Followers 0

Liban- trenutna situacija

6 posts in this topic

Zdravo putnici,

da li je neko skoro bio u Libanu i kakva je bezbednosna situacija?

Na sajtu britanskog ministarstva spoljnih poslova stvari se komplikuju, pa bi me zanimala informacija iz prve ruke sa terena.

Moj odlazak u Liban bi bio turistički, sa posetom značajnih lokaliteta poput Balbeka, ali koliko mogu da pročitam kod Britanaca, uopšte ne preporučuju da se ide u Balbek, kao i na brojna druga turistička mesta. 

Pa sada, Baalbek jeste malo blizu Sirije, ali ne znam. Ono sto ja vidim po FB-u i znam (brdo prijatelja mi je iz Libana), Bejrut deluje vise nego sigurno- poslednji put sam bila prosle godine doduse, ali sretoh se sa libanskim drustvom pre nedelju dana, i nista nesto nisu pominjali neke nove situacije. U najgorem slucaju mozes da iskoristis neku od agencija koje prave one dnevne ture ka odredjenim destinacijama ako je bas za Baalbek i Anjar. Dosta je sigurno organizovati i nekog lokalnog taksistu koji te onda za tarifu voza gde zelis da ides, ali nije lose da ti sa ovim pomogne neko lokalan. :smile:  
Ako je neko skorije isao stopom/biciklom neka se javi, ali to je vec nesto sto ja ne bih preporucila ako si sama. 

Hvala puno na odgovoru. 

Zvala sam i Libansku ambasadu. Preporučuju kretanje po Libanu jedino u organizaciji lokalnih agencija. Verovatno će tako i biti:)

Liban je veoma zanimljiva zemlja!

Ja sam bio oktobra 2017.  16 dana, sam, turisticki. Obalu sam prosao od Tripolija do Tira, bio u Balbeku, na planini sa kedrovima... sve je bilo ok!

Ako jos nisi otputovala, javi se. 

Edited by panonac

Da li je neko skoro bio u Tripoliu i Tyr-u ?

Interesuje me bezbednosna situacija, u junu planiram put.

Stvarno ne znam zasto, ali privlaci me i Liban. 
Valjda zato sto je deo cele te Blisko Istocne igre. 

Neko bio u Beirutu? Sta preporucujete? Kakve su plaze/more tamo?

Edited by PosetilacKaPutniku