TMF

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

About TMF

 • Rank
  novajlija
 • Birthday May 10

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Toronto

Recent Profile Visitors

1,139 profile views
 1. - Zapocecu i zavrsiti sa citiranjem "Rebeccom" preporuka kloni se i ti i svi ostali doticne persone, samo cete se zakopati sto se i posla tice i (NE)placanja. - Samo cekirajte link ispod https://www.google.com/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=index+of:+%22rebecca+tang+esl%22
 2. Jedan od retkih koji je izvadio novi pasos pre godinu dana, dobio 25 Kineskih viza bez problema i danas produzio poslednju na jos 4 meseca. Shenzhen Tako da pravila nema, kada sam vadio 25-u samo su mi rekli rekorder na Luohu prelazu, niko nikada me nije pitao niti pravio problem zbog toliko viza. I ako su pravili neki problem bilo je dodji sutra bice reseno a u medjuvremenu evo ti vaucer za hotel od strane imigracionog.
 3. Prosle godine u Julu sam imao let BG-HK preko Dohe, ekonomska klasa wait time 8 casova i dobio sam placen hotel A kategorije sa 5 zvezdica, veceru i prevoz limuzinom od aerodroma do hotela Saphir i nazad takodje. Ni centa nisam platio a vizu bez problema dobio. Po sletanju u Dohu odmah idete na tranzitni terminal i javljate se na tranzitni salter, popunjavate jedan papir i koji posle oni nose u imigraciono gde dobijate vaucere (3 komada) jedan za hotel, drugi za imigraciono i treci koji ostaje vama. Zavisno koliko ostajete tj. od broja sati toliko dodatno vam na vauceru pise koliko imate za hr
 4. Sta nije jasno? Jel pise da su sistemi umrezeni preko glavnog SIS servera, nema sta da dele, cim te skenira ti si u bazi podataka svih granicnih zona Sengena automatski. Informacije nemaju jedino od zemalja koje nisu u sengenu (Rumunija, Bugarska i sl. EU zemlje) Bespotrebna zabluda oko onoga zemlje ne dele, ne pitaju se oni. Carinik se pita samo hoce ili ti nece provuci pasos. A u ostalom i raznorazne kazne za prekrsaje (citaj ne od 20-30 eura) redovno se salju na adrese u Srbiji. Jer Nemac se nece odreci nicega sto je vezano za pare.
 5. Gresis druze i to veoma. Postoji sistem koji dele ama bas sve zemlje U Sengenu i poznat je po nazivu SIS ili SIS 2 ili ti Schengen Information System. Svi podaci su sacuvani i dostupni na svim granicnim prelazima u okviru Shengena. Sad ako cariniku nije u cilju da te zeza pustice te. Provereno iz prve ruke.
 6. Ako posedujete bilo kakvu vizu za zemlje EU (radno-boravisna-za trazenje posla i itd...) nakon isteka te iste vize NE MORATE napustati EU zonu nego nastavljate boravak regularno turisticki do 90 dana Viza Free.
 7. Zvanicno po zakonu RS ako posedujete boravisnu dozvolu bilo koje zemlje (radnu Z ili studentsku vizu za Kinu u ovom slucaju) konzularno odeljenje Republike Srbije ma u kojoj zemlji je duzno da vam izda putnu ispravu citaj pasos!. (Samo u slucaju ova dva) u drugim slucajevima samo putni list sa povratak u maticnu zemlju. Od dokumenata dovoljna je cipovana licna karta i potvrda iz policije o prijavljenom gubitku ili kradji pasosa, na osnovu ovoga se izdaje putni list ili pasos ako imate legalan boravak u stranoj zemlji. Ovo vazi za sve zemlje pa i za Ambasadu RS u Kini. Nista od gore navedenog (
 8. 5.-dnevna viza za Shenzhen se moze dobiti na sledecim granicnim prelazima: Luohu (Lo Wu) Port(9:00-22:30), Huanggang Port 24/7 i na Shekou Port-u., procedura veoma brza moj slucaj ukupno 2 minuta. Provereno.