low-cost rookie

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

  Never

About low-cost rookie

 • Rank
  putnik-pripravnik

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Gledala sam preko swiss-a i bilo je preskupo, u trenutku kad sam tražila je bilo blizu 400 eura sa noćenjem na aerodromu u Cirihu i u polasku i u povratku. Plus, busom do Beograda + voz Lisabon-Porto. Našla sam preko Turkish-a Sarajevo-Lisabon-Sarajevo za 253 eura, što je čudo jer je iz Sarajeva uglavnom sve preskupo. U Istanbulu ćemo biti 13h u polasku i 10h u povratku, ali svejedno je super. Onda vozom do Porta 60 eura povratna. U polasku ćemo biti dan u Lisabonu, u povratku još 2, što je odlično. Vođa bh tima je poslao organizatoru mail i pitao možemo li tako jer je znao da nekad ne refundi
 2. P.S. Sad razmišljam da idem preko Lisabona pa da ostanem par dana tamo poslije (a može i prije) seminara jer nisam nikad bila, a žao mi da odem do Portugala, a ne vidim i Lisbou. Kopat ću još, hvala ti wolfbgd.
 3. Ovo 'fenomenalna' zato što mi oni pokrivaju 70% troškova karte, a ja plaćam 30%.
 4. Večeras mi je iskrsnula fenomenalna prilika za put u Porto, polazak subota 3.11, povratak 10.11, a znam da ovdje ima stručnjaka za Portugal. Ja sam tražila dosad iz Beograda, ali se Wizz-om nijedna linija ni Memmingen ni Brisel ni Eindhoven ne poklapaju sa 3.11, jedino za Dortmund ima let 3.11, ali je preskup. Koje su mi još opcije? Može i preko Budimpešte i šta god. Kakva je opcija Air One-om do Milana pa dalje se nekako prebaciti do Porta? Help!
 5. Htjela sam rezervisati kartu pa platiti preko bank transfera, ali sad pročitah ovo: Reservations can be pre-booked online via wizzair.com for flights departing from: United Kingdom Ireland Belgium Bulgaria Czech Republic Finland France Hungary Italy Germany Latvia Netherlands Norway Poland Romania Spain Sweden Ukraine All other reservations must be made via the call centre. Zar to znači da se ne može (više) rezervisati za letove iz Srbije, u ovom slučaju Beograd-Rim?
 6. Da, u pitanju je BiH-Portugal! Inače nikad nisam išla na utakmice, zapravo sam uvijek bila anti-fudbalski nastrojena, ali nakon što sam prošle sedmice bila u Parizu na utakmici BiH-Francuska, zarazila sam se i sad mi se ide i u Lisabon na tu utakmicu. Kako nikad nisam bila u Lisabonu (a to mi je uvijek bila jedna od top 3 destinacija), taman bi se super poklopilo.
 7. Evo sad nađoh Swiss-ova linija Beograd-Lisabon, sa presjedanjem u Cirihu, subota 12.11. 20-21:50 Beograd-Cirih, nedjelja 13.11. 09:45-11:35 Cirih-Lisabon, u povratku četvrtak 17.11. 12:15-16:00 Lis-Cirih, Cirih-Bg 17:40-19:25, ukupno 156 eura. Čini mi se da je to najbolja opcija.
 8. Help! Pokušavam naći što jeftiniju kartu za Portugal (za utakmicu u Lisabonu) 15.11. Ona konekcija koja mi je ranije odgovarala Osijek-Frankfurt Hahn-Porto/Faro više ne može jer Osijek-Frankfurt Hahn linija se ukida krajem oktobra. Najjeftinije što sam našla je subota, 12.11 Zagreb-Dortmund 18:00-19:45 (Easyjet) 24 eura, sutradan Dizeldorf Weeze-Faro 10-12h (Ryanair) 18 eura (ne bih trošila pare na noćenje) što je ukupno 42 eura ili subota, 12.11. Ljubljana-Paris CDG (Easyjet) 16 eura, Paris Beauvais-Porto 28 eura što iznosi 44 eura. U povratku Faro-Brisel C. (Ryanair), četvrtak 17.11. 07:20-
 9. Je li iko iz BiH putovao s balkan flexipass-om? Ovdje sam bila pročitala da je i BiH uključena pa nedavno nazvah željezničku stanicu (Sarajevo) i pitam ih za kartu, kaže mi službenik (ništa neobično) da nikad nije čuo za to i da ima samo Interrail.
 10. Još jedno pitanje, kako živim u BiH, zna li iko ko je odavde da li se ta karta može kupiti i kod nas (kao što pročitah da može u Srbiji preko Putnik agencije)?
 11. Je li se može kupiti smart karta preko neta? Tražila sam preko sajta hrvatskih željeznica, ali ništa ne nađoh. I ukucavam na trenitalia.com Venezia-Zagreb da vidim mogu li kupiti za jedan smjer i stalno mi piše ''We are sorry but the chosen solution is not purchasable.''
 12. Neki dan stigla iz Budimpešte u BiH.
 13. Baš ću isprobati sutra/prekosutra da li radi iz BiH.
 14. Tišina i bez gužve - to nije Neum. Ja bih ti preporučila da ga izbjegneš jer je jedno od najbezveznijih mjesta na Jadranu. Bolje ti je otiđi u Gradac (ako već želiš negdje blizu), iako je i on malen, i i tamo ima dosta ljudi, sigurno košta isto koliko i Neum, samo su plaže puuuno bolje, a i pogled (pola Neuma gleda u brdo od malog poluotoka tako da je pogled nikakav).
 15. Najjeftinije bi ti bilo avionom. Preko Germanwings-a sam uzela jedan utorak, 6.juli i povratak 13.7. ravnajući se po letu utorkom Memmingen-Beograd i povratna je 99 eura tako da bi ti to bila najpovoljnija opcija. Druga opcija bi ti mogla biti preko Air Berlin, oko 125-150 eura povratna, možda može i malo jeftinije. Mislim da si se zeznuo što si kupio kartu do Memmingena, vjerovatno si mogao naći povoljno/nije i direktno do Berlina preko Germanwings-a.