Posted June 5, 2010 Da li je moguce da avionski prevoz do Lisabona po povoljnoj ceni ne postoji?! Okej, kapiram, daleko je, ali ipak, skuplja je karta nego do nekih daljih destinacija. Nasla sam Lufthansu za 441 evro sto je kidanje usiju. Nasla sam i neke letove sa nekim budjavim presedanjima od po 5-6 sati. Da li cu ikada otici? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2010 imas Milano (Malpensa) - Lisabon, povratna za ~100 evra u junu i julu, easyjet. a do Milana se snadji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2010 Pa, ako neces "budjava presedanja", onda ili plati ili sedi kuci. Ovde je ideja da se stigne sa sto manje para i ljudi ce ti dati takve ideje. A za sto manje para eliminisi polaske iz BGa i spremi se za transport do Temisvara, Osijeka ili Budimpeste, kao i na presedanja, nece nista da ti fali. Ako ti se bas toliko ide tamo, nece ti biti problem ni 24h da cekas na aerodromu. Evo ti par ideja, kako stici do Portugala uopste, pa ti vec trazi datume i kombinaciju: Temisvar-Milan (Wizzair), Milan-Porto ili Milan-Faro (Ryanair) Temisvar-Pariz (Wizzair), Pariz-Porto ili Pariz-Faro (Ryanair) Osijek-Frankfurt Hahn-Porto ili Faro (Ryanair) Slicne kombinacije kao za Temisvar mozes i iz Budimpeste da pravis, dakle, poenta je stici do Milana-Bergamo, Frankfurt Hahna ili Pariza-Beauvais, pa onda dalje Ryanairom. Iz BGa mozda let do Dortmunda preko wizzaira, transport do Dizeldorfa (50ak km), pa odatle za Porto ili Faro. I racunaj da ako planiras da letis usred turisticke sezone, neces proci bas ekstremno jeftino. Vec u septembru, oktobru bi mogla za male pare naci nesto. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2010 Iz BGa mozda let do Dortmunda preko wizzaira, transport do Dizeldorfa (50ak km), pa odatle za Porto ili Faro. Ima malo više izmedju ta dva aerodroma, negde oko 150km. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2010 Slicne kombinacije kao za Temisvar mozes i iz Budimpeste da pravis, dakle, poenta je stici do Milana-Bergamo, Frankfurt Hahna ili Pariza-Beauvais, pa onda dalje Ryanairom. A za Faro....ovih dana je idealno stici do Memmingema i leteti za 14e u pravcu. Ima sa zeleznicke stanice neki kombi koji trazi 60e do memmingena u pravcu. Mozda vozi Orange iz Budapesta....mozda moze i jeftinije da se nadje. Sto se tice naseg puta u Portugal, Temisvar-Milano-Faro...krenuli u 02 iz Beograda, stigli u 12 u Faro. Nista komplikovano, nista spektakularno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 6, 2010 Imas iz Zagreba za Lisabon preko TAP-a (portugalska avio kompanija), karta u jednom smeru je oko 100 evra - imaju neke discount opcije. Bilo bi dobro da taj TAP krene i iz Beograda, imaju fine relacije za normalne pare (uzimajuci u obzir da nisu low-cost ) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 6, 2010 I mi smo cekali povoljne karte iz Zg kao opciju. Najjeftinije sto smo naleteli od januara pa do maja je bilo 1550kuna po osobi povratna (kao sto rece Floria, oko 100e ....malo jace po pravcu). Za nas dvoje ta discount varijanta je bila 450eur. Plus minimum 50 do Zg sto dodje 500. A mi za 500 leteli 4 puta, spavali 5 noci i vozili rent a car 5 dana. ....low cost....neprocenjivo. Btw, Tap krece u 2 iz Zg a mi smo u 2 vec bili na plazi. Ako si na aerodromu ZG u 12 mora da krenes nekim prevozom iz Srbije oko 6. Svodi se da put preko ZG-a traje oko 11 sati (slece u 16.40) a preko Temisvara i Milana (krenuli iz Bg u 02,00 sleteli u Faro u 12.20) oko 10 sati. A preko Temisvara nije nikakvo, ama bas nikakvo cimanje. I blejanje u Milanu je svega sat do chekiranja.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 7, 2010 [mislim da je najbolje ili zagreb tj budimpesta direktni letovi tapom, ili opcja dva let 1 > temisvar, beg, ili bp do Barselone ili Madrida let2> Barselona i Madrid do lisabona : vueling, clickair, aireuropa, iberia, ili easyjet ako se kupi ranije dosta moze oko 200 eura ja mislim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2010 Jul/Avgust...nemoguce je naci kartu ispod 300 eura...katastrofa! Ja isto pokusavam da se organizujem i odem u Lisabon, ali je teze nego sto sam mislio. Jos naci ok smestaj po povoljnoj ceni...kako...? Ipak...jos uvek ne odustajem! Videce mene Portugalija ove godine sigurno!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2010 Ne razumem se stvarno, ali zar ne mozete avionom do Spanije pa odatle nekako do Portugala? http://www.spanair.com/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2010 Wizz air 16.jula BUD-ROME 30e, ROME-LISBON easyjet 17.jula 60e.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2010 A u novembru preko Berlina je ispod 50e.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2010 Nasla sam i neke letove sa nekim budjavim presedanjima od po 5-6 sati. izvini ali ovo je zaista razmazeno. 5-6 sati je najnormalnije presedanje i kod "obicnih", ne low cost kompanija. evo, ja sam sada LH iz Bg za portugal cekala u frankfurtu 5 sati. nije naravno prijatno, ali nisam se ni ubudjala. LH daje free caj i kafu u neogranicenim kolicinama, aerodrom ogroman i sa raznim sadrzajima, nije uopste tragicno. ako ti je 5, 6 sati puno za tebe je resenje samo privatni helikopter... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2010 Pa bre ima koliko hoces....do 80eur u pravcu... wizz 19.jul do Milana 25eur sa visa/master provizijom ryan 19.jul Milano-Faro 45eur sa provizijom. Cekanje je sat vremena u Milanu do cekiranja iliti 3 sata izmedju sletanja i poletanja. Iz Fara imas voz ili bus za Lisbou...16-22eur....a kad si vec tamo ostani 2-3 dana na jugu....predivno je (ne zaobilazi Sagres nikako). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 23, 2010 17. Avgust...Lisboa...jeeeeeeeeeeeeeee!!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 24, 2010 17. Avgust...Lisboa...jeeeeeeeeeeeeeee!!!! Kojim kompanijama na kraju ides i odakle i preko cega? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 25, 2010 Sve Lufthansom. Idem iz naseg divnog grada...Beograd-Minhen-Lisabon. Cekam na konekciju malo manje od 4 sata sto je super, a u povratku idem Lisabon-Frankfurt-Beograd i imam konekciju posle nekih sat vremena sto je jos bolje jer aerodrom u Minhenu jos i mogu da podnesem, a Frankfurt mi je grozan...em guzva, em ogroman... Jos 23 dana i Lisboa i fado .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 26, 2010 Malo je sat vremena za Frankfurt. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 26, 2010 Nadam se samo da ne moras da ides iz jednog u drugi deo aerodroma! Ja sam iz Krakova letela za Frankfurt i imala sam 40 min.pauze do leta za Bgd. Avion je kasnio 30 min.Sva sreca pa je ovaj iz Frankfurta cekao neke putnike iz Ciriha koji su kasnili zbog nevremena, inace... I sreca da za naredni let nisam morala da idem u drugi deo aerodroma. U slucaju nekog kasnjenja verovatno ce te cekati, jer letis Lufthansom sve vreme. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 26, 2010 Osim sto moze da bude gnjavaza, nema razloga za brigu. Lufthansa je prodala kartu sa takvom konekcijom, njihova je obaveza da te transportuju od A do B. Nekad vredi reci u redu za security ili pasosku kontrolu da kasnis na let [a i mnogi veci aerodromi imaju posebne saltere upravo za to]. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 26, 2010 Ja sam uspeo da za 45 minuta presednem u Frankfurtu i ne bih to pozeleo nikom Em sam prepesacio, ili bolje reci pretrcao bar 3-4km od jednog do drugog terminala, em su mi jos rekli da je let prebacen na neki treci I jos me usput carinik gnjavio sa vizom, koja nam vise ne treba, pa sta cu da radim u Nemackoj, pa koliko cu da ostanem... Aman, covece! Kad sam napokon stigao gde treba, na kraj poveceg reda za security control i uz gomilu : "Izvinite, oprostite, pardon, da li mozete da me propustite, imam let za 15 min?" i sokirane poglede ljudi, koji su mi pozeleli srecu da uspem i uz jos malo lutanja po spooky hodnicima, na kraju sam nasao put do svog aviona! Bilo, ne ponovilo se! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 26, 2010 Mi ponavljamo prolecnu posetu Portugalu..... Ponovo dosadno-oprobana relacija. Auto do Temisvara, wizz do Milana pa Milano-Faro. Karte za nas dvoje, jednu torbu i provizije za sva 4 leta = 185eur....za termine izmedju 25.09.-20.10....ali treba rezervisati, nece jos dugo bude bagatela... Ovaj put 3 dana na jug, 3 dana lisabon i 2 dana porto. Ako neko hoce da ide krajem septembra-pocetak oktobra....delimo troskove rent a car-a..... a i lepse je u drustvu. U povratku jedno spavanje u Bergamu. Hostel isproban prosli put....fenomenalan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 26, 2010 mi se vracamo 24. septembra tako da mozemo neku kombinaciju da osmislimo za parking na aerodromu. p.s. koji hostel u bergamu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 27, 2010 http://www.centralhostelbg.com/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2010 U decembru voz Beograd-Budimpesta 26evra a odatle do Lisabona 129evra... povratna i voz i avion(lufthanza)..... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites