Followers 0

Vikend u Istanbulu

43 posts in this topic

Pocetak marta idem u Istanbul, plan mi je i da se sretnem sa Jovanom koji se vraca iz Indije, pa da idemo zajedno nazad za Srbiju.

Ja sam naklonjen kombinaciji voz Beograd - Sofija, (oko 1500rsd spavaca kola), i odatle busom do Istanbula(20eur), svidja mi se opcija sa Metro Turizm prevoznikom, prosli put su nam dali sendvice, kolac, vodu i usput smo narucivali kafu i caj koju donose.

prvobitno sam trebao ici avionom, ali zelim da kupim ranac u sofiji, prosle godine je bio 17 eur/75lit., a i ostalih stvari sto se tice kamp opreme.

Igor :kamp:

voz iz beograda za sofiju juce nije imao vagon sa spavacim kolima (od ukupno 2 vagona sa sedistima). ne znam da li je to neka dnevna/praznicna stvar, uglavnom, proveri na stanici.

ako uspes da u Sofiji nadjes toliki ranac po toj ceni, kupi meni jedan, dajem ti novac u povratku (u Nishu sam pa mozemo da se vidimo na stanici ako se vracate vozom, dok menjaju lokomotivu).

sto se voza tiche, ako ti nije cimanje da putujes obicnim kupeima (za sedenje), mozes da kondukteru das 200 dinara do Jagodine, jos 100 do Nisha, u Nishu ti je redovna karta do Dimitrovgrada 288 dinara, a od Dimitrovgrada do Sofije 200 dinara kondukteru. Skupa bi bilo 788 dinara ili nesto jeftinije, zavisi od konduktera koji silazi u Jagodini. Od Dimitrovgrada (granice) pa do Sofije, kondukteri obicno skrenu paznju da si lud ili ti vec neshto fali, ako imas redovnu kartu, a 200 din ili 4 leva je standardna cena. Mislim da su spavaca koja Beograd-Sofija skuplja od 1500din, proveri to jos jednom. Ono sto napamet znam, jeste da je redovna karta u jednom smeru od Beograda do Nisha 760 dinara, a od Nisha do Sofije, sa studentskim popustom uz Euro26, 812din (u jednom smeru). Ovo su cene za sedenje.

prvobitno sam trebao ici avionom, ali zelim da kupim ranac u sofiji, prosle godine je bio 17 eur/75lit., a i ostalih stvari sto se tice kamp opreme.

izvini za offtopic... da li bi mogao da nas prosvetlis i kazes gde si tacno naso taj jeftini ranac  ;D Hvala

Jel bese te rance pravi ona bugarska firma (ime na T ili tako nesto), bio je tu negde i link od prosle godine.

Ali nije radio. Ili lupetam :?

Ja bi ishla ali nemam vremena za kopneni put.

Ako uhvatim avionsku kartu za 13000din sto sad JAT nudi eto i mene u Stambolu u cetvrtak ujtru pa do nedelje.

Marina, i ja bih isao s tobom!! doduse ne mogu cetvrtak ujutru nego petak ujutru :/

Ali nema aviona petkom, u tome je problem.

Ja bih isla u petak ali JAT ne leti petkom a kod THY je oko 190eura karta a oni lete petkom.

;D

Jedina opcija po 14000din koja sad ostaje je let u subotu ujtru i povratak u nedelju uvece.

ali tu sa kartama bi morali jako brzo da reagujemo poshto je josh 3 dana ta rasprodaja.

nema shanse da dobijem dva dana slobodno... uzas...

kako ne lete petkom? nije losha ni ta varijanta u subotu, ali petak bi bio pun pogodak.. nije ni 190e puno vishe... manje cemo jesti :)

Ja sutra predajem zahtev za Bugarsku vizu.

Moram da se cujem sa Jovanom da vidim kako je on planirao povratak iz IST za BEG.

:kamp:

Jovan dolece 12-tog rano ujtru, ja mu kupovala kartu. Inace bice jako teshko kontaktirati sa njim posto je izgubio mobilni ili su mu ga ukrali. Tako da cesh ga naci samo preko mail-a.

Ja sam mu poslala poruku da mi dolecemo 14-tog, da ne mrda iz Stambola ali ne znam da li je dobio tu poruku. Moracu mu poslati mail.

Poslao mi je Jovan poruku preko FB, ali nije napomenuo da je izgubio broj.

Ja 12 uvece krecem iz BG, a vracam se 16.

Imam smestaj na Taksimu, Jovan kaze da verovatno i on ima, neznam za vas da li ste uspeli nesto da nadjete.

Ako budemo imali vremena, upoznacu vas sa Chery, Amerikankom koja govori Srpski jezik, zivi na Taksimu.

:kamp:

Gledajte da to bude po mogucstvu u 5 popodne na Taksimu, negde, recimo ulaz u hotel Marmara.

Da li je neko od vas bio mozda u Troji i kako doci brodom do tamo?

Troja je mesto za glupe turiste. Tamo je sniman film i od tada je tamo drveni konj. Placa se i ulaznica i nema nista "pravo" da se vidi.

a gde idu pametni turisti i da li je to oksimoron?

Pa sad. Mogli bi diskutovati o tome poduze. Ako bih imao puno para mogao bih biti i "pametan" turist. Tako da bih bio i pametan i turist.

Pa franci i Davor su u NS-u, moze neko od njih dvojice da je pokupi... mada ko zna da li radi, obicno rade samo 6 meseci... mada nista nas ne kosta da probamo.

Thanks

;D