Viza za Indoneziju

71 posts in this topic

Preturio sam search i vizne topic-e zadnjih 5-6 godina, ali ne pronađoh da postoji tema vezana za Indonežansku vizu.

Gledao sam u Servis i video neke informacije iz 2014. One ranije ne vredi uzimati za ozbiljno, po zemljama jugoistočne Azije se sve menja na mesečnom nivou. :)

Palo mi je na pamet da u Beogradu apliciram za vizu avgusta, a da u Indoneziju odem nekih 5-6 meseci kasnije. Nisam nikad čuo slučaj da je neko radio nešto slično sa drugim vizama, obično sve ambasade izdaju vize gde moraš da uđeš u naredna 3 meseca. Meni treba isto to, samo umesto 3 da piše 6. :)

Da li mislite da bi bilo izvodljivo to sa njima, naravno, ako im priložiš povratne avio-karte, rezervaciju smeštaja itd? 

Jel imao neko sa foruma uopšte iskustva sa vađenjem indonežanske vize u Beogradu? Kakvi su u ambasadi, jesi dobri likovi ili ono, terorizam? :)

Hvala puno.

Najbolje da nazoves i proveris jer je specificna situacija...kazes da imas sve karte i smestaj rezervisan i da neces biti u zemlji 3 meseca pred put itd. Ja sam isto hteo da izvadim vizu nesto ranije (bilo mi zgodnije) ali su mi rekli da vodim racuna o ta 3 meseca od momenta izdavanja jer je do tada moras iskoristiti. Ljubazni su, samo predas papire, platis taksu, ne ispituju nista,  i cini mi se da je bila gotova vec za dan-dva. Srecno :)

Tri meseca od momenta izdavanja se mora početi tj ući u zemlju.

Shodno prethodnom, viza se ne izdaje za vremenski period veći od tri meseca.

(Tako je bar ovde u Budimpešti, a ne verujem da je na nekom drugom mestu drugačije).

Edited by pedjalon

Pa fora je što ne mogu da pozovem, oko 12.000 km sam udaljen od njih. :)

Videću neko da to proveri u otadžbini. :D

Pedjoni, pa da, to i kažem, svi oni izdaju na 3 meseca. Ja ću da pokušam sa pričom u Kini ne daju onima koji nemaju residence permit i tako te bajke, drugar kaže da su fini, a evo i drug Mendoza potvrđuje, pa ćemo da videćemo šta će biti. :)

Koliko znam ni ne moraš lično da bude prisutan pri predaji za vizu, tako da se može odraditi daljinski.

Plus rizik slanja pasoša. :)

edit:

Mislim da ta priča sa Kinom neće proći. Ta tri meseca su im fora u koju se uklapaju a da ne dođe do neke promene u postupku vađenja vize.

Edited by pedjalon

o.t.

Ajd‚ ti talesu na leto u Indoneziju pa da šenlučimo zajedno.

Hehe, hvala buraz, ajde odloži za sledeću Kinesku Novu pa da se gužvamo sa gomilama Kineza po Indoneziji? :D

Pa i ja mislim da su šanse da ta priča prođe čuljave... ali šta ga znam, složiću neku tužno-uplakanu facu, možda padnu na to. :D

Ako i to ne upadne, onda ću morati da gubim slobodne dane i da se mlatim po Šangaju, šta ću... :)

Ja sam vadio pre oko godinu i po dana u ambasadi u Beogradu.
Osim rezervacije karte, trazili su i rezervaciju smestaja, klasika 2 fotke i novac u USD. Osoblje je ljubazno, ali pomalo nezainteresovano ... ambasada fino izgleda i blizu je Partizanovog stadiona.
Nosio sam sa sobom 2 pasosa: za sebe i suprugu. Nije bilo problema sto ona ne predaje licno. Kad sam tamo u ambasadi popunio one formulare, cekao sam da dodje neki lik da pregleda sve papire koje sam poneo. Neki njihov, koji pritom govori i solidnim srpskim jezikom. Uzeo je novac i papire i rekao da ce vize biti gotove za 3 radna dana. Rekoh OK, pa sam sacekao ta 3 dana u Beogradu. Nakon 3 dana, zovu oni mene telefonom ujutru da mi kazu da je konzul odsutan i da ce im trebati minimum jos nedelju dana da zavrse vize. Rekoh: "Pa sta ja cekam ovde u Beogradu? Moram da idem za Kinu kroz 10ak dana ... Jel moze neko drugi umesto mene da preuzme pasose?" Rekose mi da moze, samo da dam osobi koja preuzima pasose potvrdu (koju vam prethodno daju).

I tako ... sve se dobro zavrsilo ... U medjuvremenu, zvao sam ih telefonom da pozurkujem izdavanje vize, ali bezuspesno, jer ovaj lik sto to radi nije bio tu. Viza je na 60 dana, a treba da udjes u zemlju u periodu od 3 meseca. Vidi sa njima da li je moguce da izdaju vizu na duze .... ili 2 ulaza, 2x60 dana ... Izmedju 9.30h i 11h ujutru se javljaju na telefon. Nek se neko iz SRB informise u tvoje ime.

Mozes da probas i u Shangaju ... onako na prepad. Nekad se Kinezi zbune, pa ne znaju sta da rade, pa uz malo rasprave - mozda te i ispostuju. Indonezani su fini. Poz!

Edited by Nightwatcher

Ajd da se obnovi tema. Ima li neko neku informaciju ili svedočanstvo trećeg lica (kako ovo dobro zvuči  lol:: ) kako i gde je u Kini prošao po pitanju indonežanske vize? Imam puno frendova, ali niko od njih nije vadio u Kini, sem nekih momaka iz Shenzhena koji su dali kineskom agentu mrsne pare (oko 150 eur po glavi) za običnu turističku vizu. Na sajtu indo-konzulata u Šangaju piše da treba: Photocopy of Chinese visa or residence permit for foreigner

Daklem, ne piše da MORA radna viza. Ne piše nigde eksplicitno ni da li moraš lično da je vadiš (mada sam siguran da sam ranije video da to mora, što mi se nikako ne sviđa). Čak je proletos i jedan Kinez zvao njih da pita i rekli mu da stranci moraju lično... unfair.

Ajde ako neko nešto zna, čuje, šta god, neka dobaci. Hvala!

Ja ću da pokušam da pozovem konzulat, mada se obično nikad ne javljaju na telefone. Na mail mi nisu odgovorili ima već 11 meseci. :D

Wooohooo! Ima nas na spisku! :dance:
Nego, kad to stupa na snagu? Treba pozvati indonezansku ambasadu u Beogradu i proveriti ....

Da li im ti još veruješ posle onih pogrešnih informacija koje su ti dali ranije? :D

Da li im ti još veruješ posle onih pogrešnih informacija koje su ti dali ranije? :D

Malezani su mi dali oprechne informacije ... a Indonezani onako....

Ma nikom ne verujem, dok neko ne potvrdi to u praksi i ovde napise :D

Lepa je ovo vest... Samo mi neko osamnaesto čulo govori da neće uskoro da stupi na ''scenu'' ova odluka. Let's see.

jel moguce da jos niko nije putovao u indoneziju , da proveri ovo- visa on arrival?

jeste li bar culi nesto, od nekoga :)?

Sad sam proverio na TIMATICu da li se nešto menjalo i izgleda da još uvek nije zaživelo to:

National Serbia (RS) /Embarkation Serbia (RS)

Destination Indonesia (ID) Indonesia (ID) Passport required.

- Passports and other documents accepted for entry must be valid for a minimum of 6 months from the arrival date.

Passport Exemptions: - Passengers with an emergency or a temporary passport.

Visa required.

Minors: - Minors traveling together with nationals of Indonesia working overseas must For details, click here

- All children, even when included in their parent's passports, For details, click here Additional Information:

- Passengers exceeding their permitted stay will be fined (Note: The day of arrival in Indonesia is counted as the first day of stay).

- Visitors intending to travel to the Indonesian province of Irian Jaya must obtain a permit ("Surat Jalan") from the "Dinas Intel Pam Pol MABAK" in Jakarta or other regional police headquarters.

- Extensions of stay are possible depending on the type of visa.

Warning: - Visas must be used within 90 days after date of issuance.

- Visitors must hold return/onward tickets For details, click here.

a da li ovde obicno pise i za visa on arrival?

jer nama navodno i dalje treba viza, ali je dobijamo po sletanju, i to na odredjenim aerodromima...

Naravno da piše za VoA, inače te ne bi puštali na avion. Ovo ti je najtačniji izvor za to da li ti je potrebna viza (posebno ako letiš avionom). Kažem najtačniji, zato što se događalo da se ne ažurira dovoljno brzo, ali je to užasno retko pošto je posao avio kompanija da znaju da li vam dozvoljen ulazak u državu ili će oni snositi troškove vašeg povratka. Pored toga na Wikipediji kaže da se valjda čeka predsednički ukaz da se zaživi to (link).

A evo i primer kako izgleda za VoA

National Serbia (RS) /Embarkation Serbia (RS)

Destination Cambodia (KH) Cambodia (KH)

Passport required. - Passports and other documents accepted for entry must be valid for a minimum of 6 months from the arrival date.

Visa Issuance: Visa required, except for Nationals of Serbia can obtain a visa on arrival, for a max. stay of 30 days, if: For details, click here

Visa required, except for Holders of proof of being born in Cambodia issued to foreign nationals who For details, click here

- E-visas can be applied for at the official government websites of www.evisa.gov.kh/ or https://www.evisa.gov.kh/.

Additional Information: - Visitors are required to hold proof of sufficient funds to cover their stay and documents required for their next destination.

- Tourist visas may be issued in a passport or issued in an e-Visa format, printed on a separate piece of paper.

Warning: - Visitors are not permitted to make day trips (i.e., arriving and departing on the same day) to Cambodia. - Except when arriving and departing in Phnom Penh (PNH). - Except for holders of a multiple-entry business visa issued by Cambodia.

8 hours ago, deleter said:

Naravno da piše za VoA, inače te ne bi puštali na avion. Ovo ti je najtačniji izvor za to da li ti je potrebna viza (posebno ako letiš avionom). Kažem najtačniji, zato što se događalo da se ne ažurira dovoljno brzo, ali je to užasno retko pošto je posao avio kompanija da znaju da li vam dozvoljen ulazak u državu ili će oni snositi troškove vašeg povratka. Pored toga na Wikipediji kaže da se valjda čeka predsednički ukaz da se zaživi to (link).

A evo i primer kako izgleda za VoA

najavljivano je za 1. januar...

pa ajde vise gosn. predsednice joko vidodo...potpisujte to :)

3 hours ago, Tales said:

I dalje nisu ažurirali TIMATIC, što znači da možda budete imali probleme prilikom check-ina.

Najbolja opcija je da se uzme neka potvrda od Konzulata i/ili da se ima njihov broj telefona pri ruci, pošto avio kompanije retko i teško dozvoljavaju da se ljudi boarduju protivno ovim informacijama.