Jump to content

Featured Replies

Posted

Pade mi na pamet da otvorim temu o stvarima koje bi strancima ili putnicima bile veoma cudne ili cak nepojmljive kada tek dodju u neku zemlju po prvi put. Prolazio sam pored jednog paba koji se zove the Colombian hotel i pomislio kako neki Latinos koji je tek dosao u Sidnej i ne zna nista o zivotu ovde, a trazi smestaj u poslednjem trenutku, bi mogao da zapadne u sasvim bizarnu situaciju.

Naime, u Australiji je postojao jedan stari zakon koji je dozvoljavao hotelima da sluze alkohol po povoljnijim uslovima nego pabovi. I onda naravno zbog te rupe u zakonu pootvarali su se "hoteli" koji uopste nisu hoteli, vec samo imaju to ime. Nema nikakvih soba za izdavanje, samo pab i kockarnica, a te neke sobe sto su mozda imali u proslosti na prvom ili drugom spratu se ne izdaju vec decenijama, vec su uglavnom preradjene u skladista.

Druga stvar the Colombian hotel ne samo sto nije hotel, vec cak nije ni Colombian i nema ama bas nikakve veze sa tom zemljom niti Juznom Amerikom uopste.

Rec je o australijskom pabu koji je legendarno GAY mesto. Znaci 95% klijentele su gay osobe ukljucujuci oba pola plus transseksualci koji nekada dolaze uvece da podgreju atmosferu.

I onda zamisljam nekog tipicnog macho Kolumbijca koji je tek dosao u Sidnej sa rancem na ledjima kasno uvece kako se raspituje za sobu u the Colombian hotel i pucam od smeha. Sasvim legitimno, covek dodje u centar grada i trazi hotel u Google maps, i ovo mu izadje. Super, Latino hotel u centru, sta ces vise...

A cuo sam da su se takve stvari desavale jer poznajem neke ljude koje u tom pabu rade.

Imate li neke primere ovakvih bizarnih situacija - putnickih nesporazuma? 

http://colombian.com.au/

Edited by noskich