Jump to content

Featured Replies

Posted

lamu-island-thumb.jpg Na kraju sveta, u Indijskom okeanu, stotinak km od obale Kenije, leži ostrvo Lamu. Ovo je pismeno trčanje unazad na jedno mesto koje bi svojim izgledom i atmosferom moglo da posluži kao odgovarajuća scenografija za usidreno vreme...

Autor: Slobodan Katić
Pročitajte ceo tekst

U potpunosti sam zanesena putopisom. Kada sam bila mala, čitanje ovakvih tekstova, pisanih klasičnim putopisačkim stilom, pa još o toliko zanimljivim mestima o kojima ne znam ništa, učinili su da isprva počnem da maštam o dalekim predelima i zavolim ideju putovanja uopšte. Čitanje ovog putopisa tako je bio vremeplov i za mene. A to je samo jedna dimenzija, druga je bila ona koja me je uverila da je Lamu rajsko mesto na koje su retki privilegovani da stignu, a ja želim da budem jedna od njih :) A posebno mi se dopada i ideja o pet dana predviđenih ni za šta :)) Treba to i mi da uvedemo :)

Svaka čast za tekst. Izuzetno dočarana atmosfera :)

Sta de desilo fotografijama?! :o

Kapa dole!!! (trebali bi uraditi smajlija koji skida kapu piscu tekststa!)

Verujem da si svima nama upalio iskricu zelje da posetimo to carobno mesto!

Fantastično. Kao da si nas uzeo za ruku i odveo tamo... Sviđa mi se i ideja diskretne nadogradnje jednog starog putovanja svežim informacijama. To onda nije samo zapis o pet dana provedenih na ostrvu, već (na izvestan način) čuvanje veze sa mestom koje je ostavilo neizbrisiv trag u putniku... Čestitam.

Slazem se sa svim prethodno recenim- stil je odlican, ideja o nadogradnji takodje, fotografije stare :) i jos da dodam da mi je osmeh bio stalno na licu dok sam citala.odlutala sam i sad mi je tesko da se vratim.. Lamu Pet dana :):) hvala drugar!!

Zaista sam se i ja osecala kao da sam setala tim ulicicama citajuci ovaj putopis...zavidim ti na pamcenju :) fotografije izgledaju kao umetnicke slike, potpuno u skladu sa opisom ostrva...

cestitam...

Veoma "živ" putopis. Jaka kombinacija atmosferičnosti, doživljaja, opisa, informacija, sa gomilom zanimljivih pričica koje su odlično uklopljene u tekst. Sviđa mi se i što se po fotografijama vidi da su stare, što dodatno pojačava atmosferu. Svaka čast! klanj::

:stop:Povedi me , sledeći put!

Hoćemo još!

:clap:Bravo! Ubacio si nam virus ! Spremamo se na put!

Izuzetno lepo, a kada bi svi tvoji putopisi stali u jednu knjigu to bi bio DOGADJAJ clap.gif' alt=':clap:'>

Dugo sam odlagala citanje ovog putopisa osecajuci se kao dete koji odlaze da pojede slatkis znajuci da ce zadovoljstvo biti intenzivno, ali kratko. Cekanje se isplatilo, ali zadovoljstvo izazvano socnom pricom zacudo i dalje traje. Hvala ti.

• 2 weeks later...

Pozdrav svima koji su se javili, a posebno onima pod br. 8, 9 i 10 za

koje znam koji su.

Mozda se ponovo sretnemo.

"posebno"

• 3 weeks later...

uzivala sam čitajuci...odlično opisano...poželeh da odem tamo!!!

ima li nastavaka?

• 1 month later...

Imam cast da poznajem pisca ovog teksta. To je pre svega dobar i posten covek. Ponekad isuvise skroman. Slobodan pise lako, jednostavno, savrseno... Podrzavam ideju da napise knjigu i povede nas u carobni svet svojih putovanja.

ovoj reportazi nedostaje reportaza jer kada imate toliko tema koje se prosto preplicu jedna uz drugu i ponegde gaze jedna drugu prosto se namece pitanje zasto ovaj materijal nije razgazen i prosiren, mozda mu je trebalo vise vazduha...mozda autor ima i prosirenu varijantu ovog putovanja i pretpostavljam da je mnogo bolja od ove skracene varijante, jednostavno, zaintrigira me pa ocekujem jos teksta...

• 1 month later...

uffff...ostala sam bez reci...ocekujem jos!!!!