Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Beograd-Kazablanka autostopom

Featured Replies

Opalio bih na 2-3 meseca od Bg do Maroka preko Turske,Sirije,Libana,Izraela,Libije,Alzira i jos kojekuda od druge polovine avgusta autostopom,busom,vozom,satorom,vrecom itd.Ima li koga da se pridruzi? :kamp::yok:

Zaboravi na to...  ;D

proces dobijanja vize za Libiju je opisan na sajtu pa bi mogao malo da ga proucis.

https://www.klubputnika.org/index.php/vize/20-afrika/53-libija

Jedino ako imas nekoga ko ce to uraditi u Libiji za tebe... kad saberes treba ti 120eura samo za vize i izlazne takse iz pojedinih drzava + ne znam koliko kosta izraelska viza i jedno mesec dana da dobijes sve te vize. min 10 dana za Libijsku, 4 dana marokanska, 7 dana alzirska pa 7 dana bugarska tranzitna pa 4 dana sirijska poshto ne mozesh proci do Libana bez sirijske vize...

Ne kazem da je to neizvodljivo ali nije uopste isplativo.

Ne znam kako si planirao da predjes preko celog Izraela?

Da probash mozda nekim drugim putem?

Druga stvar, ako imas izraelsku vizu u pasosu onda neces moci da udjes ni u Siriju, ni Liban, ni Libiju, ni Alzir, ni u sijaset ostalih islamskih zemalja.

Brod od Maroka do Tunisa, koji ti je jedna varijanta prelaska alzirske teritorije je abnormalno skup posto ide preko Sicilije

....

nemoj misliti da ovo putestestvije vec nije zamishljano... jos uvek trazim informacije o pristupnosti marokansko-alzirske granice poshto ja hocu iz Maroka u Alzir s obzirom da sam naletela na jeftine avio karte do Maroka.

Eto... pokusaj preko Evrope... jest da je upola dosadnije nego ovaj tvoj put ali sta da se radi... ili pokusaj do Egipta pa onda da nadjesh neku jeftinu kartu do Maroka.

• Author

Znam za probleme oko prolazaka kroz npr.Libiju,stavljanje izraelske vize u pasos itd.,medjutim tamo po Siriji i Libanu pronaci ce se varijanta,mozda cak i preko nekih kontakata iz  S.Arabije da se dodje do Maroka.Zato sam i naveo da bi se obisle i jos poneke zanimljive zemlje.Ako ne moze da se prodje ovuda,moze onuda,ako ne moze ovako,moze onako.Troskovi nisu mali,ali nisu ni nepodnosljivi,jer ono sto je potrebno za vize i eventualno brod ili avion neka dzukela potrosi u Bg restoranu za 2 sata bancenja.Uostalom,sta ako i ne prodjem do Kazablanke?Videcu je preko kon-tikija kad budem u penziji. :pivoooo:

Nisam ja rekla da ne moze nikako nego da je jednostavno jako tesko i skupo... a Kazablanka, kao sto sam vec gomilu puta napisala ima samo slavno ime i onu veliku dzamiju Hassana II. Sve vredno videti u Maroku je u gomili drugih gradica i gradova.

Veliki problem za okolo naokolo je Sahara i ako krenes u augustu velika verovatnoca da uletish na Ramadan sto dodatno otezava putovanje.