Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Elem, od 1997. Irska je odlucila da ipak ponovo uvede pasosku kontrolu na granicama sa UK, koja je obavezna na avionskim letovima, a sporadicna na drumskim prelazima (citaj nepostojeca).

Sto znaci da u praksi moze da se iz Severne Irske udje u Irsku bez irske vize? Koje su sankcije ukoliko budes uhvacen?

Naravno da to to znaci.Ja sam tako usao letos !

Nikave sankcije - samo mogu da te vrate pa ti pokusas ponovo . Tu nema nikakve granice !

Elem, od 1997. Irska je odlucila da ipak ponovo uvede pasosku kontrolu na granicama sa UK, koja je obavezna na avionskim letovima, a sporadicna na drumskim prelazima (citaj nepostojeca).

Sto znaci da u praksi moze da se iz Severne Irske udje u Irsku bez irske vize? Koje su sankcije ukoliko budes uhvacen?

Upravo tako. Puno nasih ljudi ide u Irsku preko Belfasta, zato sto ili imaju problema sa irskom vizom ili prosto ne zele da se dave sa birokratijom. Za sankcije ne znam, pretpostavljam da bi mogla da padne i neka zabrana ulaska u Irsku (ne UK, ne Schengen), ali na drumskim prelazima kontrole prosto nema, a posebno ne na velikim prelazima (tipa autoput izmedju Belfasta i Dublina).

• 8 months later...
  • 1 month later...

kako dobiti vizu za moldaviju nije problem garanto pismo i dali je potrebno odit u madjarsku

Zlatko da ti ne brisem prvi post. Ovo je deo foruma za putovanje u Irsku, o Moldaviji ima puno toga na forumu, koristi search! Vratimo se temi ... dakle "sa shengenom u Irsku"?

Kad ste vec podigli temu :)

Mozda je pitanje off topic, a ima li pasoskih kontrola kada se busom ili vozom iz Francuske ulazi u Englesku?

Ima, samo sto je engleska kontrola u Francuskoj, pre ulaska u tunel/na trajekt.

moguche je uchi u irsku iz engleske ako ne idete vazdushnim putem.Kao shto je moguche uchi iz engleske u francusku , belgiju i holandiju bez shengena .

Prosto ako idete kolima, pri prijavi na trajakt che samo proveriti vashu rezervaciju i to je to .

Ja sam isao iz UK u Irsku trajektom, i bila je pasoska kontrola u Dablinu.