Jump to content

Featured Replies

Posted

Planiram da idem preko Londona do New Yorka (najjeftinija karta). Zanima me da li i dalje , u tom slucaju treba da vadim Britansku tranzitnu vizu, ili se tu nesto promenilo.

Ne jer verovatno neces ni napustiti aerodrom a ako imas dan pauze onda ce ti udariti samo pecat u pasos sto znaci da si dobio GB tranzitnu vizu i da mozes da se seckas po Londonu gde hoces.

Provereno iz licnog iskustva

Budući da imaš američku vizu, tranzitna viza ti neće biti potrebna.

ne, sigurno ti ne treba....isto je provereno iz licnog iskustva...

ja sam nesto cak planirao da putujem iz londona na neku drugu destinaciju, a ne u ameriku, posto mi jos vazi americka viza....

mislio sam da rezervisem kartu, i kad sletim u london da im kazem da cu je kupiti u poslovnici te kompanije kod koje sam rezervisao, pa onda da otputujem u drugu zemlju...razmisljam da li bi mi to uspelo....da li oni traze na imigracionom da im pokazes bas kupljenu kartu? do sad sam uvek imao kupljenu, ali sam zaboravio da li sam morao da je pokazujem ili ne...

najgore sto moze da mi se desi je da mi englezi lupe zabranu ulaska, sto me uopste ne bi pogodilo, bio sam silom prilika 100 puta u toj zemlji, nekad i po mesec dana ( posao je u pitanju), i svaki put jedva cekao da sto pre otperjam odatle  :)

Ono što meni nije jasno je da mi nikada nisu kontrolisali pasoš prilikom izlaska iz zemlje (Engleska), tj. nikada nije bilo pasoške kontrole (fizički ne postoji)

ja sam nesto cak planirao da putujem iz londona na neku drugu destinaciju, a ne u ameriku, posto mi jos vazi americka viza....

mislio sam da rezervisem kartu, i kad sletim u london da im kazem da cu je kupiti u poslovnici te kompanije kod koje sam rezervisao, pa onda da otputujem u drugu zemlju...razmisljam da li bi mi to uspelo....da li oni traze na imigracionom da im pokazes bas kupljenu kartu? do sad sam uvek imao kupljenu, ali sam zaboravio da li sam morao da je pokazujem ili ne...

najgore sto moze da mi se desi je da mi englezi lupe zabranu ulaska, sto me uopste ne bi pogodilo, bio sam silom prilika 100 puta u toj zemlji, nekad i po mesec dana ( posao je u pitanju), i svaki put jedva cekao da sto pre otperjam odatle  :)

Mislim da ces morati da im pokazes kartu, a ako je vec nemas probaj sa online kartom ;)

Ako kupiš kartu preko Britisha, oni ti rade B vizu za dž - još ako nema konekcija istog dana, plate ti hotel na Heathrowu. Bar je tako bilo pre neku godinu, ja sam to obilato koristio :) Sada je Lufthansa i jeftinija i ima bolje konekcije (3x dnevno za MUC, i 2x za FRA) pa više praktikujem tu nemačku opciju.

Pravila kažu da ako imaš AUS, CAN, NZ, USA vizu i u trazitu si iz svoje zemlje ka tim zemljama, ili na povratnom letu, te vize ti menjaju B vizu, odnosno Visit in transit. Imaš pravo da izađeš u London i provedeš tamo do 48 sati.