Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Postovani,

planiram jedan veliki ambiciozan plan u narednih 2-3 godine. Planiram da pored Afrike i posetim i Aziju. Vec sam postavila pitanja za Afriku sad sam ovde.

Naime pocinjem sa pripremama za veliko putesestvije i potrebne su mi sve sugestije i predlozi od iskusnnih pustolova. 

Plan je da sa rancem na ledjima,fotoaparatom/kamerom,netbook-om,bajsom podjem na ovu rutu i koristim sto minimalnija finansijska sredstva i koriscinje satora i couchsurfinga  i slicnih stvari. Koliko bi otprilike finajsijski mogla da podnesem,ono bez preteranog luksuza i kako bi vi napravili rutu ?Isla bi negde biciklom,prevoz busom il ivoozom gde vec i kako bi vi to uradili,jer pravim vec  par nedelja plan po onome sto sam citala na ovom forumu ali potrebna mi je pomoc...i imam problem oko dnevnog prelazenja  i slicno...

Jeste malo preambiciozno ,ali zaista  bi mi puno znacilo da dobijem informacije ,naravno i koristim svu mogucu literaturu i informacije i sama,ali iskustvo je iskustvo.

Plan je ovakav

preko Rumunije-Ukrajine-preko Moskve -Kazahstana (Astane)-Mongolija (Ulan Bator)-Kina (preko Senjang-Peking-Sangaj-Kanton)-Vijetnam (Hanoj-Ho Si Min)-(mozda Laos?)-(mozda Malezija -Kuala Lumpur?)-Kambodza-Tajland-Burma-Banglades-Nepal-Indija-Pakistan (Karaci)-Iran-Turska ...dalje primam sugestije takodje za rutu.

HVALA PUNO

• Author

Naravno pirmam saputnike,ko hoce u avanturu zivota,krzo zezanje i smeh i bez drama... javite se  :mah:

ja imao slicne ambicije i krenuo sa drugom.

stigli do madjarske i vratili se,

shvatili da su za tako nesto potrebne dobre psihofizicke pripreme,pored ovih teoretskih.

pozdrav i nadam se da ces uspeti ako se dobro pripremis,

Postovani,

planiram jedan veliki ambiciozan plan u narednih 2-3 godine. Planiram da pored Afrike i posetim i Aziju. Vec sam postavila pitanja za Afriku sad sam ovde.

Naime pocinjem sa pripremama za veliko putesestvije i potrebne su mi sve sugestije i predlozi od iskusnnih pustolova. 

Plan je da sa rancem na ledjima,fotoaparatom/kamerom,netbook-om,bajsom podjem na ovu rutu i koristim sto minimalnija finansijska sredstva i koriscinje satora i couchsurfinga  i slicnih stvari. Koliko bi otprilike finajsijski mogla da podnesem,ono bez preteranog luksuza i kako bi vi napravili rutu ?Isla bi negde biciklom,prevoz busom il ivoozom gde vec i kako bi vi to uradili,jer pravim vec  par nedelja plan po onome sto sam citala na ovom forumu ali potrebna mi je pomoc...i imam problem oko dnevnog prelazenja  i slicno...

Jeste malo preambiciozno ,ali zaista  bi mi puno znacilo da dobijem informacije ,naravno i koristim svu mogucu literaturu i informacije i sama,ali iskustvo je iskustvo.

Plan je ovakav

preko Rumunije-Ukrajine-preko Moskve -Kazahstana (Astane)-Mongolija (Ulan Bator)-Kina (preko Senjang-Peking-Sangaj-Kanton)-Vijetnam (Hanoj-Ho Si Min)-(mozda Laos?)-(mozda Malezija -Kuala Lumpur?)-Kambodza-Tajland-Burma-Banglades-Nepal-Indija-Pakistan (Karaci)-Iran-Turska ...dalje primam sugestije takodje za rutu.

HVALA PUNO

Juče sam se vratio sa jako sličnog putovanja: Mađarska - Slovačka - Poljska - Litvanija - Belorusija - Rusija - Mongolija - Kina - Vijetnam - Kambodža - Tajland - Malezija - Singapur - Šri Lanka - Dubai - Liban - Sirija - Turska - Bugarska - Srbija.

Za 4 meseca na ovom fenomenalnom putu potrošio sam malo više od 1500eura. Malo više sam štedeo kroz Evropu i preskupu Rusiju, dok sam na Dalekom istoku koristio hotele, resorts-e, bungalove i hranio se u uličnim restoranima. Ako imas konkretna pitanja, rado ću pomoći.

Samo jedno pitanje

planiram da idem na tajland pocetkom 2011 i ostanem tamo neko vreme, e sad pise da viza dozvoljava boravak od samo mesec dana ali citah po stranim forumima da tipa izadjes iz zemlje na par sati i vratis se do granice i daju ti novu vizu?

Izvinite na offtopiku :)

Samo jedno pitanje

planiram da idem na tajland pocetkom 2011 i ostanem tamo neko vreme, e sad pise da viza dozvoljava boravak od samo mesec dana ali citah po stranim forumima da tipa izadjes iz zemlje na par sati i vratis se do granice i daju ti novu vizu?

Ja sam u ambasadi Tajlanda u Pekingu dobio besplatnu turisticku vizu na 3 meseca sa jednim ulaskom. Gradjani Srbije ne mogu dobiti vizu na granicnom prelazu, tako da mora da izadjes iz zemlje na par dana dok ne pribavis vizu u ambasadi Tajlanda u nokoj od okolnih zemalja za koje ti takodje treba viza. Pokusaj da vidis na koji period ce ti dati vizu ako zatrazis sa vise ulazaka.

• 3 weeks later...

Reci u kom delu godine je najbolje ici na ovakvo putovanje? Znam da je Indija najbolja oko decembra i januara, na severu Kine je vreme pretpostavljam kao i kod nas, a kako je na jugu i u Vietnamu?