December 5, 201015 yr Pozdrav drugari! Zamolio bih vas da mi malo pomognete oko trazenja najpovoljnije avionske karte od Beograda do Jerevana. U Jerevanu bih morao da budem 16og decembra a iz Beograda najranije mogu krenuti 14og posle 12h jer imam neke vazne obaveze. Dosta sam trazio po netu ali nikako nisam mogao da nadjem neku kartu koja bi bila do 200 ili maksimum 250 evra. Jako sam ogranicen sa novcem i vremenom tako da bi mi vasa pomoc bila neophodna. Koja bi opcija bila najbolja sa (po mogucstvu )jednim presedanjem od Beograda do Jerevana? Najpovoljnija varijanta koju sam nasao ali i poprilicno komplikovana je 14,12. 14:30 Beograd - Istanbul (Ataturk aerodrom) Turkish airlines 155 evra 14.12 23:15 Istanbul (S. Gokcen aerodrom) - Tbilisi Pegasus airlines 60 evra Tbilisi - Jerevan marshutka 15ak evra Na ovo treba dodati transver sa aerodroma u Istanbulu i vize ali nisam siguran da li mogu dobiti gruzijsku tranzitnu vizu sa 2 ulaska na aerodromu. U povratku bih imao vise vremena pa mislim da bi najjeftinija varijanta bila marsutke Jerevan - Tbilisi, Tbilisi- Sarp, Sarp- Erzurum i Balkan flexipass od Erzuruma preko Istanbula do Beograda. Takodje me interesuje ima li direktan bus od Erzuruma ili Karsa do Tbilisija! Hvala puno!
December 5, 201015 yr Bila je jako povoljna ponuda preko AIR BALTIC-a, medjutim nacuo sam da ne lete iz BGD preko zime. Proveri na sajtu.
December 6, 201015 yr moz i da pogledas sa Aeroflotom, nije najpovoljnije al ume da bude najdirektnije.
December 6, 201015 yr moz i da pogledas sa Aeroflotom, nije najpovoljnije al ume da bude najdirektnije. +1 Ne znam koliko je Aeroflot od Beograda do Moskve, ali ja platih Moskva - Jerevan £102 2-3 nedelje pred put.
December 6, 201015 yr pre enkoliko dana sam trazio karte za kolegu sa posla koji je isao u jerevan i najjeftinije sto sam nasao je bila karta preko moskve a cena 380 eura povratna
December 6, 201015 yr Koja kompanija? Kod Aeroflota je to cena u jednom pravcu bez taksi, pa povratna dodje oko 600e.
December 6, 201015 yr Author Uspeo sam nekeko da se ukopim i u budzet i sa svojim vremenom. Idem na neki seminar tamo i dali su mi samo 300E za povratnu kartu od cega oni mogu da mi vrate max 200E. Plan je sledeci: Odlazak: 14/15.12. 21:15 - 07:15 Beograd - Sofija Voz (Balkan Flexipas 50 E 15.12 13:20 - 14:35 Sofija - Istanbul Avion (Pegasus Air) 50 E 15/16.12 23:15 - 3:20 Istanbul - Tbilisi Avion ( Pegasus Air) 60E 16.12 08:00 - 15:00 Tbilisi - Jerevan Autobus 15E Povratak: Jerevan - Tbilisi Autobus15E Tbilisi - Istanbul Avion (Pegasus Air) 60E Istanbul - Beograd Voz (Balkan flexipass) / Ukupno: 250E Mislim da plan nije los i da nema sanse da propustim neki let. Jedino sto je tri dana jahanja... Ima li neko kakvu primedbu ili sugestiju? U povratku imam vremena tako da cu sigurno u svakom od ovih gradova ostati po minimum dan dva. Mogu li na aerodromu u tbilisiju dobiti duplu tranzitnu vizu? Treba li mi jermenska viza ako imam pozivno pismo?
December 6, 201015 yr Iz Beca imas 14 decembra za 213Evra, a 15 decembra 312Evra. To je jedan pravac sa taksama. www.ibe.s7.ru
December 6, 201015 yr Na aerodromu u Tbilisiju NE MOŽEŠ da dobiješ višeulaznu, već samo vizu sa 1 ulaskom (iz ličnog iskustva ovog leta sam bio) tako da sam po povratku iz Jerevana morao opet da vadim vizu. Inače, da ne gubiš vreme na aerodromu, među prvima odmah sa pasošem idi na šalter Banke Gruzije ili tako nešto i reci da ti treba viza i daj pasoš i pare koje treba da promeniš, pošto se meni desilo da izgubim dosta vremena na tom šalteru jer je avion bio pun rusa kojima isto treba viza. I da, isto pošto će postojati mogućnost da neće moći da nađu srpski pasoš tj SRB kod, reci da je to Serbia i Chernogoria, da je to isto. Na kopnenom graničnom prelazu viza za Gruziju ne znam kako funkcioniše, pošto sam se ja iz Jerevana za Tbilisi vratio Armaviom. A prvi put kad sam leteo za Tbilisi išao sam airbalticom i platio kartu sa prtljagom 340eur, dok je za Jerevan bila skuplja, zbog aerodromskih taksi. Ako ti treba još neka info reci slobodno
December 6, 201015 yr Na aerodromu u Tbilisiju NE MOŽEŠ da dobiješ višeulaznu, već samo vizu sa 1 ulaskom (iz ličnog iskustva ovog leta sam bio) tako da sam po povratku iz Jerevana morao opet da vadim vizu. Inače, da ne gubiš vreme na aerodromu, među prvima odmah sa pasošem idi na šalter Banke Gruzije ili tako nešto i reci da ti treba viza i daj pasoš i pare koje treba da promeniš, pošto se meni desilo da izgubim dosta vremena na tom šalteru jer je avion bio pun rusa kojima isto treba viza. Koliko kosta to zadovoljstvo? Ovde, u ambasadi u Londonu je: Single Entry Visas: 3 months - £18
December 7, 201015 yr Viza za 1 ulazak na aerodromu košta 50 GEL što mu dođe 2300 RSD... Pa pazi to je super, ako postoji ambasada, što u Srbiji ne postoji, tako da.....
December 9, 201015 yr Author Na li neko odakle tacno krecu marsutke iz Tbilisija za Gyumri (Jermenija) i da li ih rano ujutru? U Tbilisi slecem u 3:30 i moram sto pre biti u Gyumriju. Koliko bi me ispao taxi od aredroma do autobuske stanice?
December 9, 201015 yr Viza za 1 ulazak na aerodromu košta 50 GEL što mu dođe 2300 RSD... Znaci to je isto to - oko £18. Thx!
December 10, 201015 yr Koliko se ja sećam autobuska stanica u Tbilisiju je malo izvan grada (samo ne znam u kom smeru, da li ka aerodromu ili u drugom), mene je taksi do centra koštao oko 10 GEL (s tim što je taksista u međuvremenu pokušao da mi proda i poneku kurvu usput), moraš da se cenjkaš sa njima...
December 10, 201015 yr Mogu li na aerodromu u tbilisiju dobiti duplu tranzitnu vizu? probaj. s njima se nikad ne zna. Treba li mi jermenska viza ako imam pozivno pismo? itekako ti treba. dodushe, jeftina je, ako uzmes trajanje boravka do 21 dan, izadje 3000 drama ili oko 6 eura, menjachnicu imash na granici. konfuzija da ne treba je mozda zbog zastarele informacije na stranici o vizama, taj info tamo je iz leta 2007, a u medjuvremenu su promenili propise i opet uveli ove tronedeljne vize, itd itd. i da, super je stvar ako kod nas u nekoj menjacnici kupis nesto malo americkih dolara. koliko da stavis u dzep da imas, npr dve novcanice po 10 dolara. kao sto bi npr ovde na vecini kioska razmenio 10 evra bez problema za hiljadarku, tako je i tamo u gruziji i jermeniji americki dolar sigurica da se ima u dzepu za svaki slucaj. ili makar za granicu sa jermenijom, ako ne bude radio bankomat ili ti zatreba iz bilo kog razloga 'sitan' devizni novac. Za Gyumri marshrutke krecu sa Ortachala autobuske stanice. Malo teze da ih ima oko 04:00 kad bi ti teoretski mogao da budes tamo. Ne postoji neka dobra informacija o ovome. Ta stanica ima raspored polazaka, autobuse, itd, ali su stvari oko prevoza u Gruziji i Jermeniji prilicno kaubojski koncipirane. Svodi se na to da odes tamo i raspitas se. Nema bolji savet. Ja sam vidjao par marshrutki za Gyumri i jedan bus. Medjutim, sve to je bilo u stvari za Jerevan ali preko Gyumrija. To je redje vozena linija, uglavnom marsrutke za Jermeniju idu preko prelaza juzno od Tbilisija i potpuno zaobidju Aragats sa istocne strane. Siguran sam da imas jedan bus koji ide preko Gyumrija a polazi oko 12:00 iz Tbilisija, posto sam njim ishao. Svejedno, ubistveno je spor, trebalo mu je nekih 4 sata do Gyumrija. Svejedno, moras da pitas vozache tamo. Mnogi i dalje Gyumri zovu Leninakan, pa pitaj i tako. Granicni prelaz gde bi presla ta marsrutka je Gogavan pa pitaj i tako. itd. E da, u Jermeniji dodaju +1 sat u odnosu na Gruziju.
December 10, 201015 yr Author Hvala puno momci! Jesi li siguran da je Jermenija +1 h u odnosu na Gruziju? Na netu sam video da su i Gruzija i Jermeniaj i Azerbejdzan u +4h vremenskoj zoni... http://en.wikipedia.org/wiki/Time_zone
December 12, 201015 yr Mislim da jeste +1 u odnosu na Tbilisi (leti barem), ja iskreno pojma nemam kako te vremenske zone funkcionišu ... Ako kojim slučajem imaš noviju Nokiu, imaš onaj worldclock u okviru samog sata, ja sam tu lepo u sve gradove gde sam išao stavio da prikazuje vreme kako se ne bih zeznuo nešto )
December 13, 201015 yr da, siguran sam milion posto. bugarska i turska su ti plus 1 u odnosu na nas, Gruzija plus dva, Jermenija plus tri. to je super ako ideš preko leta, padne mrak u Jerevanu tek oko 23h tamo krajem juna.
March 15, 201115 yr Opet je sa Airbaltic-on najpovoljnije. Karta je od 300€ povratna ali preko Rige. Cak ako se kupi posebno karta BG Riga, pa onda Riga Jerevan, karta u oba pravca moze da kosta i oko 220€.
March 15, 201115 yr Vidiš ja kada sam razmatrao tako kombinacije, tj da cepkam (u mom slučaju) Dušanbe - Riga, Riga - Beograd, ispada skuplje jer 2 puta moraš da plaćaš prtljag (15e) i opet imaš 2 one po 10eur transaction fee... evo npr sad gledam, Dušanbe - Riga je 158eur (najjeftinije) dok Dušanbe - Beograd je 177e....