Jump to content

Featured Replies

Posted

da li je istina da se sa madjarskim sengenom moze ici u austriju? radi se o tome da sledece godine treba da putujem u madjarsku pa se vracam ovde i zatim idem za austriju. da li mi treba jedna viza (samo madjarska) ili i madjarska i austrijska?

• Author

jel ovo vazi samo za austriju inace ili jos neke zemlje? vratiti se moram jer ipak imam razmak od skoro dve nedelje. pretpostavljam da mi je onda pri podnosenju zahteva za madjarsku vizu potrebno 2 pozivna pisma, jedno iz madjarske a drugo iz austrije?

Ako imas dobar razlog zbog kog moras da se vratis u Srbiju i dobar razlog zasto da ides u Austriju, ako sve to lepo dokumentujes u ambasadi (Madjarskoj, Austrijskoj, svejedno) i trazis vizu sa 2 ulaska, nadam se da ne bi trebalo da bude problem. U najgorem slucaju, mozes traziti 2 vize. Vizu mozes dobiti i na osnovu rezervacije ho(s)tela, pa posle to lepo otkazes. Pogledaj po forumu, idi na opciju search, pisalo se o tome ovde. I, da znas, sa bilo kojim sengenom, mozes u bilo koju zemlju sengenskog sporazuma!