MarkoToro

Members
 • Content Count

  205
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About MarkoToro

 • Rank
  putnik srednjeprugaš
 • Birthday 05/14/1989

Contact Methods

 • Website URL
  https://trbuhomzaosmehom.wordpress.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad (Aveiro in my mind)
 • Interests
  lingvistika/fotografija/putovanja/kuhinja/filmovi

Recent Profile Visitors

13,046 profile views
 1. Neko je pitao za Mađarsku i ulazak. Evo vesti za Mađarsku, Tursku i Grčku. "...da će građani Srbije koji su revakcinisani protiv koronavirusa moći da putuju u Mađarsku, Grčku i Tursku, a da su u toku pregovori sa još nekoliko zemalja da bilateralno prihvate sertifikat države Srbije o vakcinaciji koji će olakšati putovanja. [...] da su u toku pregovori sa Rusijom, Kinom i drugim zemljama kako bi se postigli bilateralni sporazumi o priznavanju sertifikata."
 2. MarkoToro

  Bolivija

  Opet neko bez mene ide u Boliviju. 😕 Dobro, srećan put, uživaj @maarinkovic95, i javljaj nam se. Takođe, ako ima nekih novina oko vize za Boliviju, dodaj to ovde: https://www.klubputnika.org/servis/vize/latinska-amerika/123-bolivija Buen viaje
 3. Kome se idu Espanju biće moguće od juna: "Fernando Valdés told the World Travel & Tourism Council summit in Mexico on Tuesday that the programme – under which tourists could show they have been vaccinated, tested negative or recently recovered from the virus - would prove “fundamental to offering travellers certainty”." više: https://www.theguardian.com/world/2021/apr/27/spain-to-welcome-overseas-travellers-with-covid-certificates-from-june
 4. Eto, EU će puštati skroz vakcinisane Amerikance. Verujem da će biti takva odluka i za sve druge ne-EU zemlje.
 5. Hvala na savetu, @petrovna. Bio sam već u Kini 2019. i veruj mi da je bolje da mi ovi uzmu 300$ od prve plate nego tonu živaca koju su mi oni prethodni pojeli. (što me ne štiti od toga da mi ovi pojedu i 300$ i živce )
 6. Evo jedan link koji nije iz México-a https://rs.n1info.com/biznis/ulaz-u-grcku-i-sa-ruskom-i-kineskom-vakcinom/ Ukratko: Sve vakcine će biti prihvaćene za ulazak u Grčku i oni koji su imunizovani biće usmereni u zelenu traku na granici, čime bi se gužve smanjile. Onima koji ne budu imali potvrdu o vakcinaciji, biće potreban negativan PCR test ili antigenski test.
 7. Meni su ovi iz Work and live China ovo poslali: Pa eto. Već je par ljudi otišlo preko njih. I dalje treba imati dva neg. PCR testa, karantin tamo i još jedan test u Kini. Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
 8. Za ulaske do kraja aprila 2021. ne trebaju vize sa građane Srbije. PCR testove možete uraditi na aerodromima u Egiptu za 24 sata su rezultati, i cena je 30$.
 9. Eno Španija puna Nemaca, konkretno Balearska ostrva. Tako da ima ko može i sme da putuje. A i ne-EU Balkancima se smeše Turska, Egipat pa čak i Grčka tako da kontam da će biti cirkulacije ovog leta.
 10. Zdravo svima. Da li je neko radio ili radi preko ovih https://www.workandliveinchina.com? Hvala!
 11. Malo da vas zatrpam linkovima, a ide i vikend pa ko želi može da (pro)čita: https://www.nytimes.com/2021/02/04/travel/coronavirus-vaccine-passports.html https://www.ibm.com/products/digital-health-pass https://thecommonsproject.org/commonpass
 12. Ljudi, ima li neko da dolazi iz Kine uskoro za Jugoslaviju? Treba mi usluga prebacivanja jednog kofera koji je ostao zarobljen tamo (naravno, platio bih to, i ne brinite tu su samo knjige, mape i gaće da izvinite). Hvala! 😘
 13. @Miroslava Janackovic Prepoрučujem da koristiš Google Chrome jer ima prevodilac za sve sajtove. Kad odeš na https://www.workaway.info/en/account/workawayer odmaš će ti izaći opcija da platiš, cena je 39€. Ispod ispisane cene imaš: credit card - kartica, PayPal i present code - to je poklon kod ako si od nekog dobila. Ako izabereš karticu: card number - broj kartice, expiration date - datum isteka kartice, CVV - bezbednosni kod na poleđini kartice. I na kraju klikneš Pay now (Platiti).
 14. I @Milena24 @Road_Trip nadam se da niste odustali od ideja svojih zbog virusa. Ja sad gledam Ekvador i čini mi se primamljivo. A i otvorili su granice. Npr. u novembru bi bilo super obići.
 15. @Wazza i šta bi na kraju odoste li vi u Južnu Ameriku ili ne? Ekvador je sad jedini koji prima tursite i ima koliko-toliko sređenu situaciju sa virusom. Pa sad iskreno gledam neki novembar tamo.