Posted January 10, 201015 yr Da li neko zna da li postoji taksa i ukoliko postoji koliko kosta za ulazak kolima u Liban? Takodje, na LP sajtu sam procitao da je zabranjen ulazak vozilima sa dizel motorom. Da li je to tacno?
January 10, 201015 yr Imas putopis gde se spominje Sirija https://www.klubputnika.org/Blogovi/73-blistok-avantura/3385-sirija/ pa pitaj Zokija mozda zna i informacije za Liban
January 10, 201015 yr Zoki nije bio u Libanu, nego samo u Siriji i Jordanu, ali možda ima informaciju. Pedjalon i Tales su bili i u Libanu, ali nisu išli kolima - no možda ipak znaju tačnu informaciju. Meni koliko je poznato, za Liban se ne plaća nikakva ulazna taksa za auto, a ni viza, ako ostaješ do 48 sati. Međutim, plaća se PONOVO ulazna taksa za auto pri povratku u Siriju, a to je oko 150 evra za vozila sa dizel motorom. Neka me ispravi neko ako ima ažurnije informacije.
January 10, 201015 yr Ja koliko znam ne placa se taksa za ulazak motornim vozilom u Liban ali se placa osiguranje. Koliko: neznam. To sto se mora ponovo platiti taksa i osiguranje pri ponovnom ulasku u Siriju odvraca odlazak u Liban mot. vozilom. Najbolje da nazoves libansku ambasadu pa da pitas.
January 10, 201015 yr Author Hvala vam na odgovorima. Kada sam postavljao pitanje uopste nisam razmislajo na taj nacin. Problem je u sirijskoj taksi. Bas je velika. 150 evra Ne isplati se ici u Liban sopstvenim prevozom.