Jump to content

Featured Replies

Posted

'bar dan putnici,

Potreban mi je savet kako najbolje provesti jedno 3-4 avgustovska dana na ili blizu Jadrana.

Planiram da idem sa momkom vozom (nocnim) iz Bg za Zg, pa onda negde prema moru... e sad, da li otici do Plitvickih jezera, i da li samo na jedan dan pa onda jos malo mozda negde blizu na more?

Ako imate bilo kakve predloge bila bih vam mnogo mnooogo zahvalna.  :mah:

Hvala!

Na Plitvickim jezerima je lepo ali mislim da se u kombinaciji sa Jadranom i jos sve to vozom za 3-4 dana  ne moze obici.Inace,ulaz na jezera je 15e po osobi a smestaj u privatnoj reziji oko 20e.

Plitvicka jezera su vise ako volis prirodu itd. a to mozes videti i besplatno u Sloveniji. Ja ti preporucujem neko ostrvo, konkretno Hvar, ali posto puno ljudi govori da je tamo "opasno" onda mozes proveriti i neka od severnijih ostrva tipa Pag. Mi nismo imali nikakvih problema na Hvaru, a bili smo tamo (i u Splitu) pocetkom avgusta kada oni slave Dan zahvalnosti domovini, kada bi pomislio da je nacionalizam na najvisem nivou. Ali bio je besplatan koncert Prljavog kazalista ;)

Ne, plitvička jezera ne možeš viditi u sloveniji i ne postoji ništa slično tome a da je još besplatno. Ako želiš vidjeti plitvička jezera besplatno onda probaj preskočiti ogradu i uđi. Čuo sam dosta ljudi da je tako ušlo. Park je ogroman i nemoguće ga je baš na svakom mjestu nadzirati. Uzmi si cijeli jedan dan za Pj a ostatak ako želiš na otoke, i to one na kojima je "vrijeme stalo" obavezno posjeti Vis i Lastovo. Imaš nekoliko trajekta/katamarana dnevno iz Splita a ima po jedan mislim sa Brača i Hvara. Vidi red plovidbe na Jadrolinijinom sajtu. Ako želiš obalu bez otoka onda ti je zgodna varijanta makarsko primorje, Brela, štajaznam, možda sjevernije po istri ali za 3, 4 dana ako se natrpaš moguće je vidjeti jedno veliko ništa i na kraju otići doma razočaran propuštenim. Zato ti preporučam da ideš ciljano. Sretno i lijep provod di god pošli!

Ps Hvar slovi kao najskuplji otok u Hrv.

Jest da je lijep ali kava s mlijekom je 15-20kn, sladoled kugla 7kn pa budite spremni platiti dosta ako planirate tamo

Sve sto sam videla od Hrvatske je prelepo, ali preporucujem Istru - Rovinj i Pulu sa okolnim plazama - rt Kamenjak itd.

Rovinj je naj naj

pogoovo ako su romantični par pa kombiniraju plitvice i rovinj  serenade

Ako želiš vidjeti plitvička jezera besplatno onda probaj preskočiti ogradu i uđi. Čuo sam dosta ljudi da je tako ušlo.

Svi ulazi pocinju sa radom u 7.30h tako da se do tog vremenskog perioda moze slobodno uci i bez karte jer nema nikakve kontrole.

Kako je na Plitvičkim jezerima u avgustu ? Da nije malo mnogo mala voda ? To bi trebalo proveriti.

Btw, šta vas uopšte zanima ? Plaže, tekuća voda, planine, vino i masline... ? Ako hoćete da posvetite turu tekućoj vodi, imate uz Plitvice i slapove Krke relativno blizu.

Ja bih 3-4 dana potrošio u Istri i na Učkoj jer se tamo verovatno najbrže stiže, a za neki komad Dalmacije lepo je odvojiti nedelju dana.

• Author

Hvala vam svima na pregrst saveta!

Sad preostaje da sve to istrazimo sa prevozima za vikend pa da padne odluka :)  :dance: