Jump to content

Featured Replies

Posted

porto-thumb.jpgNa stepeništu koje se penje do onog visokog gvozdenog mosta D. Luiš, ispred kog se fotografiše svako ko dođe u Porto, dva para prljavih patika, zgužvane majice, sličice fudbalera, nekoliko novčića, ofucana fudbalska lopta i ključ na pertli. Osvrćem se da vidim da li je vlasnik ovog blaga u blizini, i čujem: „Skoči, skoči, vidi ga što se uplašio“...

Autor: Nataša Gološin (golosina)

Pročitajte ceo tekst

Prelep putopis ! Bravo Natasa

:spot: sjajno!

Jako mi se dopada kako je napisano!  Nadam se da će biti još tekstova o Portugalu

"I nikad se nisam izgubila. To jest, nikad se nisam našla negde gde nisam želela da budem."

Ovo mi se posebno svidja  :D

Izvanredno!

Treba umeti u par pasusa i fotografija preneti miris nekog grada. A meni miriše vino i voda gde su dečaci skakali i omekšivač sa Portovog šala, koji se lagano suši, i kafa od 0,80 i sladoled kojim ste častili crnookog Luiša... Samo napred Nataša, napravi jedan kaleidoskop Portugalije!

...jel ti tamo zivis, onako zauvek???? divna je pricica mami da se naidje u porto..jel su drugarice nabasale na svoje portugalce ???? lol

Najezila sam se dok sam citala. Odlican tekst. Obozavam Portugaliju, nadam se da cu imati prilike da je ponovo posetim. Veliki pozdrav za autora ovog predivnog teksta!

Baš lepo. Dopada mi se.

Luiš me podseća na drugara iz detinjstva, koji nije smeo da skoči sa stene u Budvi...  :)

Nataša, ima li razlike između stanovnika Porta i ostalih Portugalaca? Bila je neka emisija, gde se pominje da meštani Porta često sebe ne identifikuju sa ostatkom nacije...

drago mi je da vam se svidja, bas kao sto se i meni svidja porto :)

javite se, ako dolazite  :pivoooo:

Nataša, ima li razlike između stanovnika Porta i ostalih Portugalaca? Bila je neka emisija, gde se pominje da meštani Porta često sebe ne identifikuju sa ostatkom nacije...

uh, ovo je bas interesantno pitanje na koje, nazalost, jos uvek nemam odgovor. nikada se nisam dotakla sa nekim iz porta te teme, ali ono sto znam je da su npr. jako ogorceni zbog zestoke centralizacije. sever je mnogo siromasniji od centra, juga i madeire i mozda otuda neki bojkot i revolt? npr, red bull air race su se godinama odrzavale u portu, pod tim pomenutim mostovima, i sada je odluceno da na leto bude u lisabonu. niko ne moze da objasni zasto, buduci da je u portu uvek bilo i jako poseceno, i lokacija je bila fenomenalna. verovatno su razlog samo pare. :102:

...jel ti tamo zivis, onako zauvek???? divna je pricica mami da se naidje u porto..jel su drugarice nabasale na svoje portugalce ???? lol

za sad, da, zauvek :) posle, videcemo. zivim u gradicu 60-70 km od porta - aveiru. sladak mali dosadan grad  :roll: a od portugalaca za drugarice nista. izgleda da su mnogo stidljivi  :hihi:

Heh, saudades...

Čitam redove i po glavi mi se mota ova stara stvar od Paião Carlosa

Muito obrigada na ovom divnom podsećanju. Možda te stvarno i obiđemo :)

Inteligentno i ležerno ispisano. I nenapadno duhovito. Lepo se primećuje napredovanje stila u odnosu na ranije tekstove. Samo napred ;).

I, evo vam još jedan pogled na Porto iz Gaje.

Bas lep tekst...pitak...narocito deo o decaku. Moram da odem u taj Portugal, iako ga vec volim  :) More, arhitektura, vino, fado...ah

Jako mi se svidja tekst, lepo prenosi atmosferu grada i sjajno objedinjuje vise malih prica.

• 2 weeks later...

A taman sam se zapitao da li je moguce da neces reci da li je decak skocio, ali na kraju, bolji zavrsetak nisi mogla da napises  ;)