Posted February 17, 2009 Pocetak marta idem u Istanbul, plan mi je i da se sretnem sa Jovanom koji se vraca iz Indije, pa da idemo zajedno nazad za Srbiju. Ja sam naklonjen kombinaciji voz Beograd - Sofija, (oko 1500rsd spavaca kola), i odatle busom do Istanbula(20eur), svidja mi se opcija sa Metro Turizm prevoznikom, prosli put su nam dali sendvice, kolac, vodu i usput smo narucivali kafu i caj koju donose. prvobitno sam trebao ici avionom, ali zelim da kupim ranac u sofiji, prosle godine je bio 17 eur/75lit., a i ostalih stvari sto se tice kamp opreme. Igor Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 17, 2009 voz iz beograda za sofiju juce nije imao vagon sa spavacim kolima (od ukupno 2 vagona sa sedistima). ne znam da li je to neka dnevna/praznicna stvar, uglavnom, proveri na stanici. ako uspes da u Sofiji nadjes toliki ranac po toj ceni, kupi meni jedan, dajem ti novac u povratku (u Nishu sam pa mozemo da se vidimo na stanici ako se vracate vozom, dok menjaju lokomotivu). sto se voza tiche, ako ti nije cimanje da putujes obicnim kupeima (za sedenje), mozes da kondukteru das 200 dinara do Jagodine, jos 100 do Nisha, u Nishu ti je redovna karta do Dimitrovgrada 288 dinara, a od Dimitrovgrada do Sofije 200 dinara kondukteru. Skupa bi bilo 788 dinara ili nesto jeftinije, zavisi od konduktera koji silazi u Jagodini. Od Dimitrovgrada (granice) pa do Sofije, kondukteri obicno skrenu paznju da si lud ili ti vec neshto fali, ako imas redovnu kartu, a 200 din ili 4 leva je standardna cena. Mislim da su spavaca koja Beograd-Sofija skuplja od 1500din, proveri to jos jednom. Ono sto napamet znam, jeste da je redovna karta u jednom smeru od Beograda do Nisha 760 dinara, a od Nisha do Sofije, sa studentskim popustom uz Euro26, 812din (u jednom smeru). Ovo su cene za sedenje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 17, 2009 prvobitno sam trebao ici avionom, ali zelim da kupim ranac u sofiji, prosle godine je bio 17 eur/75lit., a i ostalih stvari sto se tice kamp opreme. izvini za offtopic... da li bi mogao da nas prosvetlis i kazes gde si tacno naso taj jeftini ranac Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 17, 2009 Jel bese te rance pravi ona bugarska firma (ime na T ili tako nesto), bio je tu negde i link od prosle godine. Ali nije radio. Ili lupetam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 17, 2009 Tashev se zove ali on kosta oko 50 - 70e! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 17, 2009 Malo je off topic... Jeste Tashev, evo ga link: http://www.tashev.bg/ Samo bugarski jezik, engleski ne radi. E sada za cenu ne znam ali gospodja Gergana kaze da ima kupce i u Srbiji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2009 Ja bi ishla ali nemam vremena za kopneni put. Ako uhvatim avionsku kartu za 13000din sto sad JAT nudi eto i mene u Stambolu u cetvrtak ujtru pa do nedelje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2009 Marina, i ja bih isao s tobom!! doduse ne mogu cetvrtak ujutru nego petak ujutru :/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2009 Ali nema aviona petkom, u tome je problem. Ja bih isla u petak ali JAT ne leti petkom a kod THY je oko 190eura karta a oni lete petkom. Jedina opcija po 14000din koja sad ostaje je let u subotu ujtru i povratak u nedelju uvece. ali tu sa kartama bi morali jako brzo da reagujemo poshto je josh 3 dana ta rasprodaja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2009 nema shanse da dobijem dva dana slobodno... uzas... kako ne lete petkom? nije losha ni ta varijanta u subotu, ali petak bi bio pun pogodak.. nije ni 190e puno vishe... manje cemo jesti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2009 e idemo u istanbul! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2009 Ja sutra predajem zahtev za Bugarsku vizu. Moram da se cujem sa Jovanom da vidim kako je on planirao povratak iz IST za BEG. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2009 Jovan dolece 12-tog rano ujtru, ja mu kupovala kartu. Inace bice jako teshko kontaktirati sa njim posto je izgubio mobilni ili su mu ga ukrali. Tako da cesh ga naci samo preko mail-a. Ja sam mu poslala poruku da mi dolecemo 14-tog, da ne mrda iz Stambola ali ne znam da li je dobio tu poruku. Moracu mu poslati mail. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2009 evo i ja se pridruzhih putnicima za Istanbul! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2009 Poslao mi je Jovan poruku preko FB, ali nije napomenuo da je izgubio broj. Ja 12 uvece krecem iz BG, a vracam se 16. Imam smestaj na Taksimu, Jovan kaze da verovatno i on ima, neznam za vas da li ste uspeli nesto da nadjete. Ako budemo imali vremena, upoznacu vas sa Chery, Amerikankom koja govori Srpski jezik, zivi na Taksimu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2009 Nasli smo smestaj, vidimo se onda u subotu tamo negde. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2009 Gledajte da to bude po mogucstvu u 5 popodne na Taksimu, negde, recimo ulaz u hotel Marmara. Da li je neko od vas bio mozda u Troji i kako doci brodom do tamo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2009 Razočaraćeš se u Troju. Nema šta za videti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2009 Troja je mesto za glupe turiste. Tamo je sniman film i od tada je tamo drveni konj. Placa se i ulaznica i nema nista "pravo" da se vidi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2009 a gde idu pametni turisti i da li je to oksimoron? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2009 Da li neko mozda ima tursku SIM karticu na zajam? Vracam odmah po povratku Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2009 a gde idu pametni turisti i da li je to oksimoron? Pa sad. Mogli bi diskutovati o tome poduze. Ako bih imao puno para mogao bih biti i "pametan" turist. Tako da bih bio i pametan i turist. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2009 Imam ja ako te ne mrzi da dolazis do Novog Sada i ako jos radi posto smo je uzeli na leto 2008. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2009 Pa franci i Davor su u NS-u, moze neko od njih dvojice da je pokupi... mada ko zna da li radi, obicno rade samo 6 meseci... mada nista nas ne kosta da probamo. Thanks Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites