September 11, 200619 yr Sta sve putovanja ne nose sa sobom :-D Kamo li su vas odnela i sta vam u amanet ostavila Pa, da pocnemo... "Pamtim to kao da je bilo danas kad..." smo bauljali po Atini i divili se vecno mirnim i nicim poremecenim vojnicima (ili kako im je vec profesionalno ime ) ispred nekadasnje palate.Ali ne lezi vraze! Vidim lepo da nesto sija u zidu.Da, sija! Ali posto sam ja i tad bila corava popnem se uz stepenice da privirim i konacno ustanovim odakle taj plamicak, kad puce grom iz vedra neba ili bese puska.Nije bilo vremena za razmisljanje, usledila je cista bezanija preko trga. "Ne okreci se sine! " Trcim i kontam kako to sama radim Ostali se valjaju od smeha i kroz suze objasnjavaju da su to "oni sa suknjicama" lupali po kamenu puskama upozorenja radi, da ne prilazim A gde to pise, molicu lepo I tako sam bila u zvanicnoj poseti Atini i pomerila ljude iz mrtvih. Niko me nece ubediti da oni ipak disu. Naravucenije. Ne izazivati lika sa kincankama na cipelama, jer sam Bog zna za sta im one sluze.
September 15, 200619 yr Author Stvarno me zabrinjavate Zar je moguce da vam je toliko dosadno i nezanimljivo na putovanjima ili pak te price cuvate za usmena predanja svojim unucima. Posto ja ocigledno imam toga na pretek, mogla bih da nastavim. I ovo bese davno.U nekoj tamo Nemackoj, u podnozju nekih Alpa, neznanog proleca Gospodnjeg. Svakoga dana smo isli u kilometarske setnje i na jednom od dobro utabanih puteva se nalazila (a bome i danas je tamo) farma za povredjene konje. Velika, zelena, ogradjena, cist raj na zamlji. E, bas na toj farmi ziveo je i jedan magarac koga su deca obozavala.Bio je kao i svaki svoj rodjak, smedj, klempav, sa magarecim pogledom . Kao i svakog puta kad smo prosli pored njega moj teca Hans bi govorio kako je to Bosnische Pferd (Bosanski konj ) i kako mi normalne konje nemamo. Naravno da se on salio kao i uvek,ali meni bi dosta ovaj put. Pridjem lepo usatom stvorenju i kazem mu da objasni svima da se on zove MA-GA-RAC , a on me shvatio bukvalno i kad je krenuo da njace i njace i ... (da li zbog toga sto je cuo poznati jezik ili ga je noga u tom momentu zabolela,sta znam?! ) cela dolina je odzvanjala.Deca su se razbezala, a svi su me gledali sigurno se pitajuci "Sta li mu je ona rekla, a on pobenavio?!" Ubrzo sam se izgubila, jer moj zemo nikako nije hteo da zacuti I tako...da znate kad se sretnete sa tako jednim stvorenjem,samo na srpskom mu zborite i sve ce skontati (da se covek zapita ).
November 3, 200619 yr meni je neka baba pretila da ce da mi odseche mushkost velikim kuhinjskim nozem, ako je slucajno ehm-znate-vec-shta dok ona drema. pokazala mi je i noz, bio joj je sve vreme u ruci, a tashna kao preko. to se dogadjalo u vozu.
November 3, 200619 yr I meni se dogodila smesna i neobicna situacija u Grckoj. Pre nekih desetak godina, bio sam gost kod mog prijatelja Grka, u Atini. Jednog vikenda sam sa celom njegovom porodicom bio na izletu na najzelenijem atinskom brdu Likabet. Mislim da je bio i neki praznik, tako da je bilo postavljeno i mnogo tezgi u podnozju doticnog brda. Opstenarodno veselje. Elem, kako su Grci prirodno navalentni, prosto nisam mogao da se otkacim od jednog prodavca. Na engleskom sam mu bezbroj puta uctivo ponovio da nemam interes da kupim bilo sta sa njegovog standa, ali bez uspeha. On je i dalje navaljivao. Ja sam vec poceo da brojim u sebi i na srpskom sam mu glasno i jasno rekao:"Ma PUSTI me na miru covece!" Odjednom su svi zastali i iznenadjeno poceli da pilje u mene. Cak je i doticni prodavac postao skoro neprijatan. Meni zaista nije bilo jasno o cemu se radi. Posto sam u sekundi provalio da je djavo odneo salu, konsultovao sam se sa prijateljem oko novonastale situacije. Prvo sto mi je rekao je da li sam svestan sta sam rekao. Ja sam preveo moju recenicu, i on je tada prasnuo u smeh. Odmah je preveo doticnu recenicu i ostalim Grcima, pa su i oni razvukli kez. Meni tek tada nista nije bilo jasno. Da skratim. Rec "pusti" na grckom znaci da si nekoga nazvao homoseksualcem (u onom najsocnijem znacenju!). Dakle, lepo sam pocastio doticnog prodavca ali se ipak sve zavrsilo kako treba. Znaci, ako u Grckoj treba nekoga da "pustite" niposto to ne cinite na srpskom!!!
November 21, 200619 yr stopirao sam u Jagodini i povezo me gospodin sa govornice: poneo se jako fino, objasnio mi gde da kupim kartu za Bgd, savetovao me da uchim vishe pa cu moci sutra i lepo da zaradjujem itd itd. fin chovek. tablice su mu JA 13-02 ako neko ne veruje proverite u SUPu hehe