Posted May 26, 2009 Idem u Sofiju sredinom juna. Znam da direktna autobuska linija Beograd-Sofija ne postoji, već da ima nešto preko Niša valjda? Čuo sam i da ima kombinacija sa vozom, ali isto tako da zna da se otegne do prekosutra? Šta mi savetujete? Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 26, 2009 idi vozom...krece negde oko 9 ujutru, i u sofiji si u pola 8- 8 uvece...sve zavisi od granice...ma stigao bi mnogo brze, nego se na grani ceka nekad i po 3 sata... ali to ti je najbolja opcija...samo pazi, kupujes kartu od dimitrovgrada, nikako do sofije, jer ce ti naplatiti medjunarodnu tarifu... onda od dimitrovgrada do dragomana sa bugarske strane das kondukteru neki dinar, nasi traze obicno vise, daj 200-250 din...to je samo 15 km razdaljine..mada, meni tu cesto nisu ni ulazili kondukteri..i onda kad stignes u dragoman, to je vec bugarska, das kondukteru 2 evra do sofije, i to je mnogo, jer ima samo 45min. voznje.. karta od bg-a do dimitrovgrada je inace oko 1000din, znaci sve zajedno te ispadne oko 1400.....a da kupujes regularnu kartu od bg-a do sofije, ispalo bi te 2400.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 26, 2009 Idem u Sofiju sredinom juna. Znam da direktna autobuska linija Beograd-Sofija ne postoji, već da ima nešto preko Niša valjda? Čuo sam i da ima kombinacija sa vozom, ali isto tako da zna da se otegne do prekosutra? Šta mi savetujete? Hvala. Autobus Bg-Sof je Nis Ekspres, svakim danom krece u 0045h, u Nisu si oko 0400h i tu presedas u drugi bus Nis Ekspresa u 0430h koji ide za Sofiju i stize tamo do 10h...karta je oko 2000din... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2009 Sad sam zvao stanicu, kažu mi da ima neki polazak i u 12.30h A jel zna neko kada su polasci iz Sofije? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2009 Sad sam zvao stanicu, kažu mi da ima neki polazak i u 12.30h A jel zna neko kada su polasci iz Sofije? Maptu 96 je prevoznik, kucica 58 na Trafik Marketu pored zeleznicke i autobuske stanice,ako se dobro secam, ima buseve iz Sofije za Nis svakim danom u 0730h i 1600h... To ti je jeftinija varijanta, kupis do Nisa, a onda tu presedanje za Bg... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 23, 2010 Pozdrav, interesuje me da li bez izuzetaka vazi fora od grance do sofije i nazad bez karte, i kolika je za to tarifa, tj. koliko treba dati para kondukteru? jos jedno pitanje u vezi smestaja u Sofiji, koji hostel mozete da mi preporucite ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 23, 2010 Да, важи без изузетка и износила је 200 динара по човеку или 4 лева у јануару. Не верујем да се нешто мењало упркос поскупљењу карата. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2010 Ima i nocni voz za Sofiju u 21.15. Povratak iz Sofije 11.40 i 20.40. Povratna karta je oko 4200 dinara. Sto se tice hostela, dobio sam preporuke za www.nightingale.hostel.com Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2010 a može lepo da se uzme karta do Niša povratna (u jednom smeru, Beograd - Niš bi trebalo da je nešto manje od 800 dinara, puna cena), u Nišu dok se menja lokomotiva (od 5 do 10 minuta u najbržoj varijanti) uzme se povratna do Dimitrovgrada koja je letos iznosila 340 dinara, jer se pravac Niš - Dimitrovgrad, i pored toga što je ovo tzv. brzi voz, tretira kao putnički voz. Mada, od 21.03.2010. može da se kupi i bilo koja karta i u samom vozu kod konduktera, s tim što je 30 posto skuplja, ali čak i tu važe povlastice (ranije nije mogla da se kupi sem ako kondukter ne pokaže mnogo dobre volje, em u tom slučaju nisu važile povlastice). A od granice do Sofije i nazad (granica u smislu kontrole u vozu počinje od Dimitrovgrada do Dragomana), NORMALNO je da se bugarskim kondukterima da 200 dinara, ili 4 leva, ili 2 evra (jedan pravac do ili od Sofije). Sveukupno, grubo računajući, ispada puna cena povratne do Niša 1550 ili manje, do granice i nazad u najgorem slučaju (kupovina u vozu, mada nema potrebe za tim jer voz u Nišu stoji dovoljno dugo) 500 dinara, i do Sofije i nazad još 400 dinara = otprilike 2500 dinara. Sve to ukoliko se ne koristi neka od povlastica, na koje važi 30% popusta, tako da u idealnom slučaju, ovaj put može da iskošta oko 1800 dinara, bez ikakvog, ikakvog cimanja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2010 mda, od hostela preporučujem Hostel Mostel, mada evo lista hostela u Sofiji, pa biraj: http://www.hostelworld.com/findabed.php?Search=1&PHPSESSID=2886745610-10032415544ygGKOVUOF8BI5O8CdfnRc po rejtingu, hostel Mostel je ubedljivo prvi u Sofiji, i retko koji hostel uopšte na Hostelworldu ima rejting iznad 90% i toliki broj aktivnih reviewa (trenutno ih je preko 200 za Mostel, a oni se brišu kad zastare, tj posle 6 meseci). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2010 Зимус је повратна до Димитровграда износила 1620 динара. Зна ли неко да ли је почео да се примењује нови ценовник? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2010 Jeste. Beograd - Dim'grad u jednom pravcu za brzi voz je 1088 din, a povratna karta puta 2 manje 20%, dakle trebalo bi 1741 din da bude. Inače ovo poskupljenje je najviše pogodilo kratke relacije, a na dužima je poskupljenje mnogo manje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2010 Razmisljam da na putu do Rusije preko Istanbula prenocim u Sofiji,koji od hostela je ok a da je blizu autobuske i zeleznicke u Sofiji? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2010 Evo Delija izvoli link za Hostel http://www.nightingale.hostel.com/micro/hostel.php Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2010 U Sofiji sam, mozete da mi kazete kojim kombinacijama, podmicivanje konduktera plus euro26 najjeftinije mogu da dodjem do Beograda, put od BG-a do Sofije me je kostao ko sv. Petra popara obzirom da nisam znao da EUro26 bez Srbplus tamo neke kartice ne vazi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2010 SRB-Plus možeš za džabe da izvadiš uz Euro26, ne znam što ti to nisu rekli... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2010 Ako dobro razumem, njemu se "saznanje" da mu je to potrebno desilo u vozu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2010 Pa u vozu je karta skuplja 30% nego na stanici, verovatno ga je zato izašlo k'o svetog Petra popara... Pa će Petar morati još jednu poparu sebi da priušti izgleda. Ne znam samo da li ima vremena u Dimitrovgradu da se izađe da se kupi karta, da ne bi morao opet u vozu 30% više da platiš. A na Euro26 zaboravi, pošto nemaš SRB-plus ili Rail-plus karticu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2010 Jos jednom: Daj Bugarinu (mislim kondukteru) 4 leva. Kada voz udje u zeleznicku stanicu Dimitrovgrad i obave se pasosko-carinske formalnosti, imas nekih 5-10 minuta vremena (dok voz ne krene) da izadjes i kupis kartu za Beograd u samoj stanici. Spremi dinare pre saltera, posto nisam video neku menjacnicu u blizini (a i nemas bas vremena za gubljenje). Ako ne stopiras, to ti je najjevtinija varijanta. Evo, na sajtu ZS upravo trazim podatak za novu cenu od Dimitrovgrada do Beograda. Iznosi 1088 dinara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2010 Nisam dugo isao vozom pa ne znam,cisto informativno,vidim pisete da se moze dati neki dinar,lev,euro bugarskom kondukteru do sofije,a niko ne pominje vazi li ista fora i kod nas jos uvek,mislim,ako krenes iz Nisa i nije ti toliko daleko do granice,iz Bg je opet druga prica... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2010 Moji drugari su vidjali kontrolore koji idu posle konduktera po vozovima u Vojvodini. Ja licno nisam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2010 U poslednje vreme se to malo češće dešava, pa mi se čini da naši kondukteri više nisu toliko spremni na dogovor kao ranije. Mada, to je samo moje lično mišljenje i zapažanje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2010 @stefantenis napisi kako si prosao put Sofija-Bgd Mi planiramo povratak iz Milana do Sofije pa onda vozom Bgd ali nemamo bas neke informacije. Da li znas kakva je veza Aerodrom-zeleznicka u Sofiji i koliko je karta (regularno) da se kupi. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites