Dule

Members
 • Content Count

  508
 • Joined

 • Last visited

About Dule

 • Rank
  putnik dugoprugaš
 • Birthday 02/22/1984

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Athens, Greece

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja sam već 4 puta na sopstveni zahtev radio PCR testove u Srbiji (poslednji put u Novembru) i nikada nije pisalo vreme (satnica) testiranja, već samo datum kada je testiranje obavljeno (ne kada je izdato). Svi sertifikati su na istom formularu (šablonu).
 2. Ja sam vadio studentsku kinesku pre 7-8 godina. Trebalo je pozivno pismo univeriteta, i potvrda da sam priljen na studentski program i trajanje istog. Trebalo je i kompletan sistematski lekarski pregled da se odradi, kao i potvrda da si HIV-. Viza se dobija na 0 dana (ako se dobro secam, valjda nisam pomesao sa schengen) i potrebno je odmah po dolasku u Kinu podneti zahtev za studentsku boravisnu dozvolu. Pre toga treba odraditi lekarski sistematski pregled pregled za boravisnu dozvolu u Kini (nisu mi priznali srpski sistematski, jer nije bilo pecata na svakoj stranici).
 3. Moje danasnje iskustvo na razgovoru za turisticku vizu: Prilazim salteru 3 za kojim je mladja, lepa i prijatna konzulka, u tom trenutku okrenuta mi ledjima dok je caskala i smejala se sa koleginicom/drugaricom iza nje... okrece se ka meni i na engleskom: - Ciao! Kako si? ( i ponovo se okrece pozadi ka koleginici koja joj dobacuje uz obostrane osmehe)... Zdravo! Kako si danas? - Veoma dobro, hvala na pitanju. Kako si ti? - Dobro sam. Bas sam pricala sa koleginicom kako bismo mi volele da idem na Guam. (moja destinacija iz aplikaije) - Sjajno... bas bi mi prijalo dr
 4. Z viza sluzi samo da udjes u Kinu kako bi odmah aplicirao za Boravisnu dozvolu u Imigracionoj policiji grada u kome radis. Boravisna dozvola ti omogucuju neograniceni prelazak kineske granice u periodu trajanja dozvole.
 5. Dezodoransi, kao ni ostali sprejevi pod pritiskom nisu dozvoljeni ni u kojoj zapremini u kabinkom prtljagu.
 6. Berlin od novembra!(?) zanimljivo...
 7. iii, konacno... RyanAir stize u Srbiju!!! Danas njihova konferencija za novinare u Nisu... Od juce glasine govore da se najaviti liniju Stokholm - Nis, dok neke druge glasine najavljuju London, Milano i Barselonu... u svakom slucaju danas saznajemo!
 8. Izgleda da je i Srbija ukljucena u novi bezvizni rezim za Indoneziju, koji bi trebao da stupi na snagu ovih dana: https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_Indonesia#cite_note-22
 9. Sa dobrim portfoliom nije tesko naci posao grafickog dizajnera u Kini. U manjem arhitektonskom studiju u kome sam radio imali smo 3 graficka dizajnera Kineza koji su imali oko 4000-7000 rmb / mesecno... dok je hr pokusavao da nadje belca sa ponudom od oko 15000rmb, medjutim svi kandidati nisu bili zadovoljni platom. Sa preko 10 godina iskustva verujem da moze da se nadje dobar posao sa oko 18000-25000rmb / mesecno... naravno ima i onih sa preko 30000rmb. Jos lakse ces dobiti posao ako se odlucis za gradove u unutrasnjosti Kine (broj strucjaka ikao i nekvalifikovanih stranaca koji se doseljavaj
 10. Planiram put po Indoneziji narednog meseca u trajanju od oko mesec dana. Ukoliko ima zainteresovanih mozemo se dogovoriti oko detalja i plana puta. Mene prevashodno zanima priroda, arhitektura, istorija, kulturna bastina... ali mi nije problem da se uskladim i sa ostalim interesovanjima. Voleo bih da obidjem vise razlicitih ostrva od Sumatre na zapadu do Papue na istoku.
 11. Teraju nam wizzair iz Beograda: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:474228-Beogradski-aerodrom-Castili-Madjare-sa-pet-miliona-evra spremaju teren za Arape... da im daju i aerodrom... nadam se da EU nece dozvoliti taj monopol.
 12. Odlicno - centralna je lokacija! osim sto se Atinjani boje da idu tu oko Omonije zbog imigranata, narkomana i prostitucije. Ja sam trenutno u Srbiji... isao bih poslovno i to sto pre.... mozda sutra, jer imam let za Kinu 29.oktobra.
 13. ja bih trebao da idem ovih dana u Atinu... samo mi je bitno da hotel nije daleko od centra. Jel imas adresu?