Posted May 20, 2022 Zdravo svima, Da li je neko u skorije vreme putovao u Tursku sa dokazom o vakcinaciji? Ja sam primila drugu dozu vakcine godinu dana pre nego sto treba da putujem. Trecu, "buster" dozu sam primila pre 7 meseci. U agenciji su mi rekli da revakcina ne bi trebalo biti starija od 6 meseci i da bi trebalo ipak da radim test pred polazak. Medjutim, nisam nigde uspela da nadjem neki zvanican podatak o ovome. Na zvanicnom sajtu samo pise da bi revakcina trebala biti barem 14 dana pred put. Sta mislite, da li bi mi pravili problem zbog toga sto mi je treca doza bila pre 7 meseci? I da li uopste priznaju nas zeleni sertifikat? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2022 Išao ja u Istanbul krajem marta - Turci ne traže ama baš ništa na temu vakcinacije, samo pasoš :-) Jedino su mi naši tražili na Tesli neki dokaz, bilo kakav na Turkishevom check in šalteru, pokazao sam im EU digitalni sertifikat na telefonu, samo su ovlaš bacili pogled i pitali me kad sam bio testiran pozitivno (iako sve piše u sertifikatu) bez ikakve "dubinske" provere, čisto pro forme da se ispoštuje neka procedura. Turci samo lupe pečat i ne pitaju ništa, niti moraš da imaš HES kod za gradski prevoz kao do skoro. Samo opušteno i srećan put. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2022 Super, hvala na ovome! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2022 usao sam u tursku pre mesec dana, peshke iz bugarske , nista mi nisu trazili da im pokazem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites