May 10, 200817 yr Kakva su vam iskustva sa ovim avio prevoznikom u pogledu rezervacije i placanja karte putem neta? da li se potvrda o rezervaciji dostavlja putem mejla? i da li je ista prihvatljiva onim iz ambasade pri aplikaciji za vizu?
May 10, 200817 yr Potvrda o rezervaciji se dostavlja p utem maila, prihvatljiva je onima iz ambasade i ... kartu pokupis na aJrodromu pri bordingu!
May 10, 200817 yr Kod G-Wingsa rezervacija ne postoji. Mora da se plati puna cena karte i onda dobijes kod na mejl. Za nemacku vizu nije potrebna ni karta ni rezervacija karte za Nemacku.
May 10, 200817 yr Ma kod nikog ne postoji rezervacija ... nego kupis kartu i oni ti posalju potvrdu o kupljenoj karti na mail ... na to sam mislio pod pojmom rezervacija!
May 10, 200817 yr Ma kod nikog ne postoji rezervacija ... nego kupis kartu i oni ti posalju potvrdu o kupljenoj karti na mail ... na to sam mislio pod pojmom rezervacija! Ma znam ja na sta si ti mislio , moj post je bio upucen duletu.
May 16, 200817 yr Author Kupio sam povratnu do Kelna; ali...krajnja destinacija mi je Belgija!od Kelna do Brisela ne moze da se rez.voz(Thalys) preko neta!!! kamp u Belgijei mi pocinje 11.7. a karta mi je rezervisana za 7.7.! bukirao sam neke hostele u Parizu za 8,9,10.7. Da li ce da mi prave frku ovi iz ambasade?!sta da radim?
May 16, 200817 yr Kupio sam povratnu do Kelna; ali...krajnja destinacija mi je Belgija!od Kelna do Brisela ne moze da se rez.voz(Thalys) preko neta!!! Kako ne moze? Mozes na bahn.de da rezervises i Thalys i ICE do Brisela. Imas ICE u 19:44 Koeln - Bruxelles-Midi za 19 eur, jeftinije i udobnije nego Thalys.
May 17, 200817 yr Mozda je pitanje glupo, ali ... rizikovacu Kada iz ambasade traze povratnu kartu na uvidjaj pre nego sto ti daju vizu, mora li ta povratna biti bas iz te zemlje? Naime, imam povratnu Bg-Keln (zato sto je to bilo najjeftinije i najbezbolnije) a vadim Belgijsku vizu jer idem na kamp ....
May 17, 200817 yr Author odnosno da li moramo da udjemo u Belgiju(npr.Liege) da bismo isli za Pariz ili mozemo vozom direktno iz Kelna? da li prave problem?
May 18, 200817 yr Sto se tice karte ne bi trebalo da bude problem! A za ovo drugo pitanje ... po hiljaditi put na forumu ... kako ces dokazati da si uso u Belgiju? Evropa je jedna zemlja, kad udjes u Evropsku uniju nema granica! Dakle mozes odmah u pariz, nema potrebe da ides u Lijez ili neki drugi grad (mada su belgijski gradovi sarmantni i lepi a u Lijezu smo postali i prvaci u Basketu .. vredi ga posetiti)!
May 18, 200817 yr To za Evropa bez granica ne bih bio bas toliko siguran. Iz novog broja Travel Magazina: Taman ako ste pomislili da se "Evropa bez granica i pasoša" proširila od Narve do Lisabona i od Malte do Islanda, eto začkoljice! I ranije smo pisali da su se na granicama Holandije i Nemačke, recimo, zadržale iznenadne kontrole pasoša i šengenskih viza, kao i da su se Austrijanci povukli 20 kilometara unutar zemlje da bi kontrolisali vize i pasoše, a ne na granici sa Mađarskom, Slovenijom, Češkom i Slovačkom. Ali, sada je situacija još i drastičnija! Sve zemlje su uvele iznenadna presretanja automobila i autobusa stranih registracija vrlo duboko unutar svoje teritorije, kao i provere unutar vozova! Pritužbe Čeha i Poljaka na grube nemačke policajce koji ih zaustavljaju gde stignu, ali i ostalih građana Istočne Evrope, preplavile su svetsku štampu! Dakle, sa sobom uvek nosite pasoš, čak i ako pravite mali izlet od Frankfurta (gde ste u gostima) do Berlina, recimo, i nemate nameru da noćite! Dok se objasnite sa iznenadnom kontrolom u vozu da vam je "pasoš ostao u hotelu", možete završiti u policiji! Dakle, Evropa je jedna, ali nonšalancije uopšte nema, čak ni unuar jedne zemlje! Pasoš uz sebe, i ne bojte se da ćete ga izgubiti! Sada je, da ponovimo, kontrola još više!
May 18, 200817 yr Nema kranica ali ima kontrola! Pa sta?? Naravno da pasos moras da nosis sa sobom, zaustave te, ti pokazes pasos sa sengen vizom i nastavis dalje! Sta je tu lose? Pa i na nasim ulicama moze da te zaustavi policajac i trazi licnu kartu!
May 18, 200817 yr Izvini ali to nije nista novo i sve je u skladu sa propisima Sengenskog sporazuma. Zaustavljali su vozila i ranije pa ne vidim razlog zasto ih ne bi zaustavljali i sada. Isto vazi i za kontrolu u vozovima. Kontrola u vozu izmedju Austrije i Nemacke nije nista cudno i desava se s vremena na vreme. Ako imas vizu onda nemas razloga za brigu. Pa zaboga u Srbiji te na ulici zaustavi policija i trazi ti licnu kartu. Po cemu se to razlikuje od ovoga gore navedenog?
February 22, 200917 yr Jel neko zna da li karta kod Germanwingsa moze da se kupi na njihovom salteru na aerodromu po istoj ceni kao na netu?
December 15, 201015 yr Kakva su vam iskustva sa Germanwings-om? Kad se online kupuje karta, osim na kartu i na oznacavanje broja torbi, jel bitno jos nesto da dodam pri kupovini? da ne bi na aerodromu izaslo duplo skuplje... I da, kakva je situacija sa prtljagom, tj. koliko su rigorozni kad su kilaze tasni u pitanju? Vidim da kad prijavim jednu tasnu ne sme biti teza od 20kg... pa sam kofer ima nekoliko kg, a jos kad se napuni... ne znam ko moze da se uklopi u 20 kg kad se zimi ide negde pogotovo edit: Nema potrebe pisati 3 posta, kad moze sve i u jedan da stane! Bespotrebno je i suvisno. Kad vec pogresis negde, molim te, koristi opciju modify. Hvala!
December 16, 201015 yr Kakva su vam iskustva sa Germanwings-om? Kad se online kupuje karta, osim na kartu i na oznacavanje broja torbi, jel bitno jos nesto da dodam pri kupovini? da ne bi na aerodromu izaslo duplo skuplje... I da, kakva je situacija sa prtljagom, tj. koliko su rigorozni kad su kilaze tasni u pitanju? Vidim da kad prijavim jednu tasnu ne sme biti teza od 20kg... pa sam kofer ima nekoliko kg, a jos kad se napuni... ne znam ko moze da se uklopi u 20 kg kad se zimi ide negde pogotovo Ja sam jednom leteo germanwingsom i mogu da ti napisem moje iskustvo. Imao sam srece da sam u decembru nabasao na karte za kraj marta po extra ceni - 2 povratne karte sa jednim koferom i placanje za 99.98eu. Nisam previse pokusavao da se udubim u njihov sistem ali svakako vazi pravilo sto pre to bolje - uostalom cim saznas da mozes da ides kupujes - svaka neodlucnost i nemogucnost organizacije sa sobom moze i uglavnom povlaci vecu cenu. U svakom slucaju nisam jos video da su snizavali cene kad ih jednom podignu. Sto se tice kofera ja sam imao jedan kofer i tezio je dobro ispod 20kg tako da nije bilo problema ali mislim da na svim aerodromima gledaju do prste do 22kg (osim na aerodromima na kojima ryanair vodi glavnu rec). Naravno ako dodas jos 10kg rucnog prtljaga dolazis do cifre od 30kg a to je mislim sasvim korektno tako da ako ne mozes da se spakujes u toliko mozda je problem u tebi :P . Osim jednog kofera nista drugo nisam uzimao i nije ni potrebno (bas me briga gde cu da sedim a za klopu i pice cu izdrzati 2h) i preziveo sam bez posledica Nisam ti previse pomogao al eto to je moje iskustvo
December 17, 201015 yr Hvala Jovane... Nisam jos putovala s njima, nadam se da cu ubrzo, a sto se tice poskupljivanja karte kako odmice vreme, jedno vreme je i bilo tako da bi pre par dana cena bila spustena... recimo cena povratne je bila oko 200 a sad je oko 140, 150 Bas su me prijatno iznenadili
February 24, 201115 yr GERMANWINGS objavila je juce novu promotivnu ponudu i pustila u prodaju avio karte na pojedinim destinacijama po ceni od 19,99 EUR (cena karte u jednom pravcu sa uračunatim taksama). Booking period traje do 27. februara, a avio karte koje su na promociji obuhvataju period putovanja od 5. marta do 31. maja 2011.
February 24, 201115 yr Ne mogu da nadjem nijedan let za 19 evra... gde ti to vidis? Nisu valjda vec rasprodali sve karte...
February 24, 201115 yr Hanover-Bec http://img715.imageshack.us/img715/3287/picture1fz.png Ne mogu da nadjem nijedan let za 19 evra... gde ti to vidis? Nisu valjda vec rasprodali sve karte...