Posted March 12, 2018 Zdravo putnici, da li je neko skoro bio u Libanu i kakva je bezbednosna situacija? Na sajtu britanskog ministarstva spoljnih poslova stvari se komplikuju, pa bi me zanimala informacija iz prve ruke sa terena. Moj odlazak u Liban bi bio turistički, sa posetom značajnih lokaliteta poput Balbeka, ali koliko mogu da pročitam kod Britanaca, uopšte ne preporučuju da se ide u Balbek, kao i na brojna druga turistička mesta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2018 Pa sada, Baalbek jeste malo blizu Sirije, ali ne znam. Ono sto ja vidim po FB-u i znam (brdo prijatelja mi je iz Libana), Bejrut deluje vise nego sigurno- poslednji put sam bila prosle godine doduse, ali sretoh se sa libanskim drustvom pre nedelju dana, i nista nesto nisu pominjali neke nove situacije. U najgorem slucaju mozes da iskoristis neku od agencija koje prave one dnevne ture ka odredjenim destinacijama ako je bas za Baalbek i Anjar. Dosta je sigurno organizovati i nekog lokalnog taksistu koji te onda za tarifu voza gde zelis da ides, ali nije lose da ti sa ovim pomogne neko lokalan. Ako je neko skorije isao stopom/biciklom neka se javi, ali to je vec nesto sto ja ne bih preporucila ako si sama. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 14, 2018 Hvala puno na odgovoru. Zvala sam i Libansku ambasadu. Preporučuju kretanje po Libanu jedino u organizaciji lokalnih agencija. Verovatno će tako i biti:) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2018 (edited) Liban je veoma zanimljiva zemlja! Ja sam bio oktobra 2017. 16 dana, sam, turisticki. Obalu sam prosao od Tripolija do Tira, bio u Balbeku, na planini sa kedrovima... sve je bilo ok! Ako jos nisi otputovala, javi se. Edited March 20, 2018 by panonac Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 16, 2019 Da li je neko skoro bio u Tripoliu i Tyr-u ? Interesuje me bezbednosna situacija, u junu planiram put. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2019 (edited) Stvarno ne znam zasto, ali privlaci me i Liban. Valjda zato sto je deo cele te Blisko Istocne igre. Neko bio u Beirutu? Sta preporucujete? Kakve su plaze/more tamo? Edited February 24, 2019 by PosetilacKaPutniku Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites