Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Sto se novog pasosa tice, to ne znam, mislim da bi bilo dobro da ga imas. U svakom slucaju, pozovi ambasadu, pa pitaj, a sto se procedure za dobijanje vize tice, opet lepo odes na sajt, skines sve papire koje moras da popunis, odstampas i krenes u proceduru. Takodje, moras da zakazes termin za predaju tih istih papira

Mislim da stari pasosi vaze do kraja 2009. godine. U tom slucaju ti ne treba novi u januaru sem ako ne mislis da se zadrzis u inostranstvu duze od godinu dana  :)

Дуле, за ову маршруту имаш  :pivoooo: од мене!

План ми је у фази разраде али отприлике бих урадио по овој твојој маршрути: да дођем до Дарвина преко Сингапура и одатле возом до Аделаиде па на исток и после месец ипо дана повратак назад, опет преко Сингапура али из Мелбурна или Сиднеја.

Да ли ми неко може прецизније рећи колико се чека за визу (посета рођацима), с обзиром да не могу никако да добијем одговор из амбасаде (ни на телефон, ни на мејл)

Ceka se izmedju pola sata i 6 nedelja, bez zezanja  ;D

Ja je uglavnom dobijem za tih pola sata, ali s obzirom da idem prakticno svake godine, nekako mu dodje i logicno. Ono sto je jako bitno je da imas sve papire i da ti bukvalno nista ne fali!

Jos jedna stvar...

Ta varijanta ici do Darwin-a preko Singapore-a, pa posle vozom je super stvar, ako hoces da vidis celu Australiju, outback, ali spremi mnoooogo para, trebace ti  ;)

• Author

jeste medjurec je kod jagodine, poznat po novootkrivenoj starcevackoj kulturi, odakle si ti

jeste medjurec je kod jagodine, poznat po novootkrivenoj starcevackoj kulturi

Da, znam. Sem pokretnih nalaza, nadjose i zemunicu... Ali da ne davim, nema veze sa Australijom

• Author

pa i ima veze ;D, aboridzini i oni su dosta slicne civilizacije. a odakle si ti pa znas za medjurec.

Jos jedna stvar...

Ta varijanta ici do Darwin-a preko Singapore-a, pa posle vozom je super stvar, ako hoces da vidis celu Australiju, outback, ali spremi mnoooogo para, trebace ti  ;)

Претпостављам да ми је то једини пут да ћу ићи у Аустралију па хоћу да одрадим све што сам одувек планирао- знам да није баш ни јефтино али шта је ту је.

Хвала ти за ове информације о чекању на визе, кад буде изгледно да ћу путовати обратићу ти се ако ме неки детаљи буду интересовали.

• 6 years later...

Savjet....

Prijatelj me zamolio dam u pogledam letove za Au i to u ovom mjesecu. Ja o putovanju tamo sam samo iz daleka maštala.. i nemam pojma.

Malo prošvrljala na netu... Ne vidim da trenutno ima nekih ludih ponuda.

Našla sam sa Qatar Air let iz Zagreba u Melbourne za 1081 Eur. Kako vama izgelda ta cijena?

• 2 months later...
  • 2 weeks later...

Ne bih da pametujem mnogo oko leta do Austraije, ali evo nekog mog predloga, ako je one way ticket. Ja sam preko Saudi Arabia Airlines-a nasao vrlo jeftin let do Dzakarte iz Istanbula i to za 265 evra. Da napomenem da nisam mogao direktno da platim na sajtu kompanije, nisu primali kartice van njihove zemlje, pa sam morao preko Expedie da bukiram i ispalo je 285 evra. Viza za Indoneziju je 50$. Iz Dzakarte imate let do Perta za oko 110 evra ili sa Balija do Perta za 70 evra. Bali-Sidnej ili Dzakarta-Sidnej je oko 180 evra.

Pisem o ovakvoj ruti jer sam ja tako dosao do Indonezije. Razmatrao sam opcije da nastavim do Australije pa sam video i cene karata. Ako ne biste da vadite Indonezansku vizu, vidite za kombinacije iz Singapura ili Hong Konga.

Ja uvek krenem u potrazi za avio karata na momondo.com

Znam da mnogi koriste skyscanner.net, ali je meni momondo laksi, pregledniji i imaju chart, ili kako se to vec kaze, pa odmah graficki vidite cene karata za ceo mesec zajedno u kombinaciji sa povratkom.