Posted November 19, 2010 Dragi punici tj ljubitelji putovanja zelio bih da ovde iznesete vase predloge ili zelje i ideje gde putujete sledece godine. Da li idete Transibirskom,Sibir,Bajkal,Azija,Africa,America dakle kuda imate zelju ili plan da putujete-svako dobro. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2010 Bravo, istu temu sam i ja hteo da pokrenem ali reko, mozda je jos rano. . Vrlo rado cu ti odgovoriti a ujedno i ostale drugare zamoliti za neku blizu informaciju ili savet vezano za moje putovanje. Dakle, moj plan za sledecu godinu je: Beograd-Budapest-Bratislava-Brno-Wien-Graz-Villach-Venezia-Trieste-Rijeka-Beograd. Putujem kolima i generalno sam upoznat sa svime ali bih voleo da cujem neki predlog ili savet od nekoga iz "prve ruke"... od nekoga ko je to odvozao. Dakle, kilometraza nije bitna, gde spavati takodje... kako izbeci autoput i videti sto zanimljivijih pejzaza. Nisam ljubitelj muzeja, zamkova i sl. vec vise uzivam u voznji pored neke reke,jezera... i razgledanju okoline kroz koju se vozim. Putovanje bi trajalo desetak dana... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2010 Za sledecu godinu sam imao dve zamisli - Jedna se tice Italije, a druga Spanije i Portugala. Kada je Italija u pitanju - Palermo, Sorento... Sicilija... Da li bih isao kolima ili ne, jos uvek ne znam. Spanija i Portugal - Isao bih low costom do Fara i mislio sam da iznajmim auto pa da idem Spanskom obalom do Marbelje i nazad... Taj deo nisam razradio, a mnogo mi se dopao put "dvojca" koji pisu pod istim imenom ovde na forumu Van ova dva puta, voleo bih da skoknem do St. Petersbuga jer sam upoznao dosta ljudi ovog leta odatle, a bice i koncert Iron Maiden-a, pa sam mislio da spojim te dve stvari... To je vec u domenu zelje... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2010 I kod mene su dvije opcije u igri - jedna je Holandija sa akcentom na Amsterdam, to sam obecala bratu, a ukoliko on bude sprijecen nadam se Bliskom Istoku... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2010 Kod mene su u opciji dve destinacije Singapur - Vijetnam ili Sri Lanka. Sve zavisi od budzeta kojim budem raspolagao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2010 Magelan koliko je para potrebno za neko takvo putovanje(prevoz,smestaj,dzeparac)? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2010 Racunam da mi tamo nece trebati vise od 400 eura (mada mislim i da je to mnogo jer sam u Indiji za tri nedelje potrosio 300 eura i to sa sopingom). Problem su jedino avionske karte. Za Vijetnam je sada oko 650 eura a sri lanka 400 eura Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2010 nadam se Bliskom Istoku... ми 2... Сирија, Јордан, Иран... опција 2 - Мароко + Египат опција 3 - Шпанија - Барселона, Гранада, Севиља, Валенција, Мадрид.... не мора баш тим редом..... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2010 Hehe, uvek planiram milion putešestvija, a najčešće se za jedno odlučim nedelju - dve pred put. Za sledeće leto su mi najveće želje Turska, Sirija i Liban na jednu, a Poljska i Ukrajina (želeo bih da obiđem Krim uzduž i popreko) na drugu stranu. Mada sve veći su izgledi da ću ići sa horom na takmičenje u Toreviehu u Španiji, pa bih u tom slučaju onda ostao u Iberiji, hteo bih da vidim Granadu, Sevilju, Portugal, Baskiju. Transsibirska mi je želja No.1, ali kao što prošlo leto nisam imao vremena, ovog neću imati keša. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2010 evo i ja imam par opcija: 1. Šri Lanka - Malezija - Iran 2. Rusija - Belorusija - Ukrajina 3. Kazahstan - Tadžikistan - Uzbekistan - Kirgizija ( s tim što je ova najzeznutija zbog procesa vađenja viza, pošto sam preračunao da mi sa garantnim pismima treba oko 380 USD samo za vize) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2010 Spanija i Portugal - Isao bih low costom do Fara i mislio sam da iznajmim auto pa da idem Spanskom obalom do Marbelje i nazad... Taj deo nisam razradio, a mnogo mi se dopao put "dvojca" koji pisu pod istim imenom ovde na forumu Ukinut je low cost do Faro-a Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2010 Pa dobro, do sledece godine ce se nesto sigurno promeniti Ako ne, tu je uvek Barselona, pa cu da okrenem na drugu stranu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2010 Barselona, Such a beautiful horizon... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2010 [ Ukinut je low cost do Faro-a Odakle temi ova info?Na sajtu rayana stoji i dalje Faro. Preko leta verovatno nigde, ali u maju za sada stvari stoje ovako: 1.Andaluzija ili Portugal 2.Jug italije 3.Grčka I najverovatnije od 11.3-14.3. idem u Rim(igraju Roma-Lazio) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2010 tacnije ukinuta je Temisvar-Faro linija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2010 Danska, Shvedska, jug Shpanije, Portugalija, Gibraltar, Maroko Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2010 tacnije ukinuta je Temisvar-Faro linija. Temisvar-Faro linija nije ni postojala. Ukinuta je linija Bergamo-Faro.Pretpostavljam da na to mislis? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2010 Da. Moja greska. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2010 Gibraltar Da li je potrebna britanska viza za Gibraltar? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites