Jump to content

Featured Replies

Posted

Poštovani svete htela bih da vas priupitam za nešto posebno. 

2013. sam imala italijanski permeso za zdravstvene potrebe (trudnoća koja se nije nažalost završila kako treba) pa sam nakon isteka ostala kod verenika italijana do pre neki dan. Trebalo je da se vencamo polovinom avgusta i tako sredim i moj ilegalni status ali su mi ukrali pasoš i nažalost sam morala sa putnim listom da se vratim i pokušam da izvadim novi pasoš. Bez problema sam izašla iz šengen zone ali na aerodromu u Srbiji videvši moj putni list postali su sumnjičavi i saznali su za moju priču i tvrde da su mi uradili prijavu za prekoračenje boravka u inostranstvu a pritom mi nisu dali nikakav dokumenat na potpis. Mislite da su hteli samo da me zaplaše ili su to odradili unosom podataka u kompjuter? Kako ću znati da li su je stvarno uradili? Ako postoji prijava koje su posledice i kako se rešava problem? Da li ću moći da izvadim pasoš i da li ću moći da putujem kako bih zavrsila postupak oko venčanja? Ako se vencam u Srbiji i ozvanicim brak u Italiji da li bi to bio olakšavajuća okolnost u slučaju da ne postoji drugo rešenje oko izdavanja pasoša i putovanja bez zabrane?

Hvala svima unapred:-)

Ono sto su mogli da ti napisu jeste neprijavljivanje boravka u inostranstvu duze od 90 dana, nemaju veze sa tim koliko si ostala sto se tice Italijana, ne mogu nista da urade.