1 hour ago1 hr Druga nagrada na konkursu "Spasimo putopis" 2026. — Fava bean, broadbean ili na srpskom bob bio je razlog mog putovanja u Mersin 2014. Sedam godina ranije, otkrio sam malu nišu na našem tržištu i počeo da uvozim oljušten sušen bob iz Turske. Te 2014, moj snabdevač iz Turske, Ahmed, doživeo je infarkt vozeći auto na istanbulskom mostu koji spaja Evropu i Aziju, i zaustavio se udarivši u kabinu naplatne rampe. Dok je stigla hitna pomoć, Ahmed je preminuo. Imao je 49 godina. Nekoliko meseci kasnije, pronašao sam novog potencijalnog snabdevača u Mersinu, devetsto kilometara od Istanbula. Pripremio sam se za put, sve dogovorio, bukirao karte od Beograda do Istanbula sa Air Srbijom, a zatim od Istanbula do Mersina sa turskom kompanijom Pegasus, koja leti u unutrašnjem aviosaobraćaju. I ostalo mi još hotel da rezervišem. Vidim da u Mersinu ima Hilton, i rezervišem sobu tamo, ne iz potrebe već kao statusni simbol, jer poslovni razgovori lakše idu kada misle da razgovaraju sa nekim ko je uspešan. Ukucam broj...Pročitajte Mersin