Dule

Members
 • Content Count

  514
 • Joined

 • Last visited

About Dule

 • Rank
  putnik dugoprugaš
 • Birthday 02/22/1984

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Athens, Greece

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nisu mi lupili pečat u pasos, niti ocitali/skenirali pasos pri ulasku u Schengen sinoc na aerodromu u Katanji, Sicilija. Naime, sinoc sam sleteo oko 22h i plan mi je bio da sacekam ispred granice do ponoci, kada mi pocinje novih 90 dana slobodnih za boravak u Schengen-u (prethodne dane sve potrosio). Posto je prostor ispred granice mali, videli su me da sedim u cekaonici i pozvali do granicnih kucica. Objasnio sam im moj plan, na sta su granicari (njih trojca) odgovorili: "ma, ti si iz Srbije, sta ima veze, nisi iz neke problematicne drzave". Objasnio sam im da ce sistem pokazivati prekrsaj
 2. Pročitao sam sada na Home Office-u da ukoliko posedujem važeću US vizu mogu da tranzitiram bez vize (Direkt transit bez prava prelaska granice) za bilo koju zemlju kao krajnju destinaciju (npr. Gvatemalu) , dok ukoliko posedujem US vizu i krajnja destinacija mi je US mogu da napuštam i aerodrom i nastavim let do sledeceg dana do ponoći bez vize. Imam srpski pasoš. Da li ima neko iskustva sa ovim trazitima bez vize? Da li u drugom slučaju kada sam u tranzitu ka US I imam pravo napuštanja aerodroma mora da oba leta budi na istoj rezervaciji ili mogu biti dve odvojene avio karte uz poš
 3. Hvala vam na podeljenim misljenjima, iskustvima i pomoci ❤️
 4. Bravo! ali verujem da ti podaci sa kartice / bankovnog racuna ne bi bili pouzdan nacin utvrdjivanja da li sam 8 mesece nekontinualno proveo u Portugalu, a narocito za one koji koriste uglovanom cash. Da li znate ili imate jos neke ideje koje su ostali nacini za proveru da ste proveli trazeni period bas u Potugalu, a ne nekoj drugoj zemlji Schengen-a?
 5. U uslovima za produzenje boravisne dozvole D7, kaze da mora da sam u prethodnih godinu dana bio najmanje 6 meseci u kontinuitetu u Portugalu ili 8 meseci nekontinualno. Da li oni imaju nacina da utvrde/znaju da li sam ja proveo to vreme u Portugalu ili recimo u Estoniji ili bilo gde u Schengen-u tokom prethodne godine?
 6. Ja sam već 4 puta na sopstveni zahtev radio PCR testove u Srbiji (poslednji put u Novembru) i nikada nije pisalo vreme (satnica) testiranja, već samo datum kada je testiranje obavljeno (ne kada je izdato). Svi sertifikati su na istom formularu (šablonu).
 7. Ja sam vadio studentsku kinesku pre 7-8 godina. Trebalo je pozivno pismo univeriteta, i potvrda da sam priljen na studentski program i trajanje istog. Trebalo je i kompletan sistematski lekarski pregled da se odradi, kao i potvrda da si HIV-. Viza se dobija na 0 dana (ako se dobro secam, valjda nisam pomesao sa schengen) i potrebno je odmah po dolasku u Kinu podneti zahtev za studentsku boravisnu dozvolu. Pre toga treba odraditi lekarski sistematski pregled pregled za boravisnu dozvolu u Kini (nisu mi priznali srpski sistematski, jer nije bilo pecata na svakoj stranici).
 8. Moje danasnje iskustvo na razgovoru za turisticku vizu: Prilazim salteru 3 za kojim je mladja, lepa i prijatna konzulka, u tom trenutku okrenuta mi ledjima dok je caskala i smejala se sa koleginicom/drugaricom iza nje... okrece se ka meni i na engleskom: - Ciao! Kako si? ( i ponovo se okrece pozadi ka koleginici koja joj dobacuje uz obostrane osmehe)... Zdravo! Kako si danas? - Veoma dobro, hvala na pitanju. Kako si ti? - Dobro sam. Bas sam pricala sa koleginicom kako bismo mi volele da idem na Guam. (moja destinacija iz aplikaije) - Sjajno... bas bi mi prijalo dr
 9. Z viza sluzi samo da udjes u Kinu kako bi odmah aplicirao za Boravisnu dozvolu u Imigracionoj policiji grada u kome radis. Boravisna dozvola ti omogucuju neograniceni prelazak kineske granice u periodu trajanja dozvole.
 10. Dezodoransi, kao ni ostali sprejevi pod pritiskom nisu dozvoljeni ni u kojoj zapremini u kabinkom prtljagu.
 11. Berlin od novembra!(?) zanimljivo...
 12. iii, konacno... RyanAir stize u Srbiju!!! Danas njihova konferencija za novinare u Nisu... Od juce glasine govore da se najaviti liniju Stokholm - Nis, dok neke druge glasine najavljuju London, Milano i Barselonu... u svakom slucaju danas saznajemo!
 13. Izgleda da je i Srbija ukljucena u novi bezvizni rezim za Indoneziju, koji bi trebao da stupi na snagu ovih dana: https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_Indonesia#cite_note-22