Jump to content

Featured Replies

Posted

Neverovatan sajt, mislio sam da ovo ne postoji i sanjao da cu jednog dana napraviti ovako nesto!

Sustina je da se od gomile slika istog mesta (recimo trijumfalne kapije) napravi trodimenzionalna slike, odnosno mozete okretati objekat, gledati ga iz svih uglova, zumirati...

Tesko je objasniti, bolje videti:

http://photosynth.net/Default.aspx

Bio je u jednoj seriji taj fazon, mislim da je CSI u pitanju, a ja sam pravio jos prosle godine od slika iz Egipta, mislim da se zove Egipat ili Egypt... nisam uspeo da nadjem

Ајд за нас који избегавамо инсталацију силверлајта, је л' су то панораме 360с?

• Author

pa instaliraj, pa obrisi ako ti se ne svidja

nisu sve panorame, mada ima i toga.

Ајд за нас који избегавамо инсталацију силверлајта, је л' су то панораме 360с?

u cemu je problem sa tim silverlajtom, prosvetlite me. bez toga ne mogu da se gledaju destinacije rajanera.

silverlight vam je tehnologija slična Flash-u, koja omogućava prikaz slika nalik animaciji. Razlika je što Silverlight pripada Microsoftu, a Flash je Adobe-ov (nekada Macromedia).

Znate one filmove, i čak neke domaće estradne spotove, gde kao kliknu mišem na neki pojam i on se uveliča, pa onda izeberu neki drugi ugao pa kliknu tamo i prikaže se slika koja bi se videla iz tog ugla, i sl. Mislim da jeste nalik tom 360 stepeni, fora je da uzmete gomilu slika koje ste slikali u jednom mestu, što znači da se na njima nalaze gotovo identične stvari samo slikane iz različitih uglova i različite daljine, i onda sve to uploudujete na web i posle nekog vremena on vam sam napravi kako bi to izgledalo.

Ма знам ја шта је, ал' не значи да морам да га имам колико год Мајкрософт плаћао сајтове да га користе место флеша.  ;D

aha, ja sam mislio da niste ranije culi za to... Pa nažalost, Microsoft forsira Silverlight, te tako i ovaj sajt može da se gleda jedino ako imate to instalirano... Nije loša stvar, ali nije ni neophodna... Meni je bila interesantna samo tad, prvih dana... Posle sam iskulirao

Виш да немаш потребе за Силверлајтом. ;D

• Author

znaci problem je u ubedjenju. :D

Ni ja ne volim majkrosoft, ne volim programe koji se placaju. Ovo je besplatno pa moze da prodje. Inace dugo sam koristio ubuntu i opet bih da se presaltam  :comp:

znaci problem je u ubedjenju. :D

Ni ja ne volim majkrosoft, ne volim programe koji se placaju. Ovo je besplatno pa moze da prodje. Inace dugo sam koristio ubuntu i opet bih da se presaltam  :comp:

Najtoplije ti ga preporučujem, kao i svim ljuviteljima open source-a. :)

Fenomenalan je. Al ako si ga koristio verovatno znas to. :)  :comp:

Ниеј проблем дал је нешто џабе или није, већ је проблем у томе да ли је нешто потребно или није. Да инталирам плагин само да бих гледао неке шатро 3де фотке - нека фала.

Можда једаред када то буде апсолутно неопходно, ал' ипак чекам HTML5 и којешта од џаваскрипта који ће заменини штошта од плагинова који смарају поштен свет и не дају им да бровзују. ;D