Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

4 dana u Hrv: Plitvice? more? kamo?

Featured Replies

'bar dan putnici,

Potreban mi je savet kako najbolje provesti jedno 3-4 avgustovska dana na ili blizu Jadrana.

Planiram da idem sa momkom vozom (nocnim) iz Bg za Zg, pa onda negde prema moru... e sad, da li otici do Plitvickih jezera, i da li samo na jedan dan pa onda jos malo mozda negde blizu na more?

Ako imate bilo kakve predloge bila bih vam mnogo mnooogo zahvalna.  :mah:

Hvala!

Na Plitvickim jezerima je lepo ali mislim da se u kombinaciji sa Jadranom i jos sve to vozom za 3-4 dana  ne moze obici.Inace,ulaz na jezera je 15e po osobi a smestaj u privatnoj reziji oko 20e.

Plitvicka jezera su vise ako volis prirodu itd. a to mozes videti i besplatno u Sloveniji. Ja ti preporucujem neko ostrvo, konkretno Hvar, ali posto puno ljudi govori da je tamo "opasno" onda mozes proveriti i neka od severnijih ostrva tipa Pag. Mi nismo imali nikakvih problema na Hvaru, a bili smo tamo (i u Splitu) pocetkom avgusta kada oni slave Dan zahvalnosti domovini, kada bi pomislio da je nacionalizam na najvisem nivou. Ali bio je besplatan koncert Prljavog kazalista ;)

Ne, plitvička jezera ne možeš viditi u sloveniji i ne postoji ništa slično tome a da je još besplatno. Ako želiš vidjeti plitvička jezera besplatno onda probaj preskočiti ogradu i uđi. Čuo sam dosta ljudi da je tako ušlo. Park je ogroman i nemoguće ga je baš na svakom mjestu nadzirati. Uzmi si cijeli jedan dan za Pj a ostatak ako želiš na otoke, i to one na kojima je "vrijeme stalo" obavezno posjeti Vis i Lastovo. Imaš nekoliko trajekta/katamarana dnevno iz Splita a ima po jedan mislim sa Brača i Hvara. Vidi red plovidbe na Jadrolinijinom sajtu. Ako želiš obalu bez otoka onda ti je zgodna varijanta makarsko primorje, Brela, štajaznam, možda sjevernije po istri ali za 3, 4 dana ako se natrpaš moguće je vidjeti jedno veliko ništa i na kraju otići doma razočaran propuštenim. Zato ti preporučam da ideš ciljano. Sretno i lijep provod di god pošli!

Ps Hvar slovi kao najskuplji otok u Hrv.

Jest da je lijep ali kava s mlijekom je 15-20kn, sladoled kugla 7kn pa budite spremni platiti dosta ako planirate tamo

Sve sto sam videla od Hrvatske je prelepo, ali preporucujem Istru - Rovinj i Pulu sa okolnim plazama - rt Kamenjak itd.

Rovinj je naj naj

pogoovo ako su romantični par pa kombiniraju plitvice i rovinj  serenade

Ako želiš vidjeti plitvička jezera besplatno onda probaj preskočiti ogradu i uđi. Čuo sam dosta ljudi da je tako ušlo.

Svi ulazi pocinju sa radom u 7.30h tako da se do tog vremenskog perioda moze slobodno uci i bez karte jer nema nikakve kontrole.

Kako je na Plitvičkim jezerima u avgustu ? Da nije malo mnogo mala voda ? To bi trebalo proveriti.

Btw, šta vas uopšte zanima ? Plaže, tekuća voda, planine, vino i masline... ? Ako hoćete da posvetite turu tekućoj vodi, imate uz Plitvice i slapove Krke relativno blizu.

Ja bih 3-4 dana potrošio u Istri i na Učkoj jer se tamo verovatno najbrže stiže, a za neki komad Dalmacije lepo je odvojiti nedelju dana.

• Author

Hvala vam svima na pregrst saveta!

Sad preostaje da sve to istrazimo sa prevozima za vikend pa da padne odluka :)  :dance: