Posted December 19, 2008 Ja idem za Siriju posle nove godine(januar/februar) nemam odredjeni datum kad... Mislio sam eventualno obici i neku od susednih drzava Jordan Liban mozda cak i Egypat... U Siriji sam vec bio sa Vozom i vec sam upoznat sa tamosnjom kulturom i ljudima, rentovao sam i auto i sa putevima sam dobro upoznat, medjutim rentakola su im veoma skupa tako da sam odlucio da idem sa svojim autom sobzirom da je sve vec provereno i da znam sta radim... Trazim jos max 3 saputnika m/z koji bi mi se pridruzili, mozemo se svi skupa dogovoriti oko datuma polaska pa cak i rute putovanja i dr. Mozemo zajedno do tamo pa razlaz, mozemo zajedno do tamo i nazad,istom rutom ili razlicitom,ma sve se da dogovoriti,, Jedino sto bi voleo videti u saputniku je samo dobro rapolozenje zavreme putovanja,zelja da se vidi upozna nesto novo, nova kultura ljudi nacin zivota itd ce ti sigurno u tome mnogo pomoci... osmeh na licu je veoma vazan recept a uspesno putovanje.. Musko sam 3 banke i nikad mladji moto mi je: Smile as often as u can ,good food,good wine, don't worry be mostly happy, meet new people anywhere,don't complicate your self i drugima okolo tebe, jednostavno uzivaj u datom momentu od svakog momenta, a ako ti se neki moment ne da imas pravo i da ga ukrades xixi ... ovaj,ukoliko je saputnik u situaciji da podeli troskove putovanja kao sto su putarina gorivo to je ok, ali takodje i ako nije u situaciji, to nije nikakav problem , jer ja planiram ici tako i tako sa ili bez tebe/vas ... So,, anyway... ako vam se svidja predlog javite se..imam obicaj da ne odgovorim brzo ali to nemoj da vas obezhrabruje... poreklom sam Crnogorac i brzina reagovanja na pojedine stvari nije mi najjaca strana .... P. S. Takodje sam spreman i promeniti eventualno i destinaciju,rutu ako neko ima dobar predlog, samo neka je jug i sto juznije, i obavezno SAMO SA AUTOM, to je Freeeeeeeeeedom, I ako kosta ponekad Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2008 Ја бих ишао (или ћу ићи) крајем јуна па све до краја августа. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2008 Ја бих ишао (или ћу ићи) крајем јуна па све до краја августа. Moguce da i tada budem isao ako sad fino i zadovoljavajuce prodjem naravno... Gledaj forum redovno pre nego krenes u junu sigurno ces naci neki moj topik tad... Pozzz... Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2008 1 napomena. Pazi da kola budu na tvom imenu! Ako nisu, treba ce ti punomoc na arapskom!!! Sretan put! Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2008 1 napomena. Pazi da kola budu na tvom imenu! Ako nisu, treba ce ti punomoc na arapskom!!! Sretan put! Da Djordje svakako , Kola su na mom imenu... osiguranje,zeleni kaarton itd... bar za one vazece zemlje... Hvala na reakciji u svakom slucaju.... Ako neko ima jos nekih saveta plizz postavite... hvala... Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2008 www.shell.com/home/page/tu-tr/app_profile/pompa.html to je link gde se mogu videti cene goriva u Turskoj na shell pumpama. Sretan put i cekamo putopis. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 24, 2008 Hej, dopada mi se ovaj poziv za Siriju i njeno okruzenje. Mnogo bih volela da obidjem Bliski istok. Postoji samo jedan problem - imam izraelsku vizu u pasosu i cula sam da tu ima problema. Da li neko zna nesto o tome? Inace, put me zanima, Sirija, Jordan, Liban. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 25, 2008 Tesko da ces dobiti Sirijsku vizu ako imas Izraelsku ... to je gotovo nemoguca misija. Prvo pitanje kad predajes za Sirijsku vizu je "da li ste do sada bili na tlu okupirane Palestine"! Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 25, 2008 Nazalost i ja mislim da je tako... Jedina opcija je da promenis pasos ja mislim... Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 25, 2008 @Pepeljuga Izvadi nov pasoš (ionako ćeš to morati tokom godine). Ako ti u sirijskoj ambasadi budu tražili stari pasoš, kaži da do sada nisi nigde putovala i da si ga sad prvi put izvadila. Ne verujem da imaju mogućnost da te provere. Ništa te ne košta da pokušaš Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 25, 2008 32 drzave ne dozvoljavaju ulazak na svoju teritoriju ako u pasosu postoji dokaz posete Izraelu kao sto je viza ili granicni pecat. Nema nikakve sanse da se dobije sirijska viza ako je neko posetio Izrael. Liban takodje nema sanse. U Jordan moze da se udje ali oni recimo ne daju vizu na granici sa Izraelom (granicni prelaz Kralj Hussein). Naravno ovo sve moze da se zaobidje. U Izraelu znaju za ovo pa recimo vizu ne stavljaju direktno u pasos vec na poseban papir a takodje i pecat stavljaju na ovaj papir a ne u pasos. Ovo nije standardna procedura vec mora da se licno zatrazi. Dalje mnogi putnici se dovijaju na razne nacine i brisu dokaz posete Izraelu. Od ispiranja pecata u pasosu, do prelepljivanja pecata nekom novom vizom. Ako je viza ona samolepljiva verovatno moze da se odlepi a neki i secu stranicu pasosa gde je viza. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 25, 2008 Dobro, hvala svima, shvatila sam da ako hocu u Siriju, treba da menjam pasos, mislim da je nemoguce iscepati stranu bez posledica. Jos jedno pitanje. Zna li neko kako se dobija bugarska tranzitna viza, za ovaj slucaj da se kolima ide do Turske? Sta je potrebno? Da li svi papiri o zaposlenju, posto sam ja upravo ostala bez posla i ovo vreme bih da iskoristim za neki put. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2008 E o tome stvarno nemam pojma... Ja sam imao srece te sam dobio neku Holansku kartu dok sam tamo studirao i mogu po celoj EU bez Vize, tako da barem o tim vizama ne moram misliti (osim arapskix drzava naravno ) Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2008 O bugarskim vizama je pisano dosta po forumu, treba samo pretraziti. Ukratko da bi se dobila bugarska tranzitna viza prvo treba da se u ambasadi Turske dobije turska viza koja kosta 25 evra. Nema nista od bugarske tranzitne ako nemas tursku vizu u pasosu. U principu za bugarsku tranzitnu treba recimo fotokopija pasosa i turske vize, putno osiguranje ukoliko Bugari nisu zaostrili izdavanje vize kao sto se tvrdi. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2008 prvo treba da se u ambasadi Turske dobije turska viza koja kosta 25 evra. Nema nista od bugarske tranzitne ako nemas tursku vizu u pasosu. U principu za bugarsku tranzitnu treba recimo fotokopija pasosa i turske vize, putno osiguranje ukoliko Bugari nisu zaostrili izdavanje vize kao sto se tvrdi. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2008 Mozes dobiti bugarsku tranzitnu vizu i sa sirijskom vizom u pasosu! Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2008 Tehnicki da,ali spremi se da razmenis par teskih reci sa gospodinom u uniformi koji obezbedjuje ambasadu.Kad smo mi bili po tranzitnu vizu (imali smo tursku) neka devojka je imala sirijsku i cekala je za bugarsku tranzitnu vizu.Debil isprva nije hteo da je pusti,kao treba ti turska viza da bi je kasnije pustio i naravno dobila je vizu.Kakva cudna neuskladjenost rada salterusa (koje su za divno cudo skroz ok) i obezbedjenja (gadan lik) ili je to mozda neki hir ovog gada u uniformi da oteza dobijanje vize omrazenim mu putnicima. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2008 prvo: molim nemojte se svađati drugo: vidim da postoji problem sa upotrebom komande "quote". bolje je nemojte koristiti nego da se ovako post sav rasturi, tako postaje neuredan i nečitljiv. pokušala sam da napišem ovde kako se koristi ali ne može da se prikaže samo kod, tako da, kome nije jasno nek mi napiše pm pa ću mu postupno objasniti. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2008 Nisam zelela da sirim netacne informacije, prijateljica mije pre tri nedelje sa starim pasosem otisla u Tursku i morala je da vadi vizu, ako se od tada nesto promenilo, a tvrdis da jeste, ja se radujem. Ali to znaci da oni sa novim pasosima, srbijanskim, ne mogu da racunaju na tu olaksicu. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2008 Jos jednom se izvinjavam, moj agreska je u stvari u tome sto nisam pazljivo procitala post, posto je vec neko vreme na ovoj temi bila prica o tome kako dobiti Tursku vizu,a odnosilo se na drzavljane Srbije, ja sam razumela da pitas da li ljudi koji imaju stari pasos (onaj plavi na kome pise SR Jugoslavija i koji smo imali i dok smo bili u drzavnoj zajednici sa CG) mogu bez vize u Tursku jer su drzavljani CG oslobodjeni trazenja viza. Nadam se da prihvatas izvinjenje i obrazlozenje, kao i svi koji su poruku procitali. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2008 Lakse malo, hadje da vidimo sta kaze Ministarstvo spoljnih poslova Turske na svom sajtu: Crna Gora: Nosioci sluzbenih i obicnih pasosa mogu da borave u Turskoj najvise do 90 dana u toku sestomesecnog perioda pocevsi od datuma prvog ulaska. Srbija: Nosiocima obicnih pasosa treba viza za Tursku. Mogu dobiti jednomesecnu vizu sa vise ulazaka na granici. Ako neko ima CG pasos znaci ne treba mu viza za Tursku ali kako ce onda da dobije bugarsku tranzitnu? Da se objasnjava sa onima u ambasadi ili da vadi sirijsku vizu sa kojom Bugari nisu bas voljni da daju tranzitnu. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2008 U prawu ste swi owaj.. haj da vidimo kako dalje ... Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 27, 2008 Prva varijanta je da prosto uzmes sirijsku vizu i na osnovu nje dobijes bugarksu tranzitnu. Vec je poznato da su u tom slucaju Bugari problematicni. Tu moras da se spremis na ubedjivanje/natezanje/svadju sa njima tamo posto ce oni da ti traze tursku vizu a da ih ubedjujes da za CG pasos (verovatno ides sa njime) viza ne treba. Da li ce to da prodje ostaje da se vidi. Druga varijanta je da Bugari izricito odbiju da ti daju tranzitnu vizu (mada ne bi trebao da bude problem). U tom slucaju u turskoj ambasadi uzmes vizu, platis im tih 25 evra i sa osmehom na licu pojavis se kod Bugara i valjda to resava stvar. Osim ako ti u turskoj ambasadi ne budu pravili problem u stilu zasto uzimas tursku vizu kada ti nije potebna. U tom slucaju i tamo moras da se spremis na ubedjivanje/natezanje a najbolje da krivicu svalis na Bugare. Share this post Link to post Share on other sites