Jump to content

Viza za Mongoliju 2 members have voted

1. 1. Viza za Mongoliju

• Mongolska viza
      2
    • Kako do vize za Mongoliju
      0

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Posted

Poz svima,

Nas trojica planiramo da odradimo jedan put oko sveta motorima koji bi trebao da krene 1. Juna 2010 godine iz Podgorice.

Posto je plan da prodjemo i kroz Mongoliju, interesuje me moze li se jos uvek Mongoska viza zavrsiti u Beogradu ili se mora ici u najblizu amabasadu, a koliko ja znam to je u Becu?

Hvala svima!

Vlada

Može u MUP-u poslovna još uvek, a možete i bilo gde usput. Ne vidim što biste išli baš u Beč? Ja sam je letos izvadio u Pekingu uz dve sličice, osmeh i 50 EUR

• Author

Pa iz Podgorice, Peking nam je mao daleko... :) A kroz Kinu ne idemo, nazalost... Znas li uslove za tu poslovnu u MUP-u?

Ja bih na vašem mestu onda vadio u Moskvi. Ili još bolje u Irkutsku, to vam je valjda usput. Pisano je dosta o poslovnoj ruskoj vizi na forumu, za mongolsku je isti princip. Potraži malo. Traže da ti firma napiše da ideš na poslovni put, kako, kada, gde i zašto, dokument mora da ima delovodni broj i pečat. I da priložiš uverenje da stvarno radiš za njih (naravno, sve ovo može da se lažira jer to niko tamo ne proverava). Najbolje ti je da zoveš odeljenje za putne isprave MUP-a u Ljermontovljevoj ulici u Beogradu.

• 3 months later...

Na sajtu Mongolske ambasade u Moskvi sam nasao informaciju da je za vizu potrebno pozivno pismo.

Kakva su vasa iskustva sa vadjenjem vize? Kakav je postupak vadjenja viza u Irkutsku i da li ste to zavrsavali preko neke agencije?

Da li se ta varijanta sa : poslovno u zavrsava u ambasadi ili negde u policiji u Moskvi?

Pa varijantu sa poslovno mislim da možeš da završiš u MUPu u Beogradu, ne u Moskvi ;)

Koliko sam saznao, varijanta za "poslovno u" Ukrajinu se zavrsava u nasoj ambasadi - pretpostavljam (nadam se) da je tako i za druge zemlje.