MarkoToro

Moderators
 • Content Count

  219
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About MarkoToro

 • Rank
  putnik srednjeprugaš
 • Birthday 05/14/1989

Contact Methods

 • Website URL
  https://trbuhomzaosmehom.wordpress.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Madrid
 • Interests
  lingvistika/fotografija/putovanja/kuhinja/filmovi

Recent Profile Visitors

16,022 profile views
 1. Zdravo @sandrolina ja sam bio 2021. u aprilu. Iskren da budem ne znam ništa o cenama. Ja sam dobio kontakt agencije Hurghada today - Instagram i Facebook. Znam samo da je oko 120 EUR bila tura Kairo dva dana i jedan dan Aleksandrija sa sve prevozom i vodičima. Nisam imao Cairo ni Luxor pass. I nisam koristio Uber u Aleksandriji, te s tim ne mogu pomoći. Moj ti je savet da kontaktiraš tu stranicu (govore i srpski) i pomoći će ti sa savetima oko svega.
 2. @Aki Izvini 😕 Ja sam video samo spisak zemalja pa sam odmah pomislio da mislite na ulaz u zemlju.
 3. Za Španiju vam samo treba digitalni EU zeleni sertifikat sa sajta eUprave. Maske su obavezne i dalje u javnom prevozu, apotekama i bolnicama.
 4. Za ulazak u Španiju su sve informacije ovde: https://www.spth.gob.es Naravno, preporuka je vakcinisati se protiv covid-19 bolesti, a i tako se najlakše može putovati.
 5. hahah joj pa da! I na šta to liči? Meni je to baš jezivo. Da li se pušilo na sedištima ili (ne_zna_gde_već)?
 6. Namerno sam dao ovakav naziv. Svi znamo šta se desilo 11.9.2001. i kako se svet promenio i kako su se putovanja avionom promenila. Ovde bi bilo zanimljivo da svi oni koji su putovali avionom u prošlom veku tj. pre 2001. godine ispričaju/napišu malo više o tome. Isto tako možemo i podeliti tekstove i video-snimke o tome. Prvi avioni se pojavljuju na samom početku XX veka. Prema nekim podacima prvi masovni komercijalni letovi kreću na polovini XX veka, 50ih i 60ih godina. Taman do kraja veka su razvili, omasovili, promenili i onda dobili zaokret ulaskom u XXI vek.
 7. Ja sam išao Wizz-om iz Budimpešte za Berlin i obavezno idite na šalter Wizz-a da vam pogledaju Zeleni sertifikat, ako ste vakcinisani. Na šalteru gledaju datum poslednje doze vakcine i tu vam odštampaju kartu. Za ulazak u Portugal ili Nemačku ili bilo koju EU zemlju bolje posebno proveriti sa svakom ambasadom o uslovima jer sam video sa neki opet stavljaju Srbiju na crvenu listu te nisu moguća putovanja.
 8. To ne znam, došao sam iz Berlina pre neki dan i tamo nigde mi niko nije tražio QR kod niti dokaz o vakcinaciji. Samo maske su obavezne i test (brzi test na mnogim mestima u gradu). A kad se naš zeleni sertifikat tj. QR kod očita prvo što izlazi jeste poruka na ćirilici tako da bi se teško tu stranci snašli. Nemačka ima svoju app. LUCA za praćenje ljudi tj. gde se ko kreće "kako bi pratili zaražene i njihove kontakte" i to radi nezavisno od drugih sistema.
 9. Nikako. To je (zasad) samo za građane EU zemalja (državljani i rezidenti), tj. izdaju njihovi istituti za javno zdravlje.
 10. Ako tražiš turistički nepoznate ona zaobiđi Barselonu i Sevilju Ili lakše - nemoj ići u Španiju, tamo je svako selo poznato i ima turiste. Malo se šalim, a malo ne. Moje preporuke na toj trasi: Parc Natural de la Tinença de Benifassà, Amposta i delta Ebra, sela oko Kuenke (Cuenca) npr. Valdecabras, Linares i Parque Natural Sierra de Hornachuelos. Eto.
 11. https://www.schengenvisainfo.com/news/netherlands-to-remove-entry-ban-for-tourists-from-us-5-other-third-countries-from-june-24/ All travellers from the United States, Albania, Lebanon, North Macedonia, Serbia, and Taiwan can travel to the Netherlands completely restriction-free, including tourists, starting from June 24.
 12. Odmah da se ispravim. Od danas se može u Nemačku kao pre pandemije. Izvor Ambasada SR Nemačke: https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/visa-einreise/corona-einreiseinfo/2337520 "Jedino za putovanja avionom ostaju na snazi ograničenja prema kojima je putnik dužan da avionskoj kompaniji pre poletanja stavi na uvid negativan test na prisustvo virusa kovid 19, potvrdu o revakcinaciji ili potvrdu o preležanoj bolesti. Ukoliko putujete za Nemačku kopnenim putem, nisu za Vas relevantne informacije koje slede."
 13. https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2021/06/18/council-updates-the-list-of-countries-special-administrative-regions-and-other-entities-and-territorial-authorities-for-which-travel-restrictions-should-be-lifted/ Based on the criteria and conditions set out in the recommendation, as from 18 June 2021 member states should gradually lift the travel restrictions at the external borders for residents of the following third countries: --- Republic of North Macedonia Serbia --- Ali i dalje sve zemlje zadržavaju pravo da ne prime putnike (
 14. Ljudi, vi koji ste vakcinisani i idete ili ste išli u neku EU zemlju, javite sa kojim papirom ste išli. Da li ste koristili onaj zeleni sertifikat sa eUprave ili neki drugi dokaz o vakcinaciji? Hvala!
 15. Neko je pitao za Mađarsku i ulazak. Evo vesti za Mađarsku, Tursku i Grčku. "...da će građani Srbije koji su revakcinisani protiv koronavirusa moći da putuju u Mađarsku, Grčku i Tursku, a da su u toku pregovori sa još nekoliko zemalja da bilateralno prihvate sertifikat države Srbije o vakcinaciji koji će olakšati putovanja. [...] da su u toku pregovori sa Rusijom, Kinom i drugim zemljama kako bi se postigli bilateralni sporazumi o priznavanju sertifikata."