December 27, 200817 yr Author zaboravila na ovu temu potpuno. uglavnom, isla sam skroz sama i uopce nije bilo lose. put traje 24 sata, bila sam sama u kupeu, spavala gotovo citavim putem... uglavnom, idem opet za novu godinu, ide netko? cijena je 50 eura balkan flexipass + 10 eura za kola za spavanje kad sam se vracala bila sam s jos jednom curom u kupeu, a u ostalim kupeima je isto bilo po 2 ljudi
December 27, 200817 yr Author ne znam da li je netko već pisao o vizama. najviše se isplati kupiti vizu na granici jer košta 10 eura i vredi mjesec dana. tranzitnu vizu za Bugarsku najlakše je dobiti ako imate vizu za Siriju ne košta ništa i odmah se dobiva (barem su mi tako rekli)... dakle, jednostavnije je tražiti vizu za Siriju, tranzitnu za Bugarsku, a na granici kupiti vizu za Tursku. Manje vremena i novaca... Ide netko za Novu Godinu?
December 27, 200817 yr tranzitnu vizu za Bugarsku najlakše je dobiti ako imate vizu za Siriju ne košta ništa i odmah se dobiva (barem su mi tako rekli)... Ako si mislila na sirijsku vizu ona se dobija lako i besplatna je. E sad je problem izgleda da se sa sirijskom vizom dobije bugarska tranzitna posto Bugari nisu nesto naklonjeni toj varijanti. Vec traze da se ima turska viza. Pogledaj malo postove o turskoj vizi. Najbezbolnija varijata je da se usme turska viza u ambasadi koja kosta 25 evra i sa tom vizom se lako dobija bugarski tranzit. Ova varijata kosta 15 evra vise ali glava izgleda manje boli.
December 27, 200817 yr Najbezbolnija varijanta je da se uzme sirijska viza! Ne znam zasto dizete frku oko toga kad su svi koji su trazili bugarsku vizu sa Sirijskom u pasosu dobili vizu, niko nije odbijen! Bar ja ne znam za takav slucaj!
December 28, 200817 yr geoplans, zasto si uvek tako skeptican oko viza? budi malo avanturista, dodjes do granice, pokusas potplatis, barem u zemljama 3. sveta je to lako
December 28, 200817 yr He he Buddha nisam skeptican odakle ti to. Samo moje pravilo je "viza unapred i nema problema na granici". A sto se tice Bugara sa njima se nikad ne zna, stalno izmisljaju nesto novo oko viza. Jel' probao neko onaj elektronski zahtev za vizu na sajtu bugarske ambasade?
January 6, 200917 yr Author samo da se javim da sam se po drugi put vratila iz Turske. Malo se promjenio vozni red i sad krece u 7:50 iz Beograda i morala sam presjedati u Sofiji... vazan savjet - cim prije mozete rezervirajte mjesta u vlaku jer se zna desiti da kazu da vise nema mjesta i da morate cekati iduci dan. ali ako vam to i kazu - ne vjerujte. udite u vlak i pitajte konduktera tamo. u najgorem slucaju ga mozete potplatiti i naci ce vam mjesto