Posted January 24, 2011 Jedna koleginica iz Rusije treba da dodje u Pristinu,pa me pita da li joj treba viza za ulaz na Kosovo??posto nemam pravi odgovor,zamolio bih nekaga da mi pomogne ako ima pravu informaciju..znaci dolazak avionom,povratak isto avionom,sa aerodroma u Pristini..Kakva je situacija isto za vlasnike srpskih pasosa,da li ima problema ili izivljavanja tamosnje policije?? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2011 Ne znam za ruski pasoš, ali ja sa srpskim nisam imao nikakvih problema. Imao sam isti tretman kao na svakom drugom aerodromu u Evropi. Nisu me cimali (više nego obično) ni kad sam prelazio iz Kosova u Crnu Goru (autobusom). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2011 Jedna koleginica iz Rusije treba da dodje u Pristinu,pa me pita da li joj treba viza za ulaz na Kosovo??posto nemam pravi odgovor,zamolio bih nekaga da mi pomogne ako ima pravu informaciju..znaci dolazak avionom,povratak isto avionom,sa aerodroma u Pristini..Kakva je situacija isto za vlasnike srpskih pasosa,da li ima problema ili izivljavanja tamosnje policije?? Misliš, Međunarodni Aerodrom Adem Jashari hehe Ma može slobodno sa našim pasošima što se tiče Kosovara, ali može da te naša policija smara, jer ako imaš izlazni kosovski pečat a npr vraćaš se u Srbiju preko BEG-a, smatra se da si ilegalno prešao granicu. Kosovo još uvek nema vizni režim, tako da je ulaz free ali za svaki slučaj konsultuj www.staralliance.com pa na Services/Visa and Health (timatic je meni najbolji izvor informacija, mada i on ponekad nije tačan) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 26, 2011 Sto se tice Ruskinje: "Republika Kosovo ne primenjuje nikakav vizni režim za strane državljane. Svi strani državljani mogu da uđu na teritoriju Republike Kosovo kad podnesu na uvid..." link "Ministarstva Spoljnih Poslova KS": http://www.mfa-ks.net/?page=3,20 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2011 Koliko ja znam, nasi ne prave problem, vec samo ponistavaju pecat "drzave Kosovo". Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites