Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sledescaya stancaya: Alma Ata

Featured Replies

Plackartni

Kazu da je voz ovde tacniji od aviona, i bi tako...

Plackartni je Rusko Azijatska umotvorina, voz u cijim spavacim vagonima nema kupea, samo kreveti, na sprat :)Tako sam se posle jako tacnog polaska, i oprostaja od Moskve i Darje, nasao u vagonu sa 6o-tak stranaca (bar 5 njih je podmitilo provodnika :) ). Posle vrlo malo vremena, poceo sam da upoznajem okolinu, a do kraja puta imao sam dovoljno materijala za mini dramu... Izgleda da nisam bio jedini stranac samo u vagonu, nego u celom vozu. Radoznali pogledi, ponekad i osmesi pratili su me celim putem. U vagonu je bilo Rusa (uglavnom matorci i deca), Kazaha, par Uzbeka i jedan Ruski jevrej.

Najblize komsije u vozu bili su mi Sergej (cilac iz Karelije, koji je stalno nudio vodke) , Kiril i Marina iz Bajkonura (Kiril je tehnicar na sklapanju rakete Sijuz Apolon), Ayman (Kazahstanka koja je jedina znala engleski u vagonu), njena mama i dve sestre, Misa (vatreni navijac CSKA)...

U ovakvom vozu, poznantstva se vrlo brzo sklapaju, sve se deli... Kao pravi, domaci, ponudio sam nove prijatelje domacom kobasicom ( koju sam nekim cudom poneo iz Srbije), koju sam isekao Turinskom (original) brisom...

I tako posle puno price, pesme, smeha, vodke, lubenica i rostilja, razmenjenih e-mail-ova, posle 4 dana klackanja oprostio sam se od mojih novih prijatelja, da bih upoznao neke nove...Pročitajte ceo tekst