Posted February 13, 2008 Ja i koleginica smo novi u ovakvom vidu putovanja. Treba nam pomoc, kako o osnovnim informacijama, tako i o nacinu 'prezivljavanja'. Hteli bismo da idemo u Bech ili okolina Becha (varijanta sator,vrece i tako to...). Ne znamo da li ima tamo organizovanih kamp mesta, niti kako sve to funkcionise. Konkretno: da li postoji kamp mesto u blizini Becha, cena smestaja, uslovi,... Oprema koja nam je potrebna (pored satora, vrece i podloge za vrecu)? Bilo kakvi saveti bi nam dobro dosli. Hvala unapred!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2008 Vi bi bas da kampujete ili samo da prodjete sto jeftinije? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2008 Bas da kampujemo. Ostali bi tamo bar 7 dana. Takodje bi dobro dosli neki saveti oko ishrane (sta je najprakticnije i tako to). Oboje volimo takav vid avanture, pa smo zato odlucili da se upustimo u tako nesto, ali posto bi nam bio to prvi put, treba nam pomoc od iskusnih kolega... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2008 E da video sam da ima da se kupe neki kamperski tusevi, pa me zanima koliko su tako neke stvari neophodne pri putu i stasve treba kupiti za jedan ovakav put. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2008 Jeste prečešljali odeljak "oprema"? Verovatno ćeš naći tamo neke korisne savete. Za početak pogledaj ovu temu: https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=103.0 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 29, 2009 Da malo podgrejem ovu temu. Drugarica i ja putujemo u subotu u Bec Vec imamo dosta dobru ideju sta cemo sve da obidjemo. Potrebne su nam samo informacije o sitnicama koje zivot znace putnicima u inostranstvu. Npr. gde je dobra (i jeftina klopa), kako izvradi ulaznice za muzeje, kako se prevesti sto jeftinije, koje telefonske kartice koristiti itd. Nadam se da je neko bio u Becu i da moze da pripomogne sa par saveta. Zauzvrat, potvrdjujem da u ambasadi traze ista dokumenta, jedino sto su nama rekli da prevod mora biti na nemacki. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 29, 2009 Ја сам у Бечу јео тако што сам ушао у неки маркет, дошао до дела где се продаје месо, кобаје итд.. Рек'о направите ми сендвич, у сваки по два шнита овог и показо прстом, метите сир, краставце итд.. Све укупно за 16 еур 10 великих сендвича, таман за нас петоро, можда чак и више. БТЊ. То је тамо сасвим нормално, да се купује на шнитове. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 29, 2009 Uglavnom na svim bitnijim mestima gde se placa ulaz, postoji popust za studente. Ako imas bilo kakvu karticu na kojoj pise "student", imaces popust oko 20%, zavisi od mesta do mesta. Nekoliko ulaznica i moze se ustedeti 20ak evra. Inace, preporucujem da se popnete na onaj njihov toranj ciji vrh rotira i sa koga se vidi ceo grad. U novijem delu grada je, ulaz se placa 4-5 evra, ali je bas dozivljaj sedeti u restoranu, pijuckati pice dok se ceo restoran lagano vrti i pruza se neverovatan pogled! Cene pica su koliko-toliko prihvatljive, crno vino je bilo oko 3-4 evra, kao po BGu u jacim lokalima. Platices 10ak evra ukupno, ali stvarno vredi! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2009 Hvala na savetima. Nameravamo da ih primenimo i u plan smo unele i picence na tornju Inace, sada sam videla da sam se u prethodnom postu prilicno jadno izrazila o dokumentima za vizu. Htela sam da kazem da nema izmena u odnosu na spisak dokumenata koji se nalazi u odeljku Vize (u kome i pise da prevod mora da bude na nemacki), ali sam nekako se prebacila na temu o vizama za Austriju u kojoj su ljudi pisali da prolazi i prevod na engleski pa cak i da moze bez prevoda Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 2, 2009 Jos jedan savet oko Beca. Posytoji jedan park u Becu gde se okuplja veoma zivahna lokalna omladina. Mi smo tamo slucajno banuli i bili totalno odusevljeni kad smo videli negde 200 tinak ljudi kako sedina travi u parku u sred dana: piju pivo, vare, sviraju gitare, vode razgovore, citaju knjige... Nesto kao novosadski Studenjak. U blizini postoji i poprilicno jeftin supermarket (neko austrijsko pivo 40 centi, pilsner urkel 50) tako da se tamo mozete snabdeti cugom. Ne bih mogao tacno da objasnim gde se park nalazi, ali pokusacu. Posle zgrade Opere postoji neka raskrsnica na kojoj ako idete iz pravca Opere treba skrenuti desno i onda posle nekih 800 metara hoda nalazi se park. Poprilicno velik okruzen sa neka dva dvorca i ulicom, a u dnu parka se nalazi i Mocartov spomenik. Ako idete od parka u kom se nalazi statua Marije Terezije treba da skrenete desno i park je oko 500 metara odatle. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 2, 2009 Jos jedan savet oko Beca. Posytoji jedan park u Becu gde se okuplja veoma zivahna lokalna omladina. Mi smo tamo slucajno banuli i bili totalno odusevljeni kad smo videli negde 200 tinak ljudi kako sedina travi u parku u sred dana: piju pivo, vare, sviraju gitare, vode razgovore, citaju knjige... Nesto kao novosadski Studenjak. U blizini postoji i poprilicno jeftin supermarket (neko austrijsko pivo 40 centi, pilsner urkel 50) tako da se tamo mozete snabdeti cugom. Ne bih mogao tacno da objasnim gde se park nalazi, ali pokusacu. Posle zgrade Opere postoji neka raskrsnica na kojoj ako idete iz pravca Opere treba skrenuti desno i onda posle nekih 800 metara hoda nalazi se park. Poprilicno velik okruzen sa neka dva dvorca i ulicom, a u dnu parka se nalazi i Mocartov spomenik. Ako idete od parka u kom se nalazi statua Marije Terezije treba da skrenete desno i park je oko 500 metara odatle. Ovo mnogo dobro zvuci. Da nije mozda ova statua Mocarta u pitanju? http://www.shutterstock.com/pic-955418.html Ako jeste, u pitanju je Burggarten garden. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 2, 2009 Jos jedan savet oko Beca. Posytoji jedan park u Becu gde se okuplja veoma zivahna lokalna omladina. Mi smo tamo slucajno banuli i bili totalno odusevljeni kad smo videli negde 200 tinak ljudi kako sedina travi u parku u sred dana: piju pivo, vare, sviraju gitare, vode razgovore, citaju knjige... Nesto kao novosadski Studenjak. U blizini postoji i poprilicno jeftin supermarket (neko austrijsko pivo 40 centi, pilsner urkel 50) tako da se tamo mozete snabdeti cugom. Ne bih mogao tacno da objasnim gde se park nalazi, ali pokusacu. Posle zgrade Opere postoji neka raskrsnica na kojoj ako idete iz pravca Opere treba skrenuti desno i onda posle nekih 800 metara hoda nalazi se park. Poprilicno velik okruzen sa neka dva dvorca i ulicom, a u dnu parka se nalazi i Mocartov spomenik. Ako idete od parka u kom se nalazi statua Marije Terezije treba da skrenete desno i park je oko 500 metara odatle. Ovo mnogo dobro zvuci. Da nije mozda ova statua Mocarta u pitanju? http://www.shutterstock.com/pic-955418.html Ako jeste, u pitanju je Burggarten garden. Jeste to je taj park. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2009 Drustvo, da li neko zna za jeftin smestaj u Becu? Trebalo bi uskoro da odemo na 2-3 dana. Nismo nikada bili, pa da ne lutamo... Thanx! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 12, 2009 Pre dva dana sam dosao iz Beca pa evo par informacija.......Sto se smestaja tice, u hostelima se moze naci mesto za 12-13 evra u visekrevetnoj sobi (10-12 kreveta) i uglavnom se sve dodatno naplacuje (posteljina, ormani....), ali ipak je realno da i u visekrevetnoj sobi cena bude oko 16-17 evra. Dvokrevetnta soba u hostelu je minimum oko 25 evra po osobi, pri cemu vodite racuna da li je kupatilo zajednicko (najcesce jeste)...Dobra strana hostela je sto je lokacija najcesce odlicna i sto ih u Becu ima jako mnogo pa necete dugo traziti mesto....Moja situacija je sto se lokacije tice bila fleksibilna jer smo imali kola i gps ali manje fleksibilna oko smestaja jer sam isao sa drugom koji je malo stariji i u dosta boljoj finansijskoj situaciji od mene pa nije hteo da spava u visekrevetnoj sobi ili da deli kupatilo. Kako sam bio uporan da za smestaj ne dam vise od 25 evra za noc nasli smo kompromisno resenje u vidu Gerasdorfa. Gerasdorf je mesto odmah izvan Beca (prakticno predgradje) u kome ima dosta privatnih pansiona gde smo se i mi smestili za 22 evra za noc u odlicnoj dvokrevetnoj sobi sa svojim kupatilom. Do centra Beca nam je trebalo od 20 do 45 min u zavisnosti od guzve u saobracaju. Inace Gerasdorf ima neki veliki autoplac pa tu najcesce spavaju nasi dileri polovnih automobila te smo tim putem i mi culi za ovo mestasce. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2009 S obzirom da idete na kratko, mozda biste mogli da izaberete neki hostel blize centru bez obzira sto je mozda koji evric skuplji. Cisto da ne gubite vreme u prevozu. Ima jedan hostel u ulici Maria Hilfer odmah kod Westbanhova koji se meni ucinio vrlo pristojan (doduse kroz otvorene prozore). Nisam upamtila kako se zove ali mu ime pocinje na W. Lokacija mu je odlicna i o tome mogu licno da posvedocim jer sam se juce vratila iz Beca a stanovala sam preko puta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2009 S obzirom da idete na kratko, mozda biste mogli da izaberete neki hostel blize centru bez obzira sto je mozda koji evric skuplji. Cisto da ne gubite vreme u prevozu. Ima jedan hostel u ulici Maria Hilfer odmah kod Westbanhova koji se meni ucinio vrlo pristojan (doduse kroz otvorene prozore). Nisam upamtila kako se zove ali mu ime pocinje na W. Lokacija mu je odlicna i o tome mogu licno da posvedocim jer sam se juce vratila iz Beca a stanovala sam preko puta. Wombats? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2009 Mislim da jeste. Na broju oko 150. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2009 Ko god da se nadje u Becu moja preporuka je da poseti kvart Grinzig. Prelep kraj Beca sa sarmatnim ulicicama i restoranima. A kada ste vec u Grinzig-u produzite do Kahlenberg-a. Kahlenberg je brdo na ivici Beca sa koga se pruza prelep pogled na grad, a mozete i da uzivate uz kaficu koja nije preterano skupa (oko 2.5 eura). Ja sam tamo isao kolima ali ukoliko sam dobro zapamtio moze se stici autobusom 38a koji zapravo i ima natpis Kahlenberg i ostavlja vas na parkingu 100 metara od vidikovca....... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2009 Da li neko zna nekog prevoznika koji vozi iz Beca? Na sajtu bas-a sam videla samo jednog prevoznika a znam da ih ide milion tamo. Trebao bi mi prevoz u nedelju uvece da bi u ponedeljak ujtru stigla na posao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2009 Da li neko zna nekog prevoznika koji vozi iz Beca? Na sajtu bas-a sam videla samo jednog prevoznika a znam da ih ide milion tamo. Trebao bi mi prevoz u nedelju uvece da bi u ponedeljak ujtru stigla na posao. Do i iz Beca vozi Feniks GiZ (http://www.feniksgiz.rs), cuveni gastarbajterski autobus, ne staje nigde, pusacka zona pozadi, nepusacka napred, toalet radi, vozi oko 7-8 sati, uz neizbezni Grand sou ili neku domacu seriju , dakle, provod je zagarantovan. E sad, to je linija Bec - Obrenovac, ali postoji veza sa njihovim autobusom na liniji Novi Sad - Beograd posto staje i u Novom Sadu. Iz Beca krece u 17:30 i u NS stize u 23:30. Cena je 35 evra u jednom pravcu, 50 povratna. Ko god da se nadje u Becu moja preporuka je da poseti kvart Grinzig. Prelep kraj Beca sa sarmatnim ulicicama i restoranima. A kada ste vec u Grinzig-u produzite do Kahlenberg-a. Kahlenberg je brdo na ivici Beca sa koga se pruza prelep pogled na grad, a mozete i da uzivate uz kaficu koja nije preterano skupa (oko 2.5 eura). Ja sam tamo isao kolima ali ukoliko sam dobro zapamtio moze se stici autobusom 38a koji zapravo i ima natpis Kahlenberg i ostavlja vas na parkingu 100 metara od vidikovca....... Ja bih preporucio penjanje do Kahlenberga pesice, staza je uredjena, prolazi se kroz prirodu, ima interesantnih kuca uz put, a i dobro je za kondiciju . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 Elem... evo sta sam pokupila usput dok sam cekala bus za NS na Edberg stanici u Becu. u 17:00 krece Severtrans za Beograd i Pozarevac ali su najskuplji. Povratna do Pozarevca je skoro 80eura. U jednom pravcu do Bg-a je 45eura. Imaju popust na Euro26 u 17:30 idu sledeci busevi: Feniks: Obrenovac preko Subotice, NS-a i Sapca iz NS-a krecu svakodnevno u 12:15 015303900 Oli Turs: Valjevo preko SU, NS, Ru, Sabac 015 565134 Nikolic Kladovo preko Ne, Za, Boljevac www.nikolic.rs 019544767 Lukic Ub: NS, Bg, Obrenovac, Ub, Lazarevac, Arandjelovac www.bata-reisen.com Zoran Reisen Vrnjacka Banja, Krusevac, Paracin, Jagodina. Karta u jednom pravcu je 25eura, povratna 40eura. Ne znam kada tacno krecu iz Srbije ali retko koji ide na glavnu stanicu vec samo prolecu autoputem i mislim da kupe putnike kod Sava Centra (za NS nisam sigurna) Za Sarajevo i Mostar vozi Globtur Mostar ali njih nisam pitala koliko je karta broj je +38736651593 www.globtour.com Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2009 Nadam se da nije problem da pisem ovde, da ne bih otvarala drugu temu. Drugarica i ja treba da idemo za Bec i planirale smo da idemo vozom (trenutno jedini koji ide do tamo krece u 21:20 iz Beograda) ali sam na raznim forumima videla neke prilicno zastrasujuce price o tom nocnom vozu i pljackama u Madjarskoj i sta sve ne. S obzirom na to da su svi ti post-ovi bili uglavnom iz 2008. htela sam da vidim da li ovde ima nekog ko je u skorije vreme putovao i kakva je sad situacija. Druga opcija nam je Feniksov autobus, koji je dosta jeftiniji, i, ako je takva situacija sa vozom, izdrzala bih uzasnu atmosferu tokom puta, pa cak i gubljenje tog jednog dana (putuje od 12:15 do 21:30 od NS-a do Beca) Hvala unapred svima na podeljenim iskustvaima! :3 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2009 Ja sam se vracala iz Beca tim busom i mogu ti reci da je poprilicno udoban i odlican za putovanje. Svi busevi iz Beca krecu oko 5 popodne i stizu u kasnim satima u Srbiju tako da imas gomilu buseva koji idu iz Srbije za Bec ali je taj Feniksov jedini koji dolazi na stanicu u NS. Sve ostale kompanije mozes da pozoves i da im kazes da ces ih cekati na autoputu kod Rodica. Oni ti daju broj telefona vozaca i kraj price. To je odlicna varijanta da ne bi gubila dan u putu. Sto se tice voza, mnogo je jeftinije da kupis povratnu do Budimpeste i onda tamo da kupis dnevnu kartu do Beca koja kosta 10eura (koja je povratna) i isto tako u Becu kad se vracas kupis dnevnu do Peste... jednostavno ne istoristis povratak a ta dnevna karta je jeftinija od karte u jednom pravcu za redovnu voznju. Cela prica te izadje 45eura. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2009 A jel znas imena tih autobuskih kompanija koje jos idu do Beca? Pokusala sam da nadjem nesto na internetu, ali uzalud.. Nasla sam Zoran Reisen i Bata Reisen, ali su karte preskupe i zvala sam Autobusku stanicu Beograd, ima neki autobus koji krece u 17h, ali ne znam koji je prevoznik u pitanju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2009 Kad sam se vratila iz Beča napisala sam ovde na forumu sve kompanije koje voze i kada kreću i sada ne mogu da nađem taj post. Moraš mi dati malo vremena da se setim... ili da nađem post. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites