Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posle posete prijatelju u Ekvadoru, odlučio sam da obiđem središte nekadašnjeg carstva Inka, Peru, i to onako kako rade ljudi puni entuzijazma i avanturističkog duha – znači sa ruksakom na leđima i željom u srcu...

Autor: Marko Đuranović (bam bam)

Pročitajte ceo tekst

svaka čast!Detaljno i zanimljivo,čitala sam bez daha.Hvala! clap.gif' alt=':clap:'>

odlican putopis, hvala na korisnim informacijama obzirom da idem u Limu za mesec dana :dance:

Uzivancija :)

Ja sam s muzem putovala po J.Americi u leto 2005 (blogovali smo o tome: http://www.urbanloop.com/travelblog/archives.php ). I posetili smo juzni deo Perua. Macu Picu je bio najsevernija tacka u kojoj smo bili. Zanimljivo mi je da poredim tvoje iskustvo sa nasim.

Mene su mnogo vise fascinirali Puno, Arikipa, Oljajtantambo od Kuska. Mozda je tome doprinela i visinska bolest, mada mislim da je presudno bilo to sto je Kusko preterano turisticki grad. Tamo smo se prvi put susreli s prevarantima i "pokvarenim" Peruancima.

Mi smo inace iz Kuska do Oljajtantamba putovali onim njihovim mini busevima i to mi je jedno od najlepsih iskustava :) A odatle vozom do Akvas Kalijentesa za nekih 20 dolara.

A rekordna voznja busom nam je bila od Puna do Buenos Ajresa - 4 dana s malo duzim prekidom od par sati u Ariki (Cile - Peru granica) :))) Mada ja sam putujuci autobusom po J.A. prestala da patim od mucnine u putovanjima ;)

Fenomenalno! Odličan stil pisanja. Vrlo pristupačan. Informativan. Peru je destinacija o kojoj sanjam već dosta dugo...

klanj::

Odlican tekst.clap.gif' alt=':clap:'> Ja sam planirala put ka tim predelima takodje, ali za ovo prolece je definitivno otpalo jer mi nije stigao novac.:cryy: Sledece godine, nadam se da cu se zaputiti. :)

Dugačak tekst, al ima svašta zanimljivo :)

Kakvo divno iskustvo...e, neka si ga podelio sa nama :)

• 3 weeks later...

Joooooj blagis tebi... Divno,divno...mmmmm.... :spot: Ja trenutno mogu samo uceci Turisticke regije za ispit da obilazim svet. :smartass: Aaaali cim zavrsim fax odoh kod indijanacaaaa da logorujemo zajedno :kamp: ,mozda me poindijance. ;D (ja bih inace volela da sam bila indijanka...ali niiiisam...smrc... :cryy: )

• 5 months later...

Blago tebiiiiiiiii!

Sve pohvale za tekst, odlicno napisano!

Meni je velika zelja da posetim Kusko i Macu P.

• 1 month later...

Puno hvala na odlicnom opisu. Ja idem krajem decembra na turu Peru, Bolivija, Cile, Argentina i Brazil tako da su mi ovi opisi jako potrebni. Javljam se kad se vratim!

• 3 months later...

prelepo

• 5 weeks later...

Upravo sam u Peruu. Malo sam zakasnila sa trazenjem informacija.. U svakom slucaju - veoma koristan opis. Moze se koristiti i kao uputstvo ! Pisano toliko slikovito , da - dok se cita , imas osecaj da si i ti ptisutan , negde sa strane i kibicujes ! Sjajno !!

• 7 months later...

Marko,putopis ti je izvrstan.U Peru-u sam bila prije 8 godina i Machu Pichu

smatram jednim od najljepsih mjesta na svijetu.Istina ,padalo je ko iz kabla

tog dana,ali ni to nije umanjilo cudotvornu ljepotu ovog zadnjeg sklonista

sirotih Inka .Tvoja prica je za desetku.