Jump to content

Featured Replies

• 1 year later...

ocaravajuce

• 1 month later...

divno samo se pitam da li ima zmija nekako mi ovaj guster kvari atmosferu.da li neko zna koliko je daleko palmira od damaska?

Ma ne, gušter zapravo samo ulepšava atmosferu, inače je mnogo mrtvo :) Zmiju nisam video nijednu, a nisam ni čuo da ih ima... al zapravo nemam pojma. Palmira je od Damaska udaljena 215 kilometara, idu redovno autobusi, može se obići za jedan dan i vratiti predveče u Damask... mada je mnogo bolje prenoćiti u Palmiri i vratiti se sutradan, jer ima gomila hostela i dosta su jeftini.

• 3 months later...

Svaka čast za tekst i fotografije. Ja bih još jedino pomenuo ekstra frendly žitelje koji uveče sede ispred svojih kuća (čitave porodice) i dok smo šetali svi su nam se javljali i svima smo se javljali (selaam), tako da smo se osećali kao da šetamo po svom kraju ili komšiluku. Zaista divan narod u divnom ambijentu!

• 1 month later...

ocaravuje. kao da sam i sam bio tamo a zelja mi je davidim i Jordan i Siriju :kamp:clap.gif' alt=':clap:'>

• 4 months later...

Na raskršću karavanskih puteva. puteva robe i roblja, dok nisu pronađene nove spone istoka i zapada, severa i juga. Kao i sva trgovačka središta bio je prebogat.