Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Nije destinacija u pitanju,posto sam htela da kupim karte od Budimpeste do Brisela.

Ako nekoga zanima, Master pre paid od sada moze i u Srbiji da se vadi kod Netellera i to naravno besplatno. Srbija je nedavno skinuta sa liste benovanih zemalja.

Meni stigla prekjuče. :) Video sam pre nekog vremena da je neko pisao o njoj ovde, pa sam se registrovao i poručio je. Stigla je iz Londona za 10-tak dana. Za plaćanja uglavnom ne uzimaju nikakve provizije, ali plaćanja moraju biti u valuti koju odrediš da ti bude primarna (ja odabrao Evro), inače za konverziju valute uzimaju 2,95%. Za uplatu para na karticu, tj Neteller račun, za bank transfer, uplatu sa Maestra i neke debitne Master Card, kao i za prebacivanje para sa nekih sajtova ne uzimaju proviziju, a za uplatu sa ostalih kartica 1,75%. Nema nikakvih mesečnih članarina i sl. Kad budem kupio neke karte sa njom, javljam kako sam prošao. :)

Ne moraš da kupiš karte kod Ryana da bi video da li zaračunavaju doplatu za plaćanje.

Jednostavno prođi sve korake do plaćanja i videćeš da li "prolazi" ne plaćanje doplate.

He he, izgleda da više ne može. Koju god karticu da izaberem, naplaćuju i proviziju osim za Ryanair Cash Passport.

Meni nisu uzimali proviziju dok se nije pojavilo ovo sa flight originating from UK, DE, IT, ESP i ne znam koja je peta. Verovatno je i tebi neki let za /iz neke od ovih zemalja.

Nije mi jasno kakve veze ima provizija sa zemljom iz koje putuješ, ali si u pravu. Kad izaberem da kupim kartu između zemalja koje nisu u ovih 4, onda ne naplaćuju ništa dodatno.  :?

Kupio malopre karte za Ryanair sa Neteller Prepaid MasterCard. Za Brisel-Madrid mi nisu uzimali 6€ proviziju, a za Madrid-Brisel jesu.  :x

Isto tako je i meni bilo, ali sam kupovao kao dve odvojene karte. Si probao da kupis povratnu odjednom? jel bi onda uyeli automarski samo jednu proviyiju ili dve.

E i da jos jedno pitanje. Kako punis neteller iz Srbije ? bank transfer? ja sam koristio u nemackoj neki sistem elektronskog placanja gde nije bilo provizije, ali kada mi je boraviste u srbiji ne nudi mi tu opciju, samo kreditne kartice i bank transfer & cek.

Pu, nije mi to palo na pamet, a u pravu si, sad sam probao kao povratnu i onda ne naplaćuju ništa. Ja sam isto kupio kao odvojene karte. :( Jbg, bar ću drugi put znati.

A što se tiče kartice, meni se pojavi opcija za bank transfer (a boravište mi je u Srbiji), al pošto sam prebacivao malu količinu para, više mi se isplatilo da prebacim odma sa kreditne kartice sa provizijom od 1,75% nego da idem u banku da radim transfer. Ima i opcija za besplatan prenos sa drugih prepaid MasterCard, pa možda nije loše imati neku takvu iz Srbije (možda ta UniCredit) ukoliko se ne naplaćuju članarine i slično, pa onda besplatno prebacivati na ovu Neteller. (koje komplikacije :D )

Bas htedoh da kazem da meni sve to zvuci mnogo komplikovano, a pitanje je koliko se isplati. Pogotovo sad kad vise i nisu sve karte bez provizije za placanje tom karticom. Jedino ako letis iz zemalja gde je placanje tom karticom i dalje bez dodatnih taksi i to ako letis relativno cesto.