Posted April 16, 2011 Ima li neko iskustva u stopiranju do Rima ili uopste po Italiji? Kojom rutom je najlakse stici, gde stopirati, dokle...? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2011 Ima https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=4087.msg51811#msg51811 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 17, 2011 Evo mozda ti mogu pomoci jer sam sada u Rimu i dosao sam autostopom. Ne znam odakle si, ali ako si iz Bg lepo je objasnjeno na sajtu odakle da se krene, i ja sam uvek dobijao voznje do Simanovaca tj naplatne rampe, a odatle nista manje nego do granice ne treba uzimati. E sad ne znam ali mi se cini da je bolje stopirati pre granice, na nasoj naplatnoj rampi ali to ne mora biti istina, ovo kazem jer su nas hrv. granicari smarali: pa kako cete peske tj stopom preko granice, pa zvali nadredjene ali nas na kraju pustise i dobismo brzo stop do Zg. treba da odlucis gde ces spavati. Mi smo spavali u Zg, Gorici, i Firenci dok nismo stigli o Rima. Preporuka je da na autostrade.com nadjes lokacije svih pumpi u It. na autoputevima i odatle stopiras (policija tu ne pravi problem). Moj savet je da pokusas u jednom danu da preskocis Slo i Venetokoliko mozes jer stopirah tuda i leti i uvek je kisa i bar 5 stepeni hladnije no drugde. Pouci malo mapu, vidi sta te konkretno zanima i pitaj! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2011 Hijavata, hvala puno na informacijama. Posto sam u skripcu sa vremenom ja planiram do Rima bez spavanja ako je to ikako izvodljivo. Da hvatam direktnu voznju do Rima recimo na SLO granici ili negde u Sloveniji. Ako se budes vratio stopom daj utiske da znam sta me ceka u povratku Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2011 Mislim da dosta kamiona ide iz Slo za dalji sever Italije sto ti odgovara do poslednje pumpe pred Padovu i mislim da je veoma tesko uhvatiti direktnu voznju do Rima ali ne i neizvodljivo. Ma kazem ti da preguras Slo i Veneto i sve je lakse i toplije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites