amstel

Members
 • Content Count

  193
 • Joined

 • Last visited

About amstel

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ne nalazim informaciju koju sam mislio da ću lako da nađem pa će mi neko od vas pomoći. Da li za američku vizu traže jednu praznu stranicu u pasošu ili dve? Ako traže dve, da li traže dve naspramne prazne stranice (npr. 16 i 17) ili dve prazne stranice na istom listu (npr. 17 i 18). Hvala!
 2. https://en.trend.az/azerbaijan/politics/3598238.html Nosite se u 3pm više
 3. Ima ovde i još negde pomena o liberalizaciji viza između Srbije i Malezije: https://www.thestar.com.my/news/nation/2022/05/10/transport-ministry-acao-hold-talks-on-sustainability-of-civil-aviation-sector.
 4. Hahah, samo za diplomatske i službene pasoše.
 5. Pa brt, to sam i napisao juče - misliš da sam neke random azerbejdžanske zakone kačio ovde? 😃 Da, ovo za Sv. Luciju bi moglo da se dogodi sutra.
 6. Kažu da je azerbejdžanski parlament ratifikovao sporazum o ukidanju viza: https://www.azernews.az/business/188662.html. Ignorišite debilno napisano objašnjenje u vesti. Ne kaže kad stupa na snagu: https://meclis.gov.az/news-layihe.php?id=1659&lang=az&par=0, ali trebalo bi ubrzo.
 7. Vrlo brzo, osim ako se ne smore zbog izbora u aprilu. Ali u tom planu mogu da napišu bukvalno bilo šta, kao i dosad. Interesantno za SAR.
 8. Azerbejdžan se polako bliži ukidanju viza za građane Srbije: https://menafn.com/1103576989/Azerbaijans-parliament-eyes-lifting-of-visa-regime-with-Serbia&source=30
 9. @SonePFC Računaj da sam ovo više ostavio da ilustrujem kako se puno planira a malo se uradi... I ja bih voleo i ove nabrojane u planu i neke van plana ali sve je to kilavo, naročito sad sa pandemijom.
 10. OK tema, mada se malo prepliće sa temom Srpski pasoš. Pojedinačno za razne zemlje smo uglavnom pisali na pojedinačnim temama čim ima nekih najava - znam jer sam ja to dosta revnosno radio. Npr. za Gvatemalu vidim da sam još 2016. pisao o Dačićevoj najavi ukidanja viza... U više navrata se ovo završavalo rentovanjem na liniji da li MSP radi dobar posao ili ne a ja bih rekao ne. Ovde je poslednji plan vlade za ukidanje viza za ovu godinu: https://www.srbija.gov.rs/extfile/sr/370541/plan_rada_vlade_za_2021_cyr.pdf. Na stranama 542-547 sami procenite šta su postigli, i sa kovidom i bez kovid
 11. Ovo bi bila treća karipska zemlja koja nam ukida vize u poslednjih godinu dana: https://www.srbija.gov.rs/vest/446190/antigva-i-barbuda-uvazice-rezultate-dijaloga-o-kosmetu.php "Дачић је нагласио да је недопустиво за Србију, као наследницу Југославије, да нема односе са свим земљама у свету, и подсетио на то да је наша држава укинула визе за грађане Антигве и Барбуде, док су власти у тој земљи донели одлуку о укидању визе за држављане Србије, што ће бити финализирано у наредним данима."
 12. Sveže vesti: https://news.am/eng/news/557400.html YEREVAN. – At its session today, the government of Armenia decided to establish a visa-free regime for Serbian nationals.
 13. Ovde je plan Vlade za 2020. i, od 488. strane, planovi Ministarstva spoljnih poslova za sporazume o ukidanju viza za 2020: https://www.srbija.gov.rs/extfile/sr/439434/plan-rada-vlade-srbije-za-2020-cyr.pdf. Od zemalja koje nam sada traže vize, planiraju se sporazumi o ukidanju viza za nosioce običnih pasoša sa ovim državama: Bolivija, Paragvaj, Azerbejdžan, Bahami, Mauricijus, Malezija, Venecuela, Brunej. Naravno, plan ne obavezuje ni vlade drugih država ni sledeću vladu Srbije, a rokovi i ciljevi iz prethodnog plana nisu poštovani. Npr. plan za prošlu godinu je uključivao neke od ov
 14. Za Tuvalu nigde ne nalazim tu informaciju, a Vanuatu nam nije tražio ni ranije, samo je to sad ozvaničeno sporazumom.
 15. Izgleda da nam je Grenada ukinula vize u nekom trenutku u poslednjih nekoliko meseci. Može da se nađe podatak na Timaticu, i nigde drugde za sada. Pre toga nam je bilo potrebno pre-clearance letter a viza se plaćala po dolasku i nije bila jeftina. Lepe vesti, kamo sreće da neko proveri i uživo. Ovo je jedna od onih karipskih država kojima je Srbija ukinula vize u poslednjiih godinu i po dana i koja je u međuvremenu otpriznala Kosovo.