amstel

Members
 • Content Count

  198
 • Joined

 • Last visited

About amstel

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Prvo, ovo što kaže SonePFC da je vlast potpisala 14 sporazuma za diplomatske i 1 sporazum za obične pasoše pokazuje da je vlastima svoje dupe 14 puta vrednije od bezviznog putovanja za građane Srbije i to ne može da se opiše na adekvatniji način. Dačić za sve ove godine otvaranja Srbije verovatno nije proveo dana bez diplomatskog pasoša i to je tako. One vladine planove koje sam kačio ovde pre par godina niko ne ispunjava. Najave da će da uspostave bezvizni režim sa 20 zemalja a uspostave ga sa jednom ili dve - pa zamislite vi da na poslu ispunite 5 ili 10% norme šta bi se desilo. Dobili biste
 2. Bogami ova tema se pretvara u Najave neukidanja viza
 3. Naš konzul u Irskoj je nebitan u toj priči, on se ne bavi irskim vizama. Evo ti ovde, crno na belo sa stranice irske imigracione službe. Tvoj (i moj) slučaj je slučaj (d) na strani 5. https://www.irishimmigration.ie/wp-content/uploads/2023/02/Irish-Short-Stay-Visa-Waiver-Programme-February-2023.pdf (d) I visited the UK 2 months ago and returned to my home country. I want to visit Ireland next month and plan to fly directly to Ireland without going to the UK again. My UK leave is still valid for another 3 months. Do I need to have an Irish Visa? A – No. You have previously succes
 4. Dovoljno je da si jednom bio na toj vizi u UK, i sad možeš da uđeš u Irsku bez prolaska kroz UK. Imaš negde na sajtu irske imigracione službe detaljan Q&A u kome to piše, između ostalog. Ja sam na isti način bio u Irskoj prošle godine, na istoj multi C vizi - nisam morao u istom putovanju prvo u UK i direktno odatle u Irsku.
 5. amstel

  Tunis

  Ovo je standardni jezik na Timaticu. Visa je potrebna, ali postoji izuzetak: Nije potrebna ako državljanin Srbije ostaje do 90 dana. Lažna uzbuna, treba izmeniti i na glavnoj strani za vize.
 6. Ne nalazim informaciju koju sam mislio da ću lako da nađem pa će mi neko od vas pomoći. Da li za američku vizu traže jednu praznu stranicu u pasošu ili dve? Ako traže dve, da li traže dve naspramne prazne stranice (npr. 16 i 17) ili dve prazne stranice na istom listu (npr. 17 i 18). Hvala!
 7. https://en.trend.az/azerbaijan/politics/3598238.html Nosite se u 3pm više
 8. Ima ovde i još negde pomena o liberalizaciji viza između Srbije i Malezije: https://www.thestar.com.my/news/nation/2022/05/10/transport-ministry-acao-hold-talks-on-sustainability-of-civil-aviation-sector.
 9. Hahah, samo za diplomatske i službene pasoše.
 10. Pa brt, to sam i napisao juče - misliš da sam neke random azerbejdžanske zakone kačio ovde? 😃 Da, ovo za Sv. Luciju bi moglo da se dogodi sutra.
 11. Kažu da je azerbejdžanski parlament ratifikovao sporazum o ukidanju viza: https://www.azernews.az/business/188662.html. Ignorišite debilno napisano objašnjenje u vesti. Ne kaže kad stupa na snagu: https://meclis.gov.az/news-layihe.php?id=1659&lang=az&par=0, ali trebalo bi ubrzo.
 12. Vrlo brzo, osim ako se ne smore zbog izbora u aprilu. Ali u tom planu mogu da napišu bukvalno bilo šta, kao i dosad. Interesantno za SAR.
 13. Azerbejdžan se polako bliži ukidanju viza za građane Srbije: https://menafn.com/1103576989/Azerbaijans-parliament-eyes-lifting-of-visa-regime-with-Serbia&source=30
 14. @SonePFC Računaj da sam ovo više ostavio da ilustrujem kako se puno planira a malo se uradi... I ja bih voleo i ove nabrojane u planu i neke van plana ali sve je to kilavo, naročito sad sa pandemijom.
 15. OK tema, mada se malo prepliće sa temom Srpski pasoš. Pojedinačno za razne zemlje smo uglavnom pisali na pojedinačnim temama čim ima nekih najava - znam jer sam ja to dosta revnosno radio. Npr. za Gvatemalu vidim da sam još 2016. pisao o Dačićevoj najavi ukidanja viza... U više navrata se ovo završavalo rentovanjem na liniji da li MSP radi dobar posao ili ne a ja bih rekao ne. Ovde je poslednji plan vlade za ukidanje viza za ovu godinu: https://www.srbija.gov.rs/extfile/sr/370541/plan_rada_vlade_za_2021_cyr.pdf. Na stranama 542-547 sami procenite šta su postigli, i sa kovidom i bez kovid