Followers 0

Dominikanska Republika - putovanje iz Kanade, sa srpskim pasosem

5 posts in this topic

Da li neko ima iskustvo sa putovanjem u Dominikansku Republiku (mislim na srpske drzavljane, sa srpskim pasosem) iz Kanade? Procitao sam post devojke koju sluzbenik aerodroma u Torontu nije pustio, u leto 2008., da se ukrca u avion za D.R. zato sto je imao informaciju da srpskim drzavljanima treba viza za tu zemlju.

Pred kraj 2005-te moj drugar je krenuo za Dominikanu kada je shvatio da su te iste godine uveli vizu za tu zemlju, pa je istu dobio saljuci papire u Dominikansku ambasadu u Nemackoj. Te vize su u medjuvremenu ukinute i skoro sam sigurna da 2008-me nisu postojale. Na sajtu Ministarstva pise da viza treba, ali u napomeni stoji da Građani Republike Srbije mogu putovati u Dominikansku Republiku bez prethodno nabavljene vize, odnosno kupovinom turističke propusnice prilikom ulaska u Dominikansku Republiku.

Pritom mi je drugarica sa srpskim pasosom i americkom vizom pre par dana iz New Yorka otputovala za Dominikanu bez ikakvih problema...tako da taj sluzbenik verovatno nije bio upucen...

Ako nam nisu poterbne vize, i to imas na nekom zvanicnom sajtu, odstampaj to i ponesi sa sobom na put.

Jelena i Stefane, hvala na odgovoru. Pre otvaranja ove teme sam sakupio sve informacije, razmenio mailove sa raznim konzulatima, ambasadama... i odgovor je uvek bio pozitivan ali me je, pre svega, interesovalo necije iskustvo obzirom na neprijatnost koju je imala devojka iz posta koji sam spomenuo.