub putnika je neprofitan; prihod od prodaje knjiga reinvestira se u delatnosti udruženja ili donira u dobrotvorne svrhe.

Divlji gradovi

Divlji gradovi imaju 234 stranice, sedam autora, jedanaest priča i isto toliko mapa. Divlji gradovi vode vas od narkofantastike do emigrantskih borbi za opstanak, od kontemplativnih tišina do ratnih eksplozija, od ledenih vrhova Aljaske, preko razrušenih kvartova Bliskog istoka, do novorođenih azijskih megalopolisa. Knjigu možete poručiti preko ove stranice: Divlji gradovi.

Divlji gradovi na sajtu Goodreads.

divlji gradovi 3

Bantustan

Bantustan je putnički zapis od Balkana do juga Afrike. Bantustan čine priče i crteži, intervjui i mape, stripovi, pesme i dokumenti, i može se reći da je istovremeno putopis, roman, atlas i enciklopedija. Nakon što je rasprodato treće izdanje, knjige više nema u prodaji. Elektronsko izdanje je u javnom domenu i možete ga skinuti besplatno: Bantustan.

Bantustan na sajtu Goodreads.

bantustan knjiga

Engleski Bantustan

Prevod Bantustana na engleski dovršen je 2021. Izdali smo je preko sajta Amazon, kompanije koja štampa knjigu i isporučuje je kupcima širom sveta. Nažalost, Amazon (i IRS) uzimaju gotovo sav prihod, pa nama ne ostane skoro ništa, ali nam ipak pruža mogućnost da stignemo do globalne publike.

Zvanični sajt knjige možete pogledati ovde: https://www.bantustanbook.com/

Neutabanim stazama

Neutabanim stazama je prva knjiga Kluba putnika. Sadrži putopise 17 autora. U pitanju su priče sa samostalnih, jeftinih putovanja, uz mnoštvo bizarnih anegdota, zgoda i dovijanja. Knjiga je objavljena u januaru 2010. godine i rasprodata. Više je nema u prodaji. Elektronsko izdanje knjige je u javnom domenu i možete ga skinuti besplatno: Neutabanim stazama.

Neutabanim stazama na sajtu Goodreads.

staze