Jump to content

Featured Replies

Posted

Okej ne znam jel ima neka slicna tema ovoj, ako ima preusmerite me.

Moje pitanje glasi ; Sve drzave clanice ovog pokreta imaju svoje vizne rezime, kako ce to funkcionisati, i da li ce usvojiti jedan te isti vizni rezim, jer nisam najjasnije razumeo sve, da li ce kontrola biti za obicne putnike ili ce svi prolaziti preko granica kao da ih i nema, ako da , gradjanima Indije recimo ne treba viza za Albaniju i Makedoniju, da li ce moci da idu u te dve drzave, razumete gde ovo ide, ako neko bolje razume i ako moze da mi pojasni kako ce to ici. 

Drugo pitanje je ,sta vi mislite o ovoj inicijativi ?

Još uvek se mnogo toga ne zna pa je iz tog razloga i nezahvalno pričati o nekakvoj podršci. Ako implementacija bude iskopirani Šengen, to će biti prava stvar i to bih podržao. Ako bude manje od toga... zavisi šta će tačno da manjka.

U svakom slučaju, da se olabavi kontrola na granicama i da se ukinu carinski protokoli, odraziće se pozitivno na ekonomiju od čega će upravo Srbija najviše da profitira jer je najrazvijenija u odnosu na ostatak ekipe (otprilike kao što Nemačka ima najviše ekonomske koristi u EU) pa ako ništa drugo, životni standard će biti malčice bolji.

E sad samo treba sesti i uskladiti regulative, a nešto mi se čini da će to malo teže da ide ako uzmemo u obzir sa kojim državama to treba da radimo...