Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

jel bio neko ?

ili zna kako ?

ja nesto mislim da odem do Rozaja pa dalje biciklom ili tako nesto . . .

Био ја, више пута. Додуше само једном без кпс пратње и то зато што смо имали италијанске таблице.

Не могу ти дати савете ни за бицикл ни за пут од Рожаја јер нисам са те стране никад долазио, једино што у принципу треба да се најави посета- у противном постоји шанса да те италијански војници не пусте у Патријаршију (нама се то десило прошле године).

• Author

A , kako si ti isao ? Jel postoje organizovani odlasci i ko ih organizuje ?

Постоје организовани одласци и углавном су везани или за православне празнике или за испоруку хуманитарне помоћи. Најозбиљнији организатори путовања су студентске организације зато што скоро увек повежу посете и осталим манастирима на Космету до којих је тешко доћи а ја сам досад путовао са студентима Факултета безбедности (организација Уједињена Србија) и са студентима Правног факултета (не знам како је тачан назив њихове организације али постоји група на фејсбуку "Путовања на Косово и Метохију" где се објављују програми путовања) и за једне и за друге имам само речи хвале. Да не буде забуне - не мораш да будеш студент да би путовао с њима.

Плаћа се, наравно  :)

Нисам 100% сигуран у цифру али мислим да је било 3700 дин. кад сам последњи пут ишао са студентима Факултета безбедности и био је урачунат пут, посете Пећкој Патријаршији, Дечанима, Богородици Љевишкој, Св. Архангелима (код Призрена) спавање у хотелу на Брезовици па сутрадан посета Ораховцу, Великој Хочи и манастиру Зочиште

• 2 weeks later...

Иако би ово више одговарало да буде постављено у посебну тему о путовањима на Космет, с обзиром да смо овде помињали посету Патријаршији- стигла ми је порука о следећем путовању (copy/paste)

ПЛАН ПУТА:

Петак(28.август)

- Полазак у вечерњим сатима из Београда од Храма Светог Саве.

Субота(29.август)

- Обилазак Пећке Патријаршије, Високих Дечана, цркве Богородице Љевишке у Призрену, манастира Свети Архангели код Призрена и на ноћење се иде у Ораховац и Велику Хочу.

Недеља(30.август)

- Света литургија у Зочишту, затим се иде од Грачанице, Газиместана, Соколице и Бањске. У вечерњим сатима повратак у Београд.

Аутобуси ће бити под полицијском пратњом.

Цена пута је 4200 динара(45е).

У цену урачунато: превоз, преноћиште и вечера у ресторану.

Могућност плаћања у две рате.

Пријаве до 21. августа 2009.године

*организатор је Независна асоцијација студената. Број телефона нисам ставио да не испадне да их рекламирам

od rožaja do pećke patrijaršije a i visokih dečana išao taxijem. izvesni enes često vozi tu rutu...