Jump to content

Featured Replies

Posted

vratnjanske-kapije4-thumb.jpgMistična dimenzija zaista se oseća pri prolasku kroz kapije, ili tokom stajanja u njima. Daleko veće od bilo čega u neposrednoj blizini, hipnotišu posmatrača koji neuspešno pokušava da ih pogledom smanji i uklopi u svoj svet...

Autor: Lazar Pašćanović
Pročitajte ceo tekst

Perfektna avantura od pocetka do kraja. Bas vam zavidim.

Mufloni, prerasti, stalaktiti, vino, neobicni nadgrobni spomenici... Kad procitam ovako nesto, dodje mi neobicno koliko se ljudi trude da jurcaju po svetu, a propustaju ovakva cuda u svom komsiluku.

Kako ova nasa minijatura od Srbije nekad izgleda kao rupa bez dna... toliko fantasticnih mesta, kao iz bajke, a da niko zivi o tome nista ne zna! ...bar ja nisam znala :-[

Potpuno sam odusevljena svakim korakom vaseg putesestvija clap.gif' alt=':clap:'> odlican tekst, odlicne pratece fotografije! I poseban momenat: direktorov odgovor na molbu, genijalno! lpl::

U celoj prici samo sam razocaran cinjenicom da nisam bila tamo :) nadam se nekom sledecem putu!

Uh greska u kucanju...razocaranA sam, a ne razocaran sam :)

divna novogodisnja ledena avantura i jos bolji text i slike :)

vino mmm, i srne, i MUFLONI!!! yeeee, ipak nisu iscezli pre 3000 godina :P

ovaj text je dobar razlog da mi bude zao sto nisam isla :(

To su garant druidi bušili stene, oni su lečili decu pronošenjem kroz bušan kamen. :)

A sledeći put kad idete tako negde u druidske pejzaže, cimnite i mene, ima Iva moj broj.javascript:void(0);

javascript:void(0);

Kakva bajkovita ledena avantura. Začarane kapije, tajanstvene pećine, mufloni i prestrašene srne, zelenkasta rečica - negde sa vodom a negde bez nje. Fantastično, zaista. A tek stranci koji hladnokrvno uđu u nečiju kuću i naruče čaj. Ha, ha. Izvanredno!

:D Odlicnopis, zimopis, setnjopis i vinopis.

Dobro za podsetiti, ukusno za procitati.

Prijalo!

:mrgreen:

Mene jedinice na pečurci asociraju na loto, one kugle što ispadaju iz bubnja. Ne znam, doduše, zbog čega su sve jedinice, to nekako više asocira na školu. Pečurka možda ima nekakve veze sa Guletovim druidima.

Šta još reći, odličan tekst, nekoliko briljantnih anegdota, odlična pesma o Hajduk Veljku, a mogu da posvedočim i da je vino odlično, hvala autoru teksta na donetoj flaši :spot: Lep putopisni početak ove 2009-te :) Uzdravlje :mah:

Iscrpno i iskreno! Nasmejao sam se nekoliko puta :))) Ima tu materijala za odličan dokumentarac

Vec dugo sanjam da posetim Istocnu Srbiju. Cini mi se da je puna mistike, bezvremenosti...Ovaj putopis me je jos vise podstakao da krenem tamo. Divna prica!

Koliko mi je samo krivo sto ona formula nije glasila P=p/2+1... Dajem sve pecenje u zamenu za ovakvo iskustvo. Sledeci put...

Putopis je izuzetan, fotografije fenomenalne.

Ovaj putopis u reci i slici je izuzetan, hvala autoru sto je ovu lepotu tako nadahnuto podelio sa nama.Narocito mu hvala na vlaskoj pesmi o Hajduk Veljku, a velikom entuzijasti i pregaocu Paunu Es Durlicu na divnom prevodu!

Svaka cast, alal vera i ocekujem jos koju pricu.

Sjajne fotke, dobra prica, a vala se i nasmejah ko lud. Odusevljen sam sadrzajnoscu direktorovog odgovora.

Odavno se vec meracim da ostavim komentar na neki od Lazarevih putopisa. I svaki put se srozam na nivo licnog utiska, i odustanem smatrajuci to nedovoljnim i neprimerenim. A kako izbeci izraubovane postapalice kritike a ne upasti u zamku laickih kitnjastih hvalospeva?

Ovaj put se javih, samo da sveobuhvatno kazem, da bih prepoznao i nepotpisan text iz pera autora.

Pozdrav

Moram napisati par reci...simpatican tekst,ali sa previse doze sarkazma,ipak

je Negotin moj grad. Dugo zivim u Beogradu i mogu slobodno reci,sto veci grad to vise prostora za "sve". Tako da kada bih recimo ja otisao u vas voljeni Novi Sad,verovatno bih imao onoliko puta vise materijala za ismejavanje od vas koliko je NS veci od NG-a.Realno,cela drzava je u kurcu,ne samo Negotin i UNACOP.

Ne mogu da kazem da nije istina to sto ste napisali,ali recimo meni nije bilo smesno,vec tuzno,jer znam kakav je taj grad nekada izgledao,disao..

Zamislite koliko su vase telefonske Noooooooovoooooosaaaaaaaadjaaaaaaaansskeeeeeeeeeeeee sekretarice spore kada Negotinske toliko odugovlace?

Selo nije Urovice,vec Urovica...imate jos par gresaka,ali me mrzi...

Da ste samo malo spomenuli Mokranjca,tekst bi bio mnogo bolji..ovako...dva na tri..eh te rukoveti i liturgija.

Veliki pozdrav "duhovita" i vesela ekipo!

P.S. A tek da ste probali Negotinsku dzidzu...

Radim na Djerdapu 2 pa mi je cudno posto znam da je svako ko je napisao dopis za smestaj :kamp: u lovackom domu bio odobren od strane direktora.Neznam zasto je vas odbio.A jos nisam siguran mozda je i razlog grejanje ali ako jeste to je moglo da stoji kao obrazlozenje za odbijanje.Toliko od mene i pozdrav iz Negotina.:mah: :mah:

@15: Nije u pitanju ismevanje ni sarkazam, nego samo stara dobra ironija. O Novom Sadu bih pisao isto tako, verovatno sa još više ironije, jer ga mnogo bolje poznajem. Tvoj komentar govori više o tebi nego o tekstu na koji se odnosi.

@16: U pogledu odbijanja molbe za smeštaj, na kraju krajeva, nije ni bitno - ostala nam je poučna priča o niskom civilizacijskom stepenu direktora preduzeća, kao i vredan istorijski dokument.

@17: Nisi se valjda uvredio..nemoj tebra..mislim,nauci da primas male,male kritike..nista maligno...teeebraaaa..hahaha...

E,samo da ti kazem,pljeke nisu najbolje kod Becara,trebao si da probas kod Veterana..

Zelim ti puno lepih i interesantnih putovanja,sa jos mnogo tekstova,ali sa manje stare dobre ironije..lepo je sto nisi napisao...stare dobre Srpske ironije...

Ne zesti se teebraaa..

Veliki pozdrav..

P.S. Ako idete negde da upoznajete nasu lepu planetu..zainteresovan sam..hahah..

• 2 weeks later...

Stvarno je potrebno veliko odsustvo razmišljanja o mogućim posledicama, pa se lomatati po zaleđenom stenju kanjona. Ja sam tamo bio pre par godina, preko leta, i ledeni virovi kroz koje je trebalo proći na par mesta nisu ni malo bili "slatki". A i sama staza ni preko leta nije naivna, a tek zimi!!!

Svaka čast na hrabrosti, tačnije ludosti.

• 1 month later...

Odlična avantura. Morate ponoviti kada je lepo vreme onda pivnice rade.Pozdr

• 1 month later...

Zao mi je sto sam tek sada nisao na ovaj sajt , konkretno na ovaj putopis , ja sam iz Negotina , i mogu vam reci da su mnogi Beogradjani i mnogi ljudi iz unutrasnjosti Srbije - koje sam ja licno vodio u obilazak, bili odusevljeni Negotinskom krajinom , ima mnogo sto - sta jos videti ovde , ali jbg centralizacija Beograda je ucinila da ljudi odavde beze.Ali doci ce vreme kada ce i taj jebeni Beograd da pukne , pa ce svi da navrnu da ulazu u ove nerazvijene krajeve.

De, de, samo nam to fali, da "Beograd pukne". Beograd je naš, isto kao što je i Negotin naš - i od jednog i od drugog imamo samo po jedan primerak, pa treba da ih čuvamo. Savetujem da se razmišlja u tom pravcu.