May 6, 200916 yr Seljaci iz okoline Taranta, radeći u poljima, bojali su se samo jedne stvari – stvorenja čiji se ugriz smatrao smrtonosnim. Ali postojao je jedan lek protiv bolnog i fatalnog ugriza tarantule – pauka koji je dobio ime po gradu u čijoj okolini živi. Taj lek je – ples!Autor: Nenad Prodanović Pročitajte ceo tekst
May 13, 200916 yr Tako lep grad, a tako grozan pauk! No, prica je veoma zanimljiva. Odlicno, citav ciklus repubbliche marinare è fantastico, complimenti!
May 14, 200916 yr Izuzetna prica! Mala zamerka: pauci ne pripadaju insektima, vec su posebna grupa organizama. Pozz
May 14, 200916 yr Priča o tarantuli je sjajna, nisam to znao. Posebno mi se sviđa ona fotka sa uličnim fenjerima i oronulom ulicom, i ona sa parom ispod kartona (il' šta je to već). Tako nekako zamišljam jug Italije. Primećujem da si počeo malo više da fotkaš ljude, a malo manje zgrade
May 14, 200916 yr Insekt popravljen, tako da je sad blog bioloski ispravan Hvala na pohvalama i sugestijama
May 14, 200916 yr Prica o tarantuli je bas zanimljiva , kao i ples.Svaka cast na trudu .gif' alt='::'>
June 19, 200916 yr hej jeste sjajno, da sam znala tu priču kad sam igrala tarantelu na času karakternih igara u baletnoj školi dala bih joj malo divljiju boju. probaću sad da primenim ova saznanja u labuđem jezeru, ima i tu jedna tarantela (koju smo, iako nam etimologija nije bila poznata, zvali tarantula, jer je grozno teška za igranje). a nešto razmišljam da je suština tog magijskog obreda bila da se žrtva dobro iznoji i izbaci otrovčinu iz sistema..