Posted May 17, 2021 7 hours ago, mveruovic said: Sluzbeno pismo nikako ne sme da bude pored cirilice i latinica. Bolje je pitanje za njih zasto su izbacili cirilicu iz upotrebe. A prevod nije samo cirilica latinica nego hoce svoje novokomponovane izraze u dokumentima. ne, uopste nisam pricam o hrvatima, bas me briga sta je kod njih i sta traze, nek traze i glagoljicu ako su ludi...nego sam samo pricao o nama, i nasem oduzimanju , posle 60 godina, ravnopravnosti latinice kao pisma...nesto sto je postojalo toliko dugo, da bi bilo vraceno na stanje od pre drugog svetskog rata....a mnogi srpski pisci su i tad koristili latinicu kao prvo pismo ( jer su srpski pisci i oni koji nisu ziveli i stvarali samo na teritoriji srbije), a i sad je koriste....da ne pricamo o drugim olaksicama upotrebe latinice, sto je svima jasno ko dan.....ako su dva pisma vec imala ravnopravnost, i nikom to nije smetalo, nego je cak stavise olaksavalo zivot ljudima, zasto bi se sad zbog nekih nacionalistickih interesa vracali milju u nazad....ali ok, svako ima svoje misljenje, necu vise da trolujem ovaj topic.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2021 ČLAN 5. Podrijetlom stječe hrvatsko državljanstvo i osoba starija od 21. godine života, rođena u inozemstvu čiji je jedan roditelj u trenutku njezina rođenja hrvatski državljanin, ako u roku od dvije godine od dana stupanja na snagu ovoga Zakona podnese zahtjev za upis u evidenciju hrvatskih državljana, a Ministarstvo unutarnjih poslova prethodno utvrdi da ne postoje zapreke iz članka 8. stavka 1. točke 5. ovoga Zakona. DA LI JE NEKO PO OVOM ČLANU I STAVU PODNOSIO ZAHTEV ZA DOBIJANJE DRŽAVLJANSTVA I KOJU JE DOKUMENTACIJU PREDAVAO ,AKO MOŽETE DA MI POŠALJETE ILI OVDE ILI NA MEJL srdjanm25@gmail.com Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2021 Mihailo molim te javi mi se na mail milivojevic2506@gmail.com hvalaa 😊 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2021 Pa napisao sam na prethodnoj strani sve detaljno sta su mi trazili.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 21, 2021 Zdravo svima! Da li neko zna treba li srpsko drzavljanstvo da se prevodi na hrvatski jezik za predavanje dokumenata za sticanje hrvatskog drzavljanstva? Posto se srpska drzavljanstva izdaju iskljucivo na cirilicnom pismu? Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2022 (edited) Ja sam čekao 11 mjeseci. Predao sam zahtjev 20.12.2021, a upisan sam 25.11.2022. Kada budete predavalu zahtjeve, ako bude potrebna nadopuna oni će naglasiti. Nakon zaprimanja zahtjeva, on se prosleđuje u MUP u Zagreb u njihovo sjedište. Jer tamo se obrađuju svi zaprimljeni zahtjevi. Čekanja zavise od slučaja. Meni su odgovorili na upit mejlu da ne mogu precizirati koliko će postupak trajati. Tako da naoružajte se strpljenjem. Edited December 15, 2022 by Aleksandar98 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites