Followers 0

Svajcarska

139 posts in this topic

Pozdrav svima,ovo mi je prvi post i treba mi par informacija iz prve ruke a tice se viza za Svajcarsku:

*da li je potrebna viza za gradjane sa biometrijskim pasosem  :?

*inace,supruga mi je medicinska sestra i planira da,kao i njenih par koleginica nesto ranije, ode na rad u Lugano u kliniku te da posle odredjenog vremena trazi pripajanje porodice,posto imamo i 5-o godisnjeg sina. Jedini je problem taj sto ja ovde imam krivican postupak u toku i jos uvek ne znam ishod,pa me zanima dali je to ozbiljna prepreka za ulazak u zemlju na duze,ukoliko budem osudjen recimo na uslovnu kaznu?

hvala unapred!

Od mene samo ovoliko:

Za gradjane sa biometrijskim pasosem nije potrebna viza za Svajcarsku, naravno ukoliko se ostaje u okviru onih 90 dana.

Za drugo pitanje ne znam sta bih ti rekao, po mom misljenju za tebe licno bice malo z.....

Nebi trebalo da bude znam ljude koji su ulazili u svajcarsku tacnijje dobijali vizu sto znaci prolazili rigorozniju kontrolu.Bio bih ti zahvalan da mi kazes kako su supruga i koplegenice joj uspele da se dogopaju posla u svajcarskoj??????

Ne stedi me sto se detalja tice! ;D ;D ;D ;D ;D ;D

By the way: i ja sam medicnski radnik sa dugogodisnjim iskustvom kome se ta ideja mota po glavi.

nadam se da si u pravu Darko klanj::

sto se posla "tamo" tice,neka agencija je odradila ceo posao,na njima je bilo samo da italijanski dovedu do nekog prihvatljivog nivoa i sve ostalo je istorija... :banana:

inace to je kardio klinika u Luganu i traze osobe te struke-anesteticare i instrumentare i konkretno oni su svi radili na kardio hirurgiji Klinickog centra Beograda...

to je ono sto ja znam,ako te jos nesta zanima ti pitaj slobodno a ja cu zenu  :comp:

Pa recimo koliko naplacuje usluge ta agencija , koliko je vremena proteklo od prijavljivanja do zavrsetka procedure, kolika bi im plata bila, dali bolnica obezbedjuje smestaj ili se sami snalaze????

To je otprike to za pocetak! ;D ;D

Pozdrav. Sto se putovanja u Svajcarsku tice, ja bih da naglasim poseban oprez sto se tice izbora prevoznika, ukoliko se radi o autobuskom prevozu.

Sama sam imala negativno iskustvo a znam i za jos nekoliko slicnih. Ako zelite da putujete iz Beograda do Zeneve, autobusom i trazite kontakt, tj. prevoznika verovatno cete dobiti broj telefona `N & S Tours`, vozaci se zovu Slavisa, Nesa ... (pretpostavljam da ih ima jos, ali nisu mi poznati.)

Radi se o kompletnim bezobraznicima i neprofesionalcima. U mom slucaju kada sam taj jedini put putovala sa doticnima (sto je ujedno bio i moj prvi korak ka Zenevi, uz svu dozu straha od nepoznatog itd, itd.) iako je placen i dogovoren put Beograd-Zeneva, ostavljena sam u Lozani, 65 km dalje, da se snadjem za put do Zeneve. (Imala sam srece ... mozda je neko nece imati.) Uz sve to, neminovno je da ce polazak biti sat-dva nakon dogovorenog, da cete mozda biti vraceni sa nekih granica i putovati nekoliko sati duze kao sto se desilo tada itd, itd. I ne daj Boze da pitate sta se desava ... bilo mi je zao devojke na koju su se drali zbog istog pitanja. Postoji jos niz losih iskustava sa njima koje su mi drugi pricali. Sta reci, sta uraditi???  nono

Drugari,treba mi malo savetovanja. 8.11. idem u Lucern,s tim da bih taj dan trebala da budem tamo,ili najkasnije 9. ujutru. Ima li neko neki predlog? ja vec nesto kontala,trazila,nasla,ali,ako je neko skoro isao,bilo bi mi drago da nesto predlozi.Inace,ja iz Rume :evil:

Voz iz Novog Sada za Budimpestu u 11.35, stizes u 18:05 i hvatas voz za Cirih u 19:05, stizes u 7.20. Iz Ciriha imas na svakih pola sata za Lucern, putuje se nekih 45 min.

Vukad je dao solidan predlog. Mozes iz Peste a mozes i iz Beca za Cirih. S tim sto je cena vozne karte skoro indenticna ceni avionske karte. Jedini nacin da ustedis je da kupis voznu kartu 7 dana unapred jer u svakom evropskom vozu postoji po 6 karata po veoma povoljnim cenama. Ja sam letos putovao Cirih - Bec, regularna karta je 149 franaka a ja platio tu special kartu 39 franaka. Drasticna usteda!

Vukad je dao solidan predlog. Mozes iz Peste a mozes i iz Beca za Cirih.

Ovaj isti voz sto ide iz Budimpeste u 19:05 mozes da presretnes u Becu u 22:25. Odatle ce te kostati 59 eur do Ciriha po trenutnoj ceni na oebb.at (mozes da kupis online, ostale su 4 karte po toj ceni). Ne znam koliko kosta iz Budimpeste. Ako zelis da izbegnes neprijatna iznenadjenja, kupi on-line kartu od Beca do Ciriha, a u Budimpesti plati samo za sekciju od Budimpeste do Beca ili nadji neki bus iz NS za Bec. Mislim da mozes da se dokotrljas do Luzerna za max 110-120 eur sve ukupno.

Jeftinije ti je da ideš do Budimpešte (23 EUR povratna iz NS). Iz Budimpešte do Ciriha ima Sparschiene karta za taj voz u 19:05 po ceni od 39 EUR u jednom smeru za sedište ili 49 EUR za kušet, isto i za nazad. Te karte moraš unapred da kupiš. Ako imaš nekog u BG-u, pošalji ga u što pre u agenciju Putnik, oni prodaju te karte. Ukoliliko su rasprodate, u Budimpešti možeš kupiti po ceni od 51,90 EUR u jednom smeru ili 109,40 EUR povratnu (sigurnija ti je varijanta povratna, jer ako ti bude Sparschiene za povratak razgrabljen, za nazad nema ovih karata od 51,90 EUR, već su mnogo skuplje). Savetujem ti da iz Novog Sada kreneš vozom u 08:56, a ne u 11:35, jer imaš samo sat vremena za presedenje, a možda ćeš trebati i kartu da kupiš + možda će voz iz NS da kasni (meni je letos do Budimpešte nakupio sat i po kašnjenja).

E sad sam video: Ima i za 29 EUR u jednom smeru iz Zagreba do Ciriha, isto ograničena ponuda. Dakle u Putniku se raspitaj i za tu varijantu. A iz BG do ZG je povratna 40 EUR, dakle Ruma - ZG je oko 35 EUR povratna. To ti je povoljnije i lakše, ako nađeš jeftinu kartu od Zagreba, jer ne moraš ni da presedaš onda i ne moraš u NS da ideš. Uhvatiš voz u 11:50 iz Rume za Cirih direkt, pokažeš kartu do Zagreba, a posle Zagreba pokažeš kartu do Ciriha. U Ciruhu si sutra ujutru u 9:20. U tom vozu iz Rume ide samo jedan vagon do Ciriha, videćeš, onaj tamniji, sa klimom, bez kupea, najpristojniji od svih. Znači pravac putnik sutra ujutru!

:ang:he he he

najbolje resenje:drugi placa,ja u avion serenade

u znak zahvalnosti za pomoc oko prevoza,pisacu vam postove i stavljati fotke iz dosadne Svajcarske

hvala jos jednom svima,pozdrav

Trebalo bi da idem krajem decembra u Belinconu,pa moze li mi neko pomoci koliko kosta karta do tamo znam da je Beograd-Cirih 10 000 povratna,i da li neko zna njihov sajt zeleznice.....Hvala unapred

Trebalo bi da idem krajem decembra u Belinconu,pa moze li mi neko pomoci koliko kosta karta do tamo znam da je Beograd-Cirih 10 000 povratna,i da li neko zna njihov sajt zeleznice.....Hvala unapred

Beograd-Zurich 10.000 din povratna??? pa to je extra cena onda???

Kako 10 000 povratna? Evo imam letak sa železničke stanice - piše 302 EUR. 10 000 može da izađe ako uzmeš do Zagreba i od Zagreba do Ciriha, kako sam opisao dole.

A da probas varijantu Wizz-om iz Temisvara do Bergama i onda do Belincone nekih 145km ako ima neka konekcija?

www.begireisen.ch  Bus prevoz Srbija-Švajcarska....vozi preko Italije. PROFI)))

Kad ih vec preporucujes i na ostalim temama, mogao bi navesti i cenu povratne karte i koliko traje to klackanje, a i sta je to "profi". Licno, nikada ne bih putovala na taj nacin, ali mozda nekom bas to odgovara.

Prevoz je odoban,busevi luksuzni,brzo se putuje,primaju i stvari za slanje,a devojka je pitala za Belinzzonu,jer ovaj bus staje tamo..100 CHF do Zuricha, a 150 CHF povratna..Ne tera tebe niko da putuješ busom,ali bolje je i to nego nekakva presedanja,odlasci na aerodrome u susedne zemlje( ne znam jeli popravljen WIZZ avion iz Temišvara??),pa prebacivanje na železnicu u Italiji,itd..Uostalom,ja sam dao sajt,imaju sve informacije,kome ne odgovara,ima avion,voz,brod..autostop..sve je danas moguće.