NatashaNS

Members
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

About NatashaNS

 • Rank
  putnik kratkoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Novi Sad

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da dodam da može i do Pešte (ne mogu više da editujem objavu).
 2. Ide li neko sutra-prekosutra, eventualno večeras iz NS-a za Peštu (ili Beč) autom i da je pet-friendly? Ili znate možda nekog? Ili imate predlog gde da tražim? Na blablacar-u 95% njih ne dozvoljava ljubimce, a i ako se nađe neko, ne odgovara vreme. 😕 U pitanju je pas srednje veličine tako da autobuski prevoznici ne odgovaraju. Ubih se tražeći prevoz ali bezuspešno. Hitno. Hvala unapred!
 3. Ne znam je l' ok da postavim ovo ovde, ali....ide li neko sutra-prekosutra, eventualno večeras iz NS-a za Beč autom i da je pet-friendly? Ili znate možda nekog? Na blablacar-u 95% njih ne dozvoljava ljubimce, a i ako se nađe neko, ne odgovara vreme. 😕 U pitanju je pas srednje veličine tako da autobuski prevoznici ne odgovaraju. Ubih se tražeći prevoz ali bezuspešno. Hitno. Hvala unapred!
 4. Postoji li neka prodavnica u Novom Sadu sa velikim izborom šatora ili svi naručujete online?
 5. Ja u imenu imam š i ć i bez problema prolaze kao s i c jer nema drugog načina, al' niko ne piše DORDE nego Djordje. E sad, izgleda da se za avionske karte primenjuje neko drugo pravilo. Znam da je ovde malo drugačije jer dva slova zamenjuju jedno, al' ne vidim razlog da iko pravi problem zbog toga, baš zbog drugih podataka, naravno. Vidiš osobu, vidiš da je to to. Sad nađoh informaciju da je dozvoljeno do 3 karaktera besplatno da se promeni, tako da ću, ako putnica to stvarno hoće, promeniti. Meni nije logično, ali dobro. Srećom pa wizz ima bar nešto besplatno. Nema šanse da bih zvala cal
 6. E ovako, da li vi koji imate Đ u imenu kucate DJ ili D? Ja sam bukirala let toj devojci i pošto ima Đ u prezimenu, a mora da se koristi samo engleski alfabet, prirodno sam ukucala DJ i mislim da bi to svi uradili. Sad mi mama kaže da je pričala s nekim ko radi avionske karte i da oni kucaju D i kako može biti problema i blabla. Dok sam bukirala sam razmišljala o tome, al' reko nema drugog načina. Ovo je prosto način na koji se piše ime u slučaju da nema mogućnosti za šđžčć. Je l' imao neko iskustva s ovim?
 7. Pretpostavljala sam da se s tim papirom ide na check-in, al' reko' da pitam, da se ne štampa ako ne mora. Znači Švabe zezaju. Hvala.
 8. Ja ne znam je l' im ovo nešto novo ili je tako za određene destinacije ali upravo sam bukirala let za nekog sa svog naloga i čekiram obe karte, međutim, za let Beograd-Nürnberg stoji: 'THIS IS NOT A BOARDING CARD Non-EU/EEA passengers must proceed for check-in for document check and visa verification.' I stoji par informacija kao i na normalnoj karti - kad je let, ime i prezime i kad ističe pasoš. Je l' to za Švabe mora neka dodatna provera? Ja se do sad nisam sretala s ovim za Holandiju. Je l' mora s tim papirom da se ide na check-in (iako nemaš prtljag) ili?
 9. Jedno pitanje - da li je neko od vas leteo transaviom za Amsterdam i kakva su vam iskustva sa ispitivanjem na aerodromu u poređenju sa Eindhoven-om gde wizz sleće? Wizz-om su malo jeftinije karte i već godinama slećem u Eindhoven-u ali me baš smaraju za povratnu i, pre svega, za novac (u poslednjih par godine), čak su me jednom odveli i dodatno ispitivali pa spomenuli 31 evro po danu blabla. S obzirom da ja nekad idem na duže, ne bih da mi traže 1000 evra za mesec dana boravka (da ne pričam o duže), a pritom ne ostajem u hostelu pa da moram stalno da jedem u gradu. Sećam se kad sam jednom
 10. Je l' ide neko sutra oko 11-12 s aerodroma za Novi Sad? Čudi me da ne postoji takva tema.
 11. Mislila sam na to da ako me pusti da kupim kartu u stanici, on neće profitirati od '1000 karta a 200 nama' kao što se na kraju desilo. Napisao mi je kartu od Bele Palanke a deo strpao sebi u džep. Ali kažem ti, nisam ih ni videla tad, samo policajku. A policajki nisam mogla reći: 'Ja sad hoću da izađem da kupim kartu u stanici jer sam do Dimitrovgrada dala kondukteru 5 leva' lol.
 12. Nisam spominjala kupovinu karte, mislila sam da mi neko može napraviti problem zbog toga. Rekla je da ne smem izaći, a konduktere nisam ni videla. Mislim da su oni napolju bili, ne znam. Zašto bi mi kondukter dozvolio da izađem i kupim kartu kad on može on mene profitirati?
 13. Nismo čekali jaaaako dugo u Pirotu, ali sam opušteno mogla izaći. Uopšte ne znam zašto je policajka spominjala konduktere. -.- Ja sam htela da izađem dok su pasoši bili na pregledu, posle vraćanja pasoša mislim da nije bilo mnogo čekanja. Samo su pitali ima li nekog ko treba da izađe u Dimitrovgradu i posle krenuli. Haha pa gde ih sakriju? Ali odvrtanje plafona, pa to samo ovde ima....
 14. EDIT: Da ne brišem sad deo poruke, skontah sad iz vaših prethodnih poruka da je povratna 1700 a ne 1400 (ja sam se očigledno zeznula i zacrtala sebi u glavu da je 1400). Onda ima smisla što mi je rekao da je povratna oko 2300. Mada mi i dalje nije jasno zašto me nisu pustili da izađem. -.- E ovako, da podelim svoje iskustvo od noćas. Pre svega, voz ne stoji gde bi trebalo (čim se siđe do koloseka u Sofiji) nego tamo negde napred. Da mi jedna devojka nije rekla, ne verujem da bih skontala. Nije bilo švercera, a ni mnogo ljudi u vozu pa mi je bilo lakše da mu dam pare. Prošlo je glat
 15. Zna li neko koje su najbolje menjačnice u Bukureštu? Našla sam info da se u bankama dobije više lol, ne znam otkad to, to nigde nije tako, tako da tome svakako ne verujem. Ima ih dosta po centru, naravno, ali čisto da proverim imate li loša iskustva s nekima i da li neka određena ima najbolji kurs.