Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav,

hocu da rezervisem hotel preko interneta, ali imam neke probleme i nejasnoce, kako da popunim podatke iz pasosa na sajt.

Middle name - ?

Passport :

-series - ? da li je to type ili code, ili nesto trece

-number - ? moj broj ima 9 cifara, ali ja u polje mogu da unsem maksimalno 6. sta da radim

-issued - ?

-issued date - ovo znam i popunio sam :)

-subdivision code - ? (xxx-xxx)

-registration of residence - ?

I jos nesto, planiram biti u hotelu 7 dana, s tim sto ce druga osoba biti u hotelu samo 5 dana.

Dakle, ne bih da placam za tu osobu dodatna dva dana, i da bacam 85 evra ako nije potrebno.

Posto cu najverovatnije platiti u gotovini cim dodjem u hotel, da li mogu da im naglasim da ne platim

za tu osobu ta dva dana?

Jer rezrvervacija preko interneta sve radi automatski, i ne vidim tu opciju. Ima samo 7 dana za dve osobe,

ili sedam dana za 1 osobu.

Hm, cudan ti je taj formular. O kom sajtu se radi? Bolje da se drzi isprobanih sajtova, npr. booking.com, venere.com, hostelbookers.com, hostelworld.com, itd. tamo ne pitaju za takve detalje. A sto se broja osoba tice, napravi dve rezervacije: prvu na 5 dana za 2 osobe i drugu na 2 dana za 1 osobu.

Probaj ovaj sajt, od svih koje sam gledao bio je najjeftiniji

www.alpharooms.com

• Author

Probaj ovaj sajt, od svih koje sam gledao bio je najjeftiniji

www.alpharooms.com

Koliko vidim imaju u opciji samo 3 grada. Nemaju grad Barnaul od 700 hiljada stanovnika.  :o Isto vazi i za isprobane sajtove koje je Vukan predlozio.

Pomozite mi oko ovoga, hocu da pokusam da rezervisem hotel preko tok sajta koji sam naveo.

Passport :

-series - ? da li je to type ili code, ili nesto trece

-number - ? moj broj ima 9 cifara, ali ja u polje mogu da unsem maksimalno 6. sta da radim

-issued - ?

-issued date - ovo znam i popunio sam Smiley

-subdivision code - ? (xxx-xxx)

-registration of residence - ?

Barnaul ima 700 000 stanovnika ali retko ko ide tamo osim ako hoce da kupuje municiju od one fabrike unutar planine. ;)

Stvar sa rezervacijom je prosta: prijava je prilagodjena ruskom sistemu licnih isprava, i autor sajta se nije mucio da to promeni na engleskoj verziji.

Ruski pasosi imaju kombinaciju 6+6 brojeva i slova gde je prvih 6 broj isprave a drugih 6 se odnosi na oblast ili autonomnu republiku gde je isprava izdata (to je ovo subdivision code).

Middle name je rusko отечество, odnosno patronim po ocevom imenu. Kod nas to ne postoji i a kod Rusa se upisuje u licnu ispravu.

Issued je na ruskom кем выдан - ko je izdao ispravu.

Registration of residence je na ruskom регистрация по месту жительства, odnosno prijava mesta boravka kao i kod nas.

Nemoj da se mucis oko registracije na sajtu nego posalji mejl hotelu, kazi im da kao stranac ne mozes da popunis registraciju, posaljes im svoje podatke iz pasosa i gotovo. Na engleskom, valjda imaju nekoga ko zna. Ili im kao bonus posaljes skeniranu stranicu iz pasosa sa slikom.

Ako uzimas 7 dana za dve osobe onda ces verovatno morati da platis punu cenu za dve osobe bez obzira sto druga osoba ostaje u sobi 5 dana. Ili vidi sa hotelom da li moze popust mada sumnjam.

Druga varijanta ti je da ne placas odmah unapred po dolasku nego placaj dan za dan. Danas placas za sutra, na ruskom se to zove суточно. Dok su dve osobe u sobi placas tu cenu a 6 i 7 dan prebacis se u jednokrevetnu sobu.

Tako bar mozes da imas nesto manji trosak. Ako to ovako odgovara obavezno to resi po dolasku u hotel, rezervisi sobu za ta dva dana da te soba ceka i odmah da predjes u nju.

• Author

Hvala, geoplans. To sam i ucinio. Videcu sta ce mi odgovoriti.

• Author

U koliko sati moram da napustim hotel, ako mi je zadnji placeni dan u hotelu npr. 26. februar, a polazak aviona 27. februara u 7:20 ujutro.  Da li mogu da ostanem u hotelu recimo do 3 ujutro 27. februara a da ne platim za taj dan (27)?

Mislim glupo mi je da placam dodatnih 80 evra, za 3 sata koliko cu tog zadnjeg dana biti u hotelu.

Ako ne moram da platim, bicu u hotelskoj sobi do 3 ujutro. Ako moram, najbolje bi bilo da napustim hotel do ponoci, nego da placam jos jedan dan. Molim vas posavetujte me. Hvala.

Kada sam ja radio rezervaciju hotela preko Booking-a, imao sam check-in day, sto znaci dan kada se prijavljujem u hotel, i check-out day, sto znaci dan kada napustam hotel. Ako ti kao check-out stoji 26., onda ne znam kako da ostanes do 27.?

U ruskim hotelima napustas sobu do podneva onog dana do kada si platio.

Ako si platio do 26. februara znaci moras da naopustis sobu 26. februara do podneva.

Nema sanse da ostanes do 27. osim ako ne platis dodatni dan.

• Author

Kako da znam da mi je soba sigurno rezervisana. Menadzer hotela mi je preko e-maila poslao vaucer obrazac koji sam popunio i vratio njemu. Prethodno tome, ja sam mu rekao koje dane sam rezervisao. Medjutim nema povratnog odgovora, nastao je tajac. Sad ja ne znam na cemu sam. Ne bih hteo da se dogodi neprijatna situacija da dodjem u Barnaul i da me doceka neprijatan odgovor na recepciji: "Gospodine, vi uopste nemate rezervaciju u nasem hotelu". Prvi put radim rezervaciju preko interneta i ne znam kako to funkcionise. Sta da radim dalje?

Meni treba sigurna potvrda-obrazac koji mi garantuje da mi je soba rezervisana i da mi sleduje kada dodjem tamo. Ruski ne znam, a engleski znam. Tako da ne bih voleo da lutam po gradu trazeci drugi hotel.

• Author

Zar je moguce da niko od vas nije rezervisao sobu direktno preko hotela?? Da li je moguce da ste svi rezervisali preko sajtova booking.com i slicnih sajtova, a ne direktno preko hotela, pa ne mozete da mi odgovorite?!  :o

• 6 months later...