Jump to content

Featured Replies

Posted

Ovo mi je stiglo od druga:

Novi Sad, 13.03.2009. u 20.30h – Pozorište mladih

3 velika muzičara

3 neobična žičana instrumenta

3 tradicije

Ballake Sissoko, Driss Maloumi i Rajery prave muzički put po Africi, poput trojice istraživača, koji su udružili svoje muzičke vibracije koje ih spajaju.

Ballake Sissoko dolazi iz najpoznatije Malijske dinastije griota. Njegov instument je kora, tradicionalni instrument naroda Mandinka sa dvedesetjednom žicom. Sissoko je saradjivao sa brojnim muzičarima, a njegov duet sa Toumani Diabateom je nezaboravno iskustvo.

Driss Maloumi, iz Maroka, svira oud, klasičnu arapsku lautu, koja je predak većina gitara i lauta u svetu.

Rajery iz Madagaskara svira instrument po imenu valiha, koja je citra sa bambusovom cevi, instument koji je postao muzički simbol velikog crvenog ostrva. Rajery je svakako najpoznatiji muzičar Madagaskara, sa bogatom solo karijerom i valiha se najčešće vezuje za njegovo ime.

Njih trojica su odlučila da iskoriste nevidljive niti koje vezuju njihove kulture i njihove instumente. Tri instrumenta i tri glasa su dovoljna za ovo trans-afričko putešestvije. Pridružite im se.

Debi album ovog trija, jednostavno naslovljen „3 MA“, objavljen za etiketu Contre-jour našao se na svim world music listama najboljih albuma u 2008. godini.

Ja bih išao.

Sve instrumente sam čuo i ranije, ali za samo jednog od ovih muzičara, i to slučajno, dok sam čitao neki članak o Toumani Diabaté-u...

Ummm... koliko se plaća to zadovoljstvo?

Ima li još neko zainteresovan da ide?

:mrgreen:

i ja bih da idem definitivno...

ali to je petak... u subotu rano ujutru moram da budem na aerodromu...

nesto moram smisliti :)

U emisiji 'Jos uvek budni' na Studiu B izmedju ostalog najavljuju  nastup '3MA'...

Sutra (11.marta) od 12:15 je repriza emisije, pa ko je zainteresovan moze da vidi o cemu se radi i cuje delic njihovog nastupa... Zvuce jaaaako zanimljivo clap

VELIKO HVALA na informaciji!!!    clap

@Cruela

Noni i ja idemo sutra u Dom omladine,os s nama?  :)

U Novom Sadu ulaznice koštaju 300 dinara i na dan koncerta 350.

Danas sam pitao na blagajni.

:mrgreen:

WOW Acketa, hvala ti ko bratu, u Beogradu je 600!!!

Marina,sorry, menjamo stranu hehehe

ajd i ti za nS :) 

organizovala sam 15oro ljudi za veceras  :dance:

popust nisam trazila pa ga nisam ni dobila  :maddd:

this concert better be good or Im doomed  :bag:

Snimila sam nesto kamerom, slika i nije bas nesto,al zvuk je taman :)

Ali je zato Political speech in Africa bonbonica :)

Panonski,videla sam te na blic u guzvi posle koncerta,ali posle te nisam nasla..

ima li ova stvar na cdu? ako nema, slobodno svrni u Indjiju  :pivoooo: da ti narezem ;)